کد خبر: 3585390
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۵
رئیس‌جمهور در مراسم روز ارتش:

قدرت دفاعی ما بازدارنده‌ است نه تهاجمی/ در برابر تجاوز قاطع و سخت هستیم

گروه سياسي: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در مراسم روز ارتش تصریح کرد: برخی از ارتش‌های دنیا نامشان یادآور دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، نسل‌کشی، حمایت از تروریسم، کودتا، بی‌اعتنایی به نظر ملت و قانون است، اما ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور نظم، انضباط، ایمان و دفاع مشروع از سرزمین مقدس ایران و حرکت در چارچوب قانون، منافع و مصالح ملی است.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، سه‌شنبه 29 فروردین‌ماه، در مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در جوار حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب، در سخنانی تصریح کرد: از ارتش جمهوری اسلامی ایران، همواره بعد از انقلاب اسلامی، در تاریخ ایران و جهان و در منطقه ما، با نیکی و عظمت یاد می‌شود؛ برخی از ارتش‌های دنیا نامشان یادآور دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، نسل‌کشی، حمایت از تروریسم، کودتا، بی‌اعتنایی به نظر ملت و قانون است، اما ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور نظم، انضباط، ایمان و دفاع مشروع از سرزمین مقدس ایران و حرکت در چارچوب قانون، منافع و مصالح ملی است.
دکتر روحانی افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران آزمون خود را در هشت سال دفاع مقدس پس داد؛ هیچ عملیات بزرگی را در دفاع مقدس نمی‌بینید مگر آن که قبل از عملیات و هفته‌ها قبل از آن پروازRF4 را در آن منطقه شاهد بودیم و با تحلیل عکس‌های این نوع هواپیما بود که طراحی نظامی و عملیاتی ما تکمیل می‌شد، هیچ عملیاتی را در دفاع مقدس نمی‌بینید، مگر آنکه پشتیبانی هواپیماهای نیروی هوای، توپخانه نیروی زمینی و زرهی نیروی زمینی و هوانیروز در کنار رزمند‌گان می‌بود و هیچ عملیات بزرگی را در دفاع مقدس نمی‌بینید مگر آن که وحدت، سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی را در کنار یکدیگر مشاهده می‌کنیم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران با فداکاری و ایثار به وظایف خود در قانون اساسی عمل کرد و پاسدار استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
وی یادآور شد: امروز قدرت نظامی هوشمند نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی ارتش در کنار سپاه پاسداران قدرتمند، بسیج دلاور و نیروی انتظامی ما با دوران دفاع مقدس قابل مقایسه نیست.
رئیس‌جمهور اظهار کرد: روزی نمی‌گذرد مگر آنکه ابتکار نیروهای مسلح و صنعت دفاعی، ما را در شرایط جدید با تجهیزات نو و ابتکاری نو قدرتمندتر از روز گذشته می‌سازد. دولت یازدهم مفتخر است که از روز اول یکی از اهداف بلندش تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
دکتر روحانی افزود: آمار نشان می‌دهد که در دولت یازدهم بودجه بنیه دفاعی نسبت به آغاز این دولت 145درصد رشد داشته است. این به آن معناست که در شرایط اقتصادی کشور اهتمام دولت به تقویت بیشتر نیروهای مسلح بوده است؛ دولت یازدهم افتخار دارد که بعد از فراز و نشیب این سال‌ها، یکی از تجهیزات مهم دفاعی کشور را در این دوران به داخل کشور آورد و در اختیار نیروهای مسلح قرار داد.
وی اضافه کرد: دولت یازدهم افتخار دارد که از لحاظ تجهیزات راهبردی نیروهای مسلح در سه سال و نیم به اندازه 10 سال گذشته آن گام برداشته است؛ امروز آمادگی نیروهای مسلح ما از هر زمان دیگری بیشتر است. نیروهای مسلح ما تهدیدی برای دیگران نخواهند بود؛ نیروهای مسلح اولین گامشان تشویق به برخورد نظامی با هیچ کشوری نیست.
رئیس‌جمهور یادآور شد: حرکت ما دوری از تنش‌هاست اما در عین حال همواره باید هوشیاری خود را در برابر توطئه دشمنان حفظ کنیم و قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهیم. همسایگان ما مطمئن باشند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یک قدرت دفاعی برای همه کشورهای منطقه خاورمیانه هستند و کشورهای دیگر می‌توانند به نیروهای مسلح ما اطمینان کنند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: قدرت دفاعی کشور ما یک قدرت تدافعی و بازدارنده است و تهاجمی نیست، اما در عین حال نشان داده‌ایم در برابر تجاوز متجاوزین تا چه حد سخت و قاطعانه از ملت و کشور دفاع خواهیم کرد.
رئیس جمهور در ادامه به برشمردن ویژگی‌های ارتش و نیروهای مسلح پرداخت و گفت: نیروهای مسلح ما دارای ویژگی‌هایی هستند که در کمتر جایی سراغ داریم. اولین ویژگی، ایمان و انگیزه الهی است که در قلوب نیروهای مسلح ما و از جمله پرسنل فداکار ارتش ما وجود دارد و همواره این نیرو را برای ایثار، جانبازی و فداکاری آماده نگه داشته است؛ هیچ قدرت و هیچ تجهیزاتی نمی‌تواند جای ایمان نیروهای مسلح را بگیرد.
وی ادامه داد: دومین ویژگی نیروهای مسلح، ارتباط با ملت است. ملت در کنار نیروهای مسلح هستند و نیروهای مسلح نیز در کنار ملت بزرگ ما هستند. هرکجا منافع ملی است نیروهای مسلح ما در خط مقدم حراست از منافع ملی ما هستند، هر کجا ملت ما رنج و سختی ببینند نیروهای مسلح در کنار مردم هستند، هر کجا آلام طبیعی باشد نیروهای مسلح در کنار مردم هستند. این ارتباط وثیق یکی از ویژگی‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
روحانی عنوان کرد: ویژگی دیگر نیروهای مسلح ما داشتن فرمانده کل قوایی است که این فرماندهی از اسلام، فقه، ولایت، عدل و اعتدال نشئت می‌گیرد. فرماندهی نیروهای مسلحی که از طریق جایگاه دینی و قانونی این شأن و مرتبه را به دست آورده است. عشق، اعتماد و احساس تکلیف شرعی نیروهای مسلح در برابر فرماندهی کل قوا یکی از ویژگی‌های ممتاز نیروهای مسلح ماست.
رئیس‌جمهور در ادامه اظهار کرد: به این نکته می‌خواهم تأکید کنم که صلاح و سداد نیروهای مسلح ما اجرای توصیه و وصیت امام راحل و تأکیدات مقام معظم رهبری است که نیروهای مسلح ما باید از بازی‌های سیاسی به دور باشند. هر مقدار فاصله نیروهای مسلح ما، بنابر وصیت امام راحل و تأکیدات رهبر معظم انقلاب، از سیاست و سیاست‌بازی دورتر باشد آن نیروی مسلح قدرتمندتر و ملت در کنار ان نیرو خواهد بود.
وی اضافه کرد: ارتش و سایر نیروهای مسلح در طول 30 سال پس از دفاع مقدس به این توصیه و تأکید امام و رهبری به خوبی عمل کرده‌اند.
روحانی ابراز کرد: نیروهای مسلح و ارتش طبق اصل 147 قانون اساسی در زمان صلح باید به دولت در زمینه‌های امدادی، آموزشی، تولیدی و جهادسازندگی کمک کنند البته به شرطی که قدرت دفاعی آنها خللی وارد نکند.
رئیس‌جمهور یادآور شد: نیروهای مسلح همواره کنار دولت بوده‌اند ولی در عین حال ورود نیروهای مسلح به وسوسه‌های اقتصادی آنها را از اهداف بلند دور می‌سازد. وسوسه‌های اقتصادی افکار و توان فرماندهان را از وظایف اصلی دور می‌کند. امیدواریم با وحدت و اتحاد نیروهای مسلح و اجرای دستورات دینی فرماندهی کل قوا هر روز شاهد وحدت بیشتر نیروهای مسلح و اقتدار بیشتر آنها باشیم. مردم ما در همه جا می‌توانند در کنار نیروهای مسلح احساس امنیت و آرامش کنند.          
captcha