کد خبر: 3589896
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹
تویسرکانی تبیین کرد:

زن؛ از فعالیت اجتماعی تا مسئولیت اقتصادی/ نظام آموزش جاری تساوی حقوق است یا پایمالی کرامت زن

گروه جامعه: مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه نمی‌توان توقع داشت با حاکمیت سیستمی مبتنی بر فرهنگ غربی محصولات دینی را شاهد بود، گفت: سیستم آموزشی غربی نمی‌تواند سبک زندگی دینی و تقسیم مشاغل بر مبنای آموزه‌های دینی را برای جامعه به دنبال داشته باشد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تبیین چگونگی اشتغال بانوان در شرایطی که جامعه با معضل بیکاری مواجه است پرداخت و گفت: در مبانی دینی موضوع اقتصاد و معیشت خانواده بر عهده مردان است و در تقسیم مسئولیتی که از سوی خداوند برای خانواده‌ها تعریف شده است برای زنان و مردان نقش‌ها و وظایف متفاوت و مکملی در نظر گرفته شده، اما آنچه به وضوح قابل مشاهده است جابجایی و تداخل نقش‌ها در خانواده‌ها است به نحوی که مقام معظم رهبری معتقد هستند فرهنگ غربی سعی در مردواره کردن زنان دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ غربی سعی دارد وظایف مردان را بر عهده زنان قرار دهد تا آنان از رسالت بزرگ مادری و تربیت نسل باز مانند، اظهار کرد: در چنین شرایطی خانواده در ریل صحیح اسلامی که منجر به تربیت فرزند صالح و ایجاد نسل پویا که نیاز هر کشور و جامعه‌ای است قرار نمی‌گیرد.
حجت‌الاسلام تویسرکانی با تأکید بر اینکه در آموزه‌های اسلامی زنان وظیفه‌ای برای تأمین مالی و اقتصادی خانواده ندارند، عنوان کرد: با این حال در اسلام در بخشی از ابعاد زندگی اجتماعی برای زنان نه به عنوان رسالت اقتصادی بلکه به عنوان وظیفه اجتماعی وظایفی در نظر گرفته شده است. در این زمینه نه تنها منعی وجود ندارد بلکه توصیه شده است برخی فعالیت‌های تربیتی و آموزشی در جامعه توسط بانوان صورت گیرد.
دولت و زنان سرپرست خانوار
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین به فعالیت زنان سرپرست خانوار و ضرورتی که برای این افراد به منظور تأمین مالی خانواده وجود دارد اشاره و عنوان کرد: در این موارد دولت اسلامی وظیفه دارد کرامت این دسته از زنان را حفظ کند تا این بخش از بانوان جامعه به خاطر نیاز مالی دچار عسر و حرج اجتماعی نشوند و تن به هر شغل غیرمرتبط و غیر زنانه ندهند.
وی با بیان اینکه جامعه کنونی ما از چنین آموزه‌های دینی فرسنگ‌ها فاصله دارد، اظهار کرد: پیشرفت جامعه در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی منوط به ایفای نقش بانوان است اما این تقسیم وظایف و حضور در مشاغل باید مدیریت شده و منطبق با فطرت زنان و نیاز جامعه باشد.
حجت‌الاسلام تویسرکانی با تأکید بر اینکه مشاغل مردانه باید توسط مردان اجرایی شود، گفت: نظام آموزشی موجود با این هدف در تضاد است. دانشگاه آزاد اسلامی به ایجاد رشته‌های تحصیلی برای دختران در رشته‌های غیرمرتبط و مردانه اقدام کرد؛ در صورتی که چنین ضرورتی وجود نداشت و از لحاظ تخصصی ضرورتی به حضور بانوان در این زمینه وجود نداشت و این نقصی است که سیستم آموزشی دارا است.
تعریف رشته‌های تحصیلی غیرمرتبط برای دختران
وی ادامه داد: مشاغل زنان و مردان در بخش‌هایی مشترک است ولی در برخی بخش‌ها کاملا تفکیک شده و نیاز به بهره‌مندی از ظرفیت‌های زنانه و یا مردانه را می‌طلبد و هیچ یک از این دو نمی‌توانند مسئولیت شغلی دیگری را انجام دهند، در صورتی که امروزه این تداخل در مشاغل به وجود آمده است. این مهم باید از سوی نظام آموزشی مدیریت شود تا بیهوده بانوان را در رشته‌های درسی غیرمرتبط مشغول به تحصیل نکنند تا پس از دریافت مدرک توقع بیهوده به وجود نیاید.
وی تبیین موضوع ضرورت تفکیک مشاغل برای زنان و مردان را نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های اسلامی دانست و گفت: در دنیای امروز که فرهنگ غربی در حال صدور به تمام جوامع است و ذهن‌ها مسموم شده است باید از مبانی ناب اسلامی که مطابق با فطرت است برای آگاه کردن افراد بهره برد. به این آموزه‌های دینی به خوبی پرداخته نشده و روشنگری صورت نگرفته است؛ در صورتی که هیچ مکتبی همچون اسلام در صدد حفظ شأن بانوان و کرامت آنان نبوده است.
حجت‌الاسلام تویسرکانی ادامه داد: فرهنگ غربی با ادعای حقوق مساوی زنان و مردان در حال زیر سوال و از بین بردن کرامت زنان است، این مهم باید به جوانان گوشزد شود اما نحوه بیان در این میان از اهمیت بسزایی برخوردار است. بهترین راه روشنگری در این زمینه بیان تجربیات زنان شاغل و مستندسازی در این زمینه است. نظام اسلامی باید بتواند زمینه اشتغال زن مسلمان را در رشته‌های مربوطه ایجاد و زمینه فعالیت اجتماعی و سیاسی وی را مهیا کند، اما در مقابل نیز باید درصدد حراست از کرامت زنان به واسطه حضور آنان در مشاغل غیرمرتبط  نیز باشد.
سیستم غربی محصول دینی نمی‌دهد
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه نظام آموزشی پیش و پس از دانشگاه در جامعه ما مبتنی بر حفظ کرامت زن مسلمان طراحی نشده است، گفت: سیستم استخدامی کشور نیز در این زمینه دچار ایراد است و با سبک غربی بیشتر مطابقت دارد تا مبانی اسلامی؛ نمی‌توان توقع داشت با حاکمیت سیستم مبتنی بر فرهنگ غربی محصولات دینی را شاهد بود.
captcha