کد خبر: 3588108
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
رئیس‌جمهور عنوان کرد:

حرکت عظیم جوانان انقلابی در مسیر فناوری هسته‌ای/ ملت ایران در انتخابات قدرت کشور را به رخ جهانیان بکشاند

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور بیان کرد: هرسال که ما در 20 فروردین در چنین مکان‌هایی اجتماع کردیم روزهای خوشحال کننده‌ای بود برای اینکه جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادی خود گام‌هایی در مسیر فناوری هسته‌ای به جلو برداشته بودند اما امسال مواجه با یک حرکت بسیار عظیم شدیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور، امروز، یک شنبه، 20 فروردین در مراسم گرامیداشت یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که 20 فروردین امسال گرامی‌داشت فناوری هسته‌ای ما با ایام میلاد باسعادت امام علی(ع) قرین شده است؛ گرچه کشور و ملت ما هر چه دارد از رهنمودهای قرآن، پیامبر اسلام(ص)، امام علی و ائمه هدی(ع) بوده و خواهد بود.
وی افزود: هرسال که ما در 20 فروردین در چنین مکان‌هایی اجتماع کردیم روزهای خوشحال کننده‌ای بود برای اینکه جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادی خود گام‌هایی در مسیر فناوری هسته‌ای به جلو برداشته بودند اما امسال مواجه با یک حرکت بسیار عظیم شدیم.
وی گفت: 42 پروژه در طول سال 95 به ثمر نشسته است؛ مگر امکان‌پذیر است که یک سازمان و ملتی جوان‌های غیوری بدون مدیریت علمی، انقلابی، جهادی و بسیجی بتوانند در یک سال 42 پروژه مهم را به ثمر برسانند و به ملت ما و جهانیان نشان دهد که انرژی هسته‌ای در بخش‌های مختلف زندگی ما بروز و ظهور دارد؛ نشان می‌دهد فناوری هسته‌ای برای کشور ما یک ضرورت است و اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر ادامه این فناوری تأکید می‌کردند، تأکید و اصراری درست و به حق بوده است.
وی با اشاره به شعار ملت ایران مبنی بر «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست» اظهار کرد: ملت ما که در طول سال‌ها با فریادشان با عمل‌شان و صبر و استقامت‌شان می‌گفتند «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست»، شعار، سخن و آرمان درستی بوده است؛ این شعار در خیابان توسط هنرمندان دیپلماسی ما به لوزان، ژنو، وین و نیویورک منتقل شد که این هنرمندی بزرگی است که خواست مردم و شعار مردم در خیابان چگونه به یک لایحه بین‌المللی با ابعاد بسیار دقیق فنی، دیپلماسی و حقوقی تبدیل شود.
وی تأکید کرد: گفتن اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست از سوی یک ملت بسیار مهم است اما در کنار حضور مردم و سخن مردم و خواست مردم این متخصصین هستند که از لحاظ فنی باید به عمل بنشانند و این حقوقدانان و این دیپلمات‌های ما هستند که این حق را در مجامع ملی و مجامع بین‌المللی باید به کرسی بنشانند.
وی با بیان اینکه روزهای پرفراز و نشیبی در صنعت هسته‌ای ما گذشت، اظهار کرد: دنیا می‌خواست به بهانه‌های مختلف این فناوری را از ما بگیرد و به بهانه‌های واهی پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرد اما تلاش دولت و متخصصان ما در سال 82 باعث شد که این پرونده از وین نتواند به نیویورک برود؛ در آن زمان تلاش‌های عظیمی صورت گرفت تا در برابر قدرت‌های بزرگ بایستیم.
وی خاطرنشان کرد: عده‌ای تصور می‌کردند که در مذاکرات هسته‌ای مال و مطاع دنیا که قلیل است ما را از مطاع فناوری باز داشته؛ فکر می‌کردند ما فناوری هسته‌ای و خون شهیدان را فروختیم و در عوضش زنجیره تحریم را شکاندیم اما در همان روزها هم با یک بیان ساده  می‌گفتیم که این حرکت بزرگ از سوی مردان بزرگ این کشور انجام می‌شود؛ مردانی که به خوبی می‌دانند چه کار می‌کنند و آگاهند و با چشم بینا و با دقت راه را می‌پیمایند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: مسیر ما مسیر صحیح و درستی بوده و این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که راه صحیحی را انتخاب کردیم که در کوتاه‌ترین، مستقیم‌ترین، بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای احقاق حقوق هسته‌ای کشور است.
وی گفت: شعارهای مردم از کف خیابان به لوزان و وین و حقوق ملت ایران به سازمان ملل برده شد و در همان نقطه‌ای که حقوق ملت ایران تضییع شده بود، حقوق ملت ایران تثبیت شد و این کار عظیمی بود؛ اگر ایستادگی ملت و رهنمودهای رهبری و هنرمندی دیپلمات‌های ما نبود، به این موفقیت دست نمی‌یافتیم.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: زحمات زیادی کشیده شد تا حقانیت ملت ایران به اثبات برسد و پس از آن دستگاه‌های مختلف قدم‌های بعدی را برای ساختن برجام برداشتند.
وی برجام را به «ابر» تشبیه کرد و گفت: اگر بخواهد باران ببارد، این ابر سرزمین ما را پر آب می‌کند؛ درخت‌های سرو بلند و جنگل‌ها و مراتع هستند که ابر را وادار به باران می‌کنند؛ اگر سبزه و گل و درخت نباشد و کویر باشد، ابر نمی‌بارد.
رئیس‌جمهور با اشاره به ورود ایران در بازار تجارت هسته‌ای گفت: بسیاری از آنچه امروز در فناوری هسته‌ای تولید می‌کنیم در بازار تجاری عرضه می‌کنیم و تجاری‌شدن صنعت هسته‌ای ما مربوط به باران رحمت برجام است؛ امروز ما وارد بازار تجاری دنیا و معاملات صنعت هسته‌ای شدیم و هم می‌فروشیم، هم می‌خریم.
وی با اشاره به تأثیر انسجام ملی در موفقیت‌های ملت ایران گفت: هرکجا ما با هم بودیم پیروز شدیم؛ اینکه «ما می‌توانیم» شعار درستی است به شرط آنکه با هم باشیم؛ ما اگر در کنار هم باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم و به تعبیر عامیانه اگر با هم بسازیم، می‌توانیم کشورمان را به‌خوبی بسازیم.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: ایستادگی ما به خاطر وحدت، انسجام، ایستادگی، صبر و تحل‌مان است و اینکه جا نزدیم و عقب‌نشینی نکردیم و از رهبری اطاعت کردیم؛ اگر توانستیم در مذاکرات هسته‌ای پیروز شویم به دلیل انسجام و وحدت و حمایت ملتمان بود و اگر حمایت‌ها نبود این پیروزی‌ها به دست نمی‌آمد و همچنان قادریم با وحدت و انسجام در منطقه و جهان به پیروزی‌های برتر دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه دنیای امروز متأسفانه دنیای قانون نیست، گفت: اگر دنیا دنیای قانون بود استانداردهای دوگانه نداشتند؛ اگر قانون بین‌الملل مخصوص ضعفا نبود و همه از قوانین تبعیت می‌کردند کار ما آسان‌تر بود.
رئیس‌جمهور با اشاره به اقدام اخیر آمریکا در حمله موشکی به سوریه گفت: چطور در دنیای امروز بدون مجوز سازمان ملل و نشست شورای عالی و بدون مصوبه کنگره آمریکا، رئیس‌جمهور این کشور به خود حق می‌دهد که به یک کشور مستقل در منطقه حساس خاورمیانه از ناوگان دریایی خود به یک فرودگاه داخلی سوریه موشک پرتاب کند؟ این کار با چه حقی و منطقی صورت گرفت؟ مگر کسی در دنیا اختیار رهبری دنیا را به آمریکا داده؟ مگر کسی در دنیا آمریکا را به عنوان پلیس جهانی برگزیده؟ مگر رئیس‌جمهور آمریکا محکمه بین‌المللی و دادستان محکمه بین‌المللی است؟
وی ادامه داد: معلوم است دنیای امروز دنیای قانون و مقررات نیست و از آن بدتر اینکه برخی کشورهای منطقه از تجاوز آمریکا حمایت می‌کنند؛ چرا متجاوز و ظالم را تشویق می‌کنید و بی‌قانونی را تأیید می‌کنید؟
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: امروز گروهک‌های تروریستی که با چاقو و خنجر سر مردم و بچه‌ها را می‌بریدند و انسان‌ها را در قفس زنده زنده می‌سوزاندند به خاطر جنایت آمریکا در سوریه خوشحال هستند.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت در جامعه گفت: ملت ایران در سایه انتخابات پیش‌رو قدرت این کشور را به رخ جهانیان برساند؛ ما نباید رو در روی هم بایستیم چرا که یک هدف داریم و آن تبلور مردم‌سالاری دینی است؛ ما می‌خواهیم جمهوریت را به منصه ظهور برسانیم و اسلامیت را پای صندوق آرا ببینیم؛ ما می‌خواهیم اخلاق اسلامی را در ببینیم و نگذاریم انتخابات ما شبیه انتخابات آمریکا شود.
رئیس‌جمهور اظهار کرد: رقابت آزاد، کاندیداهای مختلف و مشارکت حداکثری توأم با قانون آرزوی همه ماست؛ همانطور که رهبری فرمودند مرّ قانون را در این کشور باید شاهد باشیم.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: امروز می‌خواهیم در سایه قانون، اخلاق، انسجام و وحدت یک انتخابات عظیم با مشارکت حداکثری با صف‌های طولانی پای صندوق آرا را در برابر چشم‌های جهان قرار دهیم و یک بار دیگر اخلاق، فهم و درک سیاسی و انسجام ملت ایران را در برابر جهانیان به نمایش بگذاریم.
captcha