محمد هادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مشکلات اخلاقی یک مقوله جدی نظام سلامت است اظهار کرد: این مشکلات ناشی از عدم توجه و فراموشی اصول اخلاقی و حرفهایگری در پزشکی است که تبدیل به یک حلقه مفقوده شده است.
وی بیان کرد: باید بگردیم این اصول و حلقههای مفقوده را دوباره بازیابی کرده و آنها را مطرح کنیم تا خدمتی که ارائه میشود، خدمتی توأم با رضایتمندی خدمت دهنده و خدمت گیرنده باشد، لذا این یک بحث پایهای بوده و با یک کنگره و چند سخنرانی نمیتواند درست شود.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: یک دانشجوی پزشکی باید با اصول حرفهایگری آشنا شده و اخلاق در دروس، کلینیک، آزمایشگاه و بیمارستان محل آموزش و کار او تنیده شود. به این طریق میتوانیم اخلاق را در نظام سلامت نهادینه کنیم علاوه بر آن اساتید علوم پزشکی نیز باید خود الگوهای اخلاق پزشکی باشند و دانشجوها به راحتی بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند.
ایمانیه ادامه داد: اصل اخلاق یک اصل جهانشمول بوده که تمام جهان به آن اهمیت میدهند، علاوه بر آن دین اسلام نیز اهمیتی دوچندان به اخلاق میدهد، و یک بحث علمی در آن نهفته است.
وی تأکید کرد: اگر در دروس علمی و عملی به اخلاق اهمیت دادیم و به دانشجویان خود قبولاندیم که این جزئی از خدمات نظام سلامت است آنگاه ما کار مهمی را به سرانجام خواهیم رساند. چرا اگر این کار را انجام ندهیم نقص ناشی از تعهد حرفهای موجب عدم رضایت بیمار و خدمت دهنده به طور همزمان شده و نظام سلامت را دچار مشکل میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: بیاخلاق در پزشکی ما یک معادله چند مجهولی نیست که ندانیم در کجا ریشه دارد، این مسأله در ساختارهای اجتماعی ما ریشه دارد باید همه این قسمتها را ببینیم و بر همین اساس برنامهریزی کنیم.