به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز 21 فروردین ماه در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: شک در بخش اندیشه آثار سوئی را به همراه دارد که تردید در بخش انگیزه، به همین دلیل امام رضا(ع) فرمود اگر کسی منکر وجود بهشت و جهنم شود از ما نیست زیرا هم در بخش اندیشه و هم انگیزه وی مشکل ایجاد میشود. این مفسر قرآن با تشبیه عالم برزخ به رویا ادامه داد: ما گاهی در رویا به عوالم دیگر میرویم و از سالها بعد و قبل با خبر میشویم و یا الان در مورد قوم عاد و ثمود و تاریخ گذشته بحث می کنیم که نشان میدهد جان ما باالفعل و محیط است و مرگ ما تاریخ وفات دارد و روح در برزخ منزه از کی و کجاست.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه روایات نورانی عقلی در حوزه خاک میخورد، اظهار کرد: حضرت علی(ع) فرمود انسان شب یا روز بمیرد از زمان و زمین بیرون میرود؛ همچنین از پیامبر در مورد 50 هزار سال سؤال شد فرمود قسم به خدا این 50 هزار سال برای مومن مانند صلات مکتوبه است یعنی برای او به اندازه 7 _ 8 دقیقه طول میکشد ولی کسانی که بیراهه رفته و راه دیگران را بستهاند باید جواب بدهند پس معلوم میشود برای برخی 50 هزار سال و برای برخی چند دقیقه است.
این مفسر قرآن با تاکید بر ابدیت انسان در قیامت عنوان کرد: وقتی بساط قمر و خورشید برچیده شود جایی برای زمان و زمین نیست؛ در این وضع، انسان مومن در آنجا نورش همه جا را روشن کرده ولی کافر و منافق جای پای خود را هم نمیبیند و با این مفهوم است که سرمدی بودن انسان قابل تحلیل است لذا مرگ انسان تاریخ دارد اما حضور او در قیامت تاریخ ندارد و ابدی است.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه در خطوط کلی مانند حقوق و عدل و ... میان ادیان تفاوت وجود ندارد گفت: این خطوط تغییرناپذیر است لذا به پیامبر فرمود که پیرو دینی باش که به انبیاء قبلی گفتیم چون این معارف کلی در تمامی صحف انبیاء گذشته نیز بیان شده است.
این مفسر قرآن با اشاره به ایام اعتکاف خطاب به طلاب گفت: اگر توفیق اعتکاف دارید طوبی لکم و اگر میسر نشد روزه این سه روز را فراموش نکنید چون درس گوشهای از کار است و بخش زیادی از توفیق در همین عبادات است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: گستردگی مراسم اعتکاف به برکت امام و شهدا نصیب ما شده است و در دین هم پایگاه بالایی دارد؛ چون نماز ستون دین است ولی همین ستون شرطش وضو است اما اعتکاف چه جایگاهی دارد که شرط آن روزه گرفتن است؛ روزهای که خدا فرمود«الصوم لی».