به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی عبدالله جوادی آملی امروز 15 فروردین ماه در جلسه تفسیر در مسجد اعظم گفت: هر انسانی در مقابل اعمال خود مسئول است و عمل و نتایج آن او را رها نخواهد کرد البته بیش از مقدار گناه، فردی را کیفر نمیدهند زیرا ممکن است بخشی از گناهان بخشیده شود. وی افزود: در منطق دین دو واژه عدل و احسان را داریم؛ اگر کسی فردی را از خطر نجات داد احسان کرده است ولی وقتی خودش گرفتار خطری شد و دیگری بخواهد او را از خطر نجات دهد احسان نیست بلکه عدل است لذا قرآن نفرمود جزای احسان، عدل است بلکه فرمود جزای احسان، احسان است.
این مفسر قرآن بیان کرد: خداوند فرمود اگر کسی کار خیر کرد ما جزای «حسنا» به او میدهیم و کسانی مشمول این جزای حسنا میشوند که گناهان بزرگ نکنند و تنها به برخی معاصی صغیره مبتلا هستند.
صاحب تفسیر تسنیم عنوان کرد: خداوند گناهان انسان جز شرک را بدون توبه میبخشد و تنها گناه شرک را با توبه میبخشد البته قید آن این است که برای هر کسی که بخواهد میبخشد لذا الان اگر همه مارکسیست ها و کمونیستها توبه کنند خداوند میبخشد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: گناه کبیره و صغیره در مقایسه با خود این دو تعبیر، نسبی است وگرنه هر نوع تمردی در مقابل خداوند، گناه است و صغیره و کبیره نداریم.
آیتالله جوادی آملی در ادامه بیان کرد: قرآن میان دین و شریعت فرق گذاشته و فرموده دین خداوند نه تثنیه و نه جمع است لذا خطوط کلی اخلاق، فقه و حقوق و ... مانند ظلم و عدل و ... در صحف ابراهیم و موسی و انبیاء قبلی نیز آمده است از این رو کلمه ناس در قرآن موید قوانین بینالمللی قرآن است.
این مفسر با بیان اینکه زینت انسان علم و عمل صالح است گفت: باغ و راغ انسان مال خود او نیست زیرا زمین را مزین کرده است نه خود را و آنچه برای اوست یکی عقیده و دیگری عمل است از این رو برخی انسانها زندگی گیاهی و حیوانی دارند.
آیتالله جوادی آملی تاکید کرد: شمس و قمر زینت هست ولی زینت انسان نیست زیرا روزی بساط قمر و شمس برچیده خواهد شد ولی انسان از بین نمیرود و ابدی است
وی با بیان اینکه طرح قرآن برای زندگی بشر تنها عامل هدایت و نجات بشر است افزود: در جنگهای جهانی 70 میلیون نفر کشته شدند و مشکلات بشر نیز حل نشد و الان نیز جنگهای نیابتی به راه انداختهاند و باز هم بشر در گرفتاری دست و پا میزند.