کد خبر: 3585364
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۰

بهار؛ سرآغاز تحول در طبیعت و انسان

گروه اجتماعی: مدرس حوزه و مدیر مؤسسه قرآنی انتظار شهرستان زاهدان گفت: نوروز همراه با تغییر و تحول در طبیعت است و خوب است این عید، سرآغازی برای تحول و دگرگونی در انسان هم باشد؛ همزمان با فرا رسیدن بهار، باطن خود را صیقل دهیم و با ورود به سال جدید، کینه‌ها و آلودگی‌های درون را از بین ببریم.

توران اصلی، کارشناس دینی و مدیر مؤسسه قرآنی انتظار شهرستان زاهدان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان‌وبلوچستان، گفت: نوروز یک عید باستانی است که علاوه بر ایرانیان، مردم برخی دیگر از کشورها هم آن را جشن می‌گیرند.
وی ادامه داد: عید نوروز همراه با تغییر و تحول در طبیعت است و خوب است این عید، سرآغازی برای تحول و دگرگونی در انسان هم باشد؛ همزمان با فرا رسیدن بهار، باطن خود را صیقل دهیم و با ورود به سال جدید، کینه‌ها و آلودگی‌های درون را از بین ببریم.
مربی قرآن شهرستان زاهدان بیان کرد: در روایات اسلامی، نوروز روزی است که جبرئیل بر رسول خدا(ص) نازل شد؛ همچنین در چنین روزی، واقعه غدیر خم هم اتفاق افتاده است.
وی اظهار کرد: برخی از سنت‌های نوروزی از قدیم هم وجود داشته، اما با ورود اسلام، رنگ و بوی مذهبی به خود گرفته است، از جمله عیدی دادن‌ها و دید و بازدیدها که در اسلام هم به آن سفارش شده است.
اصلی افزود: حتی در کتب دینی برای عید نوروز، اعمالی هم بیان شده است. از جمله اینکه امام صادق(ع) به معلّى بن خنيس تعليم فرمودند که هنگام نوروز، غسل كند، پاكيزه‌ترين جامه را بپوشد، روزه بگیرد و وقتی از نماز ظهر و عصر فارغ شد، یک نماز خاص چهار ركعتی بخواند.
وی عنوان کرد: برخی از رسم‌ها هم وجود دارد که هیچ حدیث و روایتی برای آن ذکر نشده و هیچ منبع دینی هم آن را تایید نکرده است، مانند چهارشنبه سوری. این رسم در گذشته فرصتی بوده است تا خویشاوندان دور هم جمع شوند، اما امروزه تبدیل به یک نوع هیجان نامعقول شده است.
مدیر مؤسسه قرآنی انتظار زاهدان بیان کرد: باید رسم و رسوم را با نگاه دینی و منطقی بسنجیم، اگر مخالف با عقل و دین است، کنار بگذاریم و بجای آن، روی سنت‌هایی تاکید داشته باشیم که پشتوانه عقلی و دینی دارند.
captcha