به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه مراسم افتتاحیه سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حوزه قرآن و عترت یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی کشور ما پرچمدار اسلام ناب محمدی شده است. در سال های گذشته شاهد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن در کمال شکوه و عظمت بوده ایم.
وی در ادامه در مورد عدم حضور رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه، افزود: ایشان بسیار علاقه مند بودند تا در این برنامه حضور داشته باشند و بر اساس برنامه باید حضور می داشتند اما به دلیل حادثه سیل آذربایجان تصمیم گرفتند در آنجا حاضر باشند و از این جهت من به نمایندگی از رئیس جمهور پیام ایشان را قرائت کردم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: همه در دولت باور داریم که گسترش فرهنگ قرآن تنها راه رسیدن به قله های توسعه است، باور داریم برای کاهش آسیب های اجتماعی باید به انوار قرآن متوسل شد و برای رسیدن به قله های فرهنگ دینی از مسیر قرآن حرکت کنیم. راه قرآن راه نجات فرهنگ و راه نجات کشور و جامعه است و هر آن چیزی که ما در حوزه قرآن انجام دهیم همچنان کم است.
صالحی امیری در ادامه صحبت های خود در مورد فعالیت های قرآنی وزارت ارشاد، عنوان کرد: در حال حاضر در چند حوزه فعالیت قرآنی را شاهد هستیم، سازمان اوقاف در حوزه قرآن فعال است و معاونت قرآنی ارشاد نیز فعالیت های اثرگذاری دارد. این معاونت بیش از 2500 مؤسسه قرآنی را تحت پوشش دارد و به آنها کمک و توجه می کند.
وی گفت: در همین حوزه در معاونت فرهنگی نیز به حوزه قرآن توجه داریم و به آن می پردازیم، در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز یکی از فعالیت های اثرگذار فعالیت های قرآنی است. در مجموع همه حوزه های وزارت به قرآن توجه دارند.
صالحی امیری همچنین در مورد تأثیر برگزاری این مسابقات بر وحدت اسلامی عنوان کرد: ما به این باور رسیده ایم که قرآن نور است و انوار نورانی قرآن دل ها را به سوی خود روانه می کند. یکی از عناصر اصلی برای هویت و بقای جامعه اسلامی و امت اسلامی همچون شعار این مسابقات نشان از این است که باور داریم مسیر وحدت جهان اسلام از مسیر قرآن می گذرد و این مبتنی بر اندشه امام(ره) و مقام معظم رهبری است؛ ما راه دیگری برای وحدت غیر از قرآن نمی شناسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه پاسخ به سؤالی در مورد بودجه قرآنی خاطرنشان کرد: دولت مصوبه ای دارد و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با شکل گیری شورای توسعه فرهنگ قرآنی همه دستگاه ها قرار شده است در ذیل این شورا فعالیت کنند. سال 95 دویست میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده بود که به دلیل چالش های اداری همه آن تخصیص داده نشد. دولت امسال 100 میلیارد تومان در بودجه رسمی قرار داده است و دستگاه ها هم بودجه رسمی دارند.
وی خاطرنشان کرد: ما برنامه داریم امسال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه را تقویت جدی کنیم و در اقصی نقاط کشور فرهنگ قرآنی را توسعه دهیم. به همه معاونت ها ابلاغ شده است که باید در حوزه قرآنی برنامه داشته باشند اما با معاونت قرآنی هماهنگ باشند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اذعان کرد: یکی از کارهایی که شخصا آن را ابلاغ کرده ام، این است که همه حوزه ها اعم از سینما، هنر، نشر، کتاب، حج و رسانه و .... باید برنامه قرآنی داشته باشند.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: از جمله برنامه های ما در سال جدید این است که با توسعه و تحول فرهنگ قرآنی مواجه شویم. نباید فراموش کنیم که همزمان با آموزش و حفظ باید به معرفت افزایی هم توجه داشته باشیم. تفسیر و آشنایی با مبانی قرآن و ... را نیز باید در دستور کار قرار داد.
وی همچنین در ادامه در پاسخ به سؤال ایکنا که علت عدم حضور رئیس جمهور در همایش تجلیل از خادمان قرآن چیست، گفت: رئیس جمهور به برنامه های قرآنی توجه دارند و امروز نیز باید در برنامه حضور می داشتند اما برنامه بازدید از سیل زدگان تبریز باعث شد تا من به جای ایشان حضور داشته باشم. اینکه بگوئیم دولت به فعالیت ها و برنامه های قرآنی توجه ندارد توهین به دولت و وزارت ارشاد است.
وزیر ارشاد در ادامه در خصوص بیمه فعالان قرآنی نیز خاطرنشان کرد: تصمیم گرفته ایم تا همه افرادی که در نوبت هستند را بیمه کنیم سال قبل چهار هزار نفر را بیمه کردیم و تعدادی نیز در نوبت قرار دارند. سعی داریم تا به تدریج همه فعالان قرآنی را بیمه کنیم.
صالحی امیری با اشاره به اینکه در صندوق فرهنگ و هنر بیش از 30 هزار نفر را بیمه کرده ایم و بیش از 15 هزار نفر نیز بیمه تکمیلی شده اند، گفت: در سال 94 حدود 18 هزار نفر بیمه شدند و در سال 95 این رقم به 30 هزار نفر رسید که یک سوم این افراد خادم قرآنی بوده اند.