کد خبر: 3589991
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۷
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد:

وظایف حوزه علمیه در ترویج فرهنگ و ارزش کار

گروه حوزه‌های علمیه: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه فرصت‌های تبلیغی تنها نباید صرف بیان یکسری موضوعات همیشگی شود، تاکید کرد: حوزه علمیه تبلیغ و تبیین موضوعات پیرامونی شعار سال از جمله اهمیت کار و تولید و شغل و انفاق را جدی‌‌تر بگیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدابراهیم ایزدخواه، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال با اشاره به شعار امسال و نقش حوزه در این مسئله گفت: حوزه علمیه در طول سال‌های قبل از انقلاب و بعد از آن نقش مهمی در ارتباط حکومت و رهبری با مردم داشته است و وقتی امام خمینی در نجف بودند و اطلاعیه می‌دادند پیام‌ها و اطلاعیه‌های ایشان از طریق طلاب و روحانیون به همه نقاط کشور و حتی برخی کشورهای دیگر ارسال می‌شد.
وی ادامه داد: حوزه علمیه و روحانیت به عنوان یک زنجیره این ارتباط را برقرار و حفظ کرده و همان طور که در گذشته نقش یک حزب دینی موفق را ایفا کرده است امروز نیز باید در تحقق اهداف انقلاب همین نقش و رسالت را بر دوش بگیرد.
استاد دانشگاه قم بیان کرد: این حزب دینی امروز باید پیام رهبری را به اقصی نقاط کشور و حتی روستاها برساند و مبانی و اهداف آن را برای مردم به درستی تبیین و تشریح کند.
ایزدخواه با بیان اینکه مردم از وضعیت معیشت و اقتصاد گلایه‌های زیادی دارند و هدف رهبر معظم انقلاب نیز رونق تولید و اشتغال برای رفع دغدغه‌های مردم است عنوان کرد: مردم با همه مشکلات متدین و اهل نماز و روزه هستند و قلبا به آرمان‌های انقلاب اسلامی پایبندی دارند و همین ظرفیت، بهترین فرصت‌ها را در اختیار مسئولان قرار می دهد تا بتوانند اهداف شعار سال را محقق کنند.
این محقق و نویسنده حوزه با بیان اینکه قبل از انقلاب اهداف و اصل ضرورت انقلاب با قیام امام حسین(ع) گره خورد و سبب موفقیت شد بیان کرد: فعالیت‌های تبلیغی و فرصت‌های معنوی ماه‌های پیش رو به خصوص رمضان بهترین فرصت برای مبلغان و طلاب حوزه است تا در این فرصت‌ها اهمیت کار و اشتغال در اسلام را برای آحاد جامعه تبیین کنند و ارزش کار بیان شود که کار، عار نیست بلکه بیکاری است که از نظر اسلام مذموم است همان طور که در روایت فرموده است «ملعون من القی کله علی الناس» یعنی کسی که بار خود را بر دوش دیگری بیندازد ملعون است.
ایزدخواه با بیان اینکه ائمه(ع) در اوج تقوا و معنویت و مقام همانند یک کارگر ساده بیل می‌زدند و کشاورزی می‌کردند تصریح کرد: حوزه وظیفه دارد فرهنگ کار و ارزش آن را احیاء کند البته این مسئله زمانی در جامعه توسعه می‌یابد که مسئولان نیز زمینه‌ها را فراهم کنند و به نحوی حرکت ملی لازم دارد.
ایزدخواه با اشاره به برخی موانع اشتغال ادامه داد: تشویق به کارهای کوچک و رونق بخشیدن به صنایع و کارخانجات کوچک و متوسط و حتی جلوگیری از تمرکز کارها در مجموعه‌های بزرگ که بخشی از آن بر دوش دولت و بخشی بر دوش کارآفرینان است می‌تواند به رونق تولید و ایجاد شغل کمک کند.
وی با انتقاد از ماشینی شدن همه امور و تمرکز بر کارخانجات و فروشگاه‌های بزرگ که عامل تشدید بیکاری است بیان کرد: اولویت دادن مشاغل به مردان و تشریح مبنای دینی آن جزء وظایف روحانیت است؛ البته ما مردسالار نیستیم ولی در اسلام، مخارج زندگی خانواده، همسر و فرزندان بر دوش پدر است و نفقه واجب، بنابراین در اختصاص اشتغال باید مردان همچنین افراد متاهل در اولویت نسبت به بانوان و افراد مجرد باشند.
وی تاکید کرد: نباید دنباله‌رو فرهنگ غربی باشیم که زن و مرد خرجشان از هم جداست همچنین یکی دیگر از کارهایی که بر دوش نهادهای تبلیغی و ترویجی از جمله حوزه و روحانیت است بیان زشتی و آسیب اسراف، تبذیر و تکاثر بی رویه مال از یکسو و ترویج انفاق و نیکوکاری در حق دیگران براساس مبانی قرآنی و روایی است.
ایزدخواه گفت: اگر حوزه در تبلیغ این مسایل جدی وارد شود و آن را جزء وطایف خود بداند در این صورت مردم براساس فطرت دینی خود و تعلق خاطر به مسایل معنوی آن را می‌پذیرند اما به نظر بنده حوزه علمیه خیلی با این نوع مقولات به صورت جدی در امر تبلیغی خود برخورد نکرده است.
ایزدخواه تاکید کرد: محور تبلیغی یک مبلغ در ایام پیش رو و فرصت ماه رمضان می‌تواند همین مسئله باشد یعنی اگر یک دهه منبر می‌رود همه آن یا بخشی از آن را به مسایل اقتصادی، تولید و کار و ... اختصاص دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دشمنان به دنبال القای ناکارآمدی نظام هستند عنوان کرد: اقتصاد ابزاری در دست دشمن برای القاء ناکارآمدی است زیرا با زندگی مردم ملموس است و دشمن نیز بزرگنمایی می‌کند لذا حوزه علمیه باید با همکاری رسانه‌ها و همراهی مسئولان مباحث جدی تبلیغی و ترویجی و رسانه‌ای را تولید و در اختیار مردم قرار دهند حتی ایجاد چند میان رشته‌ای مرتبط با مقولات مورد نیاز در حوزه علمیه و دانشگاه‌ها ضروری است.    
captcha