کد خبر: 3588283
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۱
حجت‌الاسلام مختاری عنوان کرد:

علم، معنویت و حکمت شاخصه‌های حیاتی در وحدت امت اسلامی

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: مروجین خشونت همچون گروه‌های تروریستی تکفیری که مذهب را به یک ایدئولوژی تقلیل دادند و «سنی ایسم» و «شیعه ایسم» را به وجود آوردند در راستای غیریت و ضدیت و بلند کردن علم جنگ گام برداشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در گفت‌وگویی تفصیلی مهم‌ترین راهکارهای وحدت امت اسلامی و مقابله با خشونت و تروریسم و گروه‌های تکفیری در جهان را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین مختاری؛ علل افزایش تهدید امنیت جهانی توسط جنگ‌طلبان و علل تشدید خشونت‌های گروه‌های تکفیری علیه مسلمانان اعم از شیعه و سنی را برگرفته از تعصبات خشک و خشن در متن اندیشه‌های تکفیری دانست و مولفه علم، معنویت و حکمت را به عنوان مولفه‌ای میان فرهنگی و میان رشته‌ای، به عنوان شاه‌کلید خنثی نمودن اسلام هراسی غرب و مقابله با جنایات گروه‌های تکفیری و نیز تبیین چهره رحمانی اسلام معرفی نمود.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در تبیین نقش کلیدی علم زندگی محور بر استقرار صلح و آرامش در جوامع بشری بیان نمود: صلح جهانی تنها با اهتمام همگان به دانش زندگی محور، حکمت دینی و نیز معنویت زندگی محور امکان پذیر است، دانش زندگی محور مجدانه برای دستیابی به صلح جهانی تلاش می‌کند و قبح و زشتی جنگ طلبی و خشونت و ترور را برای همگان هویدا می‌سازد.

استاد حوزه و دانشگاه مولفه‌های سه گانه علم، معنویت و حکمت را مهم‌ترین وجه مشترک اهل سنت و اهل تشیع دانست و بیان داشت: آموزه‌های فوق‌الذکر در جوامع اسلامی جنگ‌های میان مذهبی و تفرقه و اختلافات را برطرف خواهد نمود و موجب تقویت هم‌زیستی برادرانه خواهد گردید.

وی در تبیین چرائی جنایات گروه‌های تکفیری علیه مسلمانان تاکید کرد: خشونت‌های مذهبی که در قالب گروه‌های تکفیری به وقوع پیوست و این جنایات همچنان در سوریه و عراق... ادامه دارد ارمغان شیطان گرایی گروه‌هایی است که تحت لوای آموزه‌های مذهبی این‌چنین ساختارهای جهانی را با خشونت و تعصب‌های مذهبی مواجه ساخته است که قدرت‌های غربی با سواستفاده از این خشونت‌های مذهبی برای سیطره هرچه بیشتر بر جوامع اسلامی و با هدف بهره بردای مادی جنگ‌ها را به راه انداختند.

امام جمعه و رئیس سابق مرکز اسلامی نیوکاسل با بیان اهمیت حق حیات و زندگی برای تحقق صلح و معنویت جهانی افزود: بر اساسی تعالیم قران قتل نفس بلاشک بالاترین گناه است و اگر کسی انسانی را بکشد مانند اینکه همل اهل جهان را کشته است و کسی که یک انسان را احیا کند مانند کسی است که همۀ جهان را احیا کرده است.

وی تحقق صلح جهانی را معلول بسط و گسترش معنویت جهانی با بهره گیری از عدالت عنوان نمود و گفت: صلح جهانی بر مبنای معنویت و عدالت جهانی است، عدالتی که برای رسیدن به کرامت انسانی و معنوی است و همه اديان، ارزشمندي آن را می‌پذیرند و از نيكو بودن عدالت سخن می‌گویند.

رئیس سابق پژوهشگاه مطالعات تقریبی به نقش کلیدی اشتراکات دینی و مولفه معنویت در ایجاد وحدت و صیانت از اتحاد امت اسلامی اشاره کرد و افزود: مروجین خشونت همچون گروه‌های تروریستی تکفیری که مذهب را به یک ایدئولوژی تقلیل دادند و سنی ایسم و شیعه ایسم را به وجود آوردند در راستای غیریت و ضدیت و بلند کردن علم جنگ گام برداشته‌اند که فقدان معنویت در رویکرد این گروه‌های تکفیری منجر به ذبح اخلاقیات و ارزش‌های اسلامی و انسانی در جوامع اسلامی گردید.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان اهمیت تمسک به آموزه‌های معنوی در اسلام و طرح اشتراکات دینی دین مبین اسلام در میان مسلمانان برای تحقق «وحدت اسلامی» عنوان نمود: تمسک به دین و معنویت و اشتراکات دینی میان مذاهب اسلامی به عنوان مولفه‌ای میان مذهبی برای امر وحدت بسیار ضروری است، چرا که شباهت‌ها و تغایرهای علمی، دینی و از روی حکمت به طور دقیق روشن می‌شود و بر اساس شباهت‌ها می‌توان به تزاید شباهت پرداخت و با روشن شدن تغایرها، آستانه تحمل تغایرها را بالا برد یا آن را به کم‌ترین حد فروکاست به خصوص اگر تغایر از جهل برخواسته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش حکمت و عقلانیت را به عنوان مولفه حیاتی برای مقابله با جنگ طلبی گروه‌های تکفیری برشمرد و افزود: قرآن کریم و سیره ائمه اطهار (ع) بر مبنای مبغوضیت و عدم محبوبیت جنگ طلبی و ضرورت عقل گرایی و رجوع به حکمت و خرد در معادلات و ساختارهای جهانی دستور داده است.

مختاری در اهمیت تحقق امنیت اجتماعی برای امت اسلامی و تقبیح پدیده زشت تکفیر توسط گروه‌های تکفیری و تروریستی افزود: پدیده شوم تروریسم و خشونت و افراطی‌گری گروه‌های تکفیری که با برچسب تکفیر و تهاجم به عقاید دیگر مذاهب اسلامی صورت می‌گیرد در حالی است که امنیت عقیده در قرآن یكی دیگر از صورت‌های امنیت اجتماعی است كه بر اساس آن، انسان‌ها از جهت باورها در امنیت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مختاری در پایان با اشاره به ضرورت بسط و توسعه مولفه علم، معنویت و حکمت در میان امت اسلام بیان کرد: واکاوی چگونگی کارآمدی گزاره هایی از قبیل علم زندگی محور و نیز شریعت اسلامی و حکمت اسلامی در ارائه چارچوب منطقی و صلح محور می‌تواند در رفع بسیاری از شبهات موثر واقع گردد و اسلام واقعی که همان اسلام رحمانی است را برای جهانیان معرفی نماید و بطلان موج آفرینی رسانه‌های غربی صهیونیستی که با ابزار گروه‌های تکفیری در راستای ارائه تصویری خشن و جنگ طلب در راستای تحریف چهره واقعی اسلام اقدام نمودند را آشکار سازد.

captcha