کد خبر: 3583882
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد):

تفاسیر موجود وارد عرصه نظام‌شناسی و نظام‌سازی نشده‌اند

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) گفت: تفاسیر ما وارد حوزه نظام‌شناسی و نظام‌سازی نشده و حتی نخبگان تفسیری نیز وارد این عرصه نشده‌اند لذا نقد نخبگانی باید به صورت جدی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین احمد آکوچکیان، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) امروز ۲۳ اسفند ماه در نشست علمی«تفسیر تمدنی» در این مرکز گفت: دانش پایه لازم برای تغییر تمدنی را حتی بعد از انقلاب ایجاد نکرده‌ایم و امروز اولین کاستی مدنیت معاصر اسلامی ما کاستی معرفت‌شناخت است.
وی با بیان اینکه ما هنوز معرفت پایه تدبیر تحول را ایجاد نکرده‌ایم تصریح کرد: این دانش نه در حوزه و نه دانشگاه ایجاد نشده لذا اولین انتظار ریشه‌ای ما این است که زیرساز کلان انقلاب اسلامی باید انقلاب معرفت‌شناخت باشد که روش‌شناسی نیز نقش بسیار مهمی در آن ایفا می‌کند.
آکوچکیان بیان کرد: نیازمند فهم سیستمی از قرآن و دین هستیم چون فقه احکام به تنهایی نمی‌تواند ولایت‌مندی دینی ایجاد کند لذا نیازمند فهم تفسیری دقیق از قرآن برای نظام‌سازی و نظام‌شناسی پایه‌ای هستیم.
وی عنوان کرد: هرقدر کمتر به مقوله این دانش پایه اهتمام کنیم فرصت‌ها از دست خواهد رفت از این رو نیازمند بازسازی مدیریت تحول در کشور هستیم.
آکوچکیان بیان کرد: ساختار نظام ولایتی و مدیریتی تحول باید مبتنی بر حکمت قرآنی باشد تا رهسپار نظام مدیریتی جدیدی شویم.
وی با بیان اینکه ما در نهایت باید به تغییر در زیرساخت‌های دانشی و متدولوژی برسیم که در فقه و کلام اتفاق افتاده است گفت: ما در آستانه تحول جدید با مدیریت خود هستیم اما باید استقرایی و خردنگر عمل کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) با بیان اینکه اگر مرجعیت قرآن در حوزه تحول را بپذیریم هر اتفاقی در جامعه اسلامی باید از قرآن باشد ادامه داد: سنت و عقل نیز با منطق خود به آن مدد می‌رساند زیرا قرآن آغاز تحول تمدنی بوده و امروز نیز باید این نقش را داشته باشد.
این محقق و نویسنده عنوان کرد: نیازمند علمی هستیم که سامانه کلان تولید علم را مدیریت کند همچنین نقشه جامع علم‌بنیان مدیریت تحول و توسعه را نیازمند هستیم.
آکوچکیان تصریح کرد: تفسیر تمدنی تفسیر موضوعی آینده‌نگار است از طرفی تفسیر ترتیبی متن‌محور است که تا سطح نظام شناخت جلو می‌آید ولی برای ورود به تطبیق نیازمند نوعی تفسیر با عنوان تنزیلی هستیم اما در طول 40 سال بعد از انقلاب نظام مدیریت ما منطبق بر الگوی مرجع تفسیر تنزیلی و این فرایند نبوده است.
آکوچیکان بیان کرد: تفاسیر ما وارد حوزه نظام‌شناسی و نظام‌سازی نشده و حتی نخبگان تفسیری نیز وارد این عرصه نشده‌اند لذا نقد نخبگانی باید به صورت جدی انجام شود.
captcha