کد خبر: 3593347
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶

توجه به قرائت از دغدغه‌های قرآنی جوان حاضر در مسابقات

کانون خبرنگاران نبأ: یکی از فعالان جوان قرآنی حاضر در سی‌و‌چهارمین مسابقات بین‌المللی قرآن، گفت: مقدمه فهم قرآن، انس با قرآن بوده که با تلاوت و خواندن آن میسر می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، محمد‌رضا اسماعیلی، 18 ساله، ساکن تهران، دانشجوی ترم دوم رشته فقه و حقوق است؛ این فعال قرآنی علاوه بر حفظ 15 جزء قرآن کریم در حال حاضر در زمینه قرائت و صوت و لحن فعالیت دارد. با او درباره انگیزه حضورش در سی‌و ‌چهارمین دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن چند دقیقه‌ای به گفت‌وگو نشستیم؛
وی در پاسخ به اینکه با چه انگیزه‌ای در این مجلس قرآنی شرکت کردید، گفت: من بیشتر به خاطر جو معنوی و انس با قرآنی که در اینجا حاکم است و حضور نمایندگان برجسته قرآن که از اقصی نقاط جهان در این مسابقات آمده‌اند، شرکت کردم. می‌توان با حضور در این فضای مسابقات از صدای قاریان قرآن استفاده کرد و همچنین باب آشنایی با سطح مسابقات هم برای علاقه‌مندان به شرکت در این‌گونه مسابقات فراهم می‌شود.
وی درباره اجرای برنامه‌های این دوره از مسابقات و تفاوت آن نسبت به سال‌های گذشته، بیان کرد: تقریبا دو سال پیش هم در این مسابقات حضور داشتم، امسال یک سری برنامه اضافه شده بود که رضایت‌بخش بود از جمله ادای احترام به شهدای مدافع حرم و یا برنامه‌های جانبی که ما بین تلاوت متسابقان اجرا می‌شد؛ همچنین نمایشگاهی که جهت ارائه آثار فرهنگی و هنری در رواق شرقی مصلی برپا بود.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه حضور در این محافل چه آثار و برکاتی را برای انسان دارد، گفت: در مرحله اول بحث انس با قرآن است که با حضور در این محافل می‌توان به این مهم دست پیدا کرد؛ در مرحله دوم بهره‌مندی و آشنایی بیشتر با اساتید به‌نام قرآنی در این محافل معنوی برای افرادی است که دوست دارند در این زمینه‌ها فعالیت کنند. در حقیقت این‌گونه مسابقات می‌توانند انسان را به سمت قرآن چه بحث تفسیر مفاهیم قرآن و چه بحث حفظ و قرائت و ترتیل قرآن جذب کند.
وی درباره دغدغه‌های قرآنی خود گفت: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت به قرآن، هر چقدر که می‌توانیم باید ارتباط‌مان را با قرآن گسترده‌تر کنیم. خود خواندن قرآن خیلی موضوعیت دارد گاها دیده می‌شود که یک نوع نگاه افراطی در برخی مراسم‌ها نسبت به این موضوع وجود دارد؛ به عنوان مثال گفته می‌شود که بیشتر به مفاهیم قرآن بپردازید و اهمیت خاصی به قرائت قرآن داده نمی‌شود که متأسفانه اگر این نوع نگرش به قرآن در بین طیف وسیعی از مردم رایج شود به تدریج بحث انس با قرآن از بین می‌رود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه مقدمه فهم قرآن، انس با قرآن بوده که با تلاوت و خواندن آن میسر می‌شود، بیان کرد: با توجه به فرموده پیامبر اکرم(ص) «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا، کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی؛ ای مردم، قرآن و ولایت دو ثقل گرانبها هستند و از هم جدا شدنی نیستند» درباره اهمیت توجه به قرآن و اهل بیت(ع) در کنار هم؛ گاها دیده می‌شود که به بحث اهل بیت(ع) بیشتر توجه می‌شود در حالی که به هر دو موضوع توأمان باید توجه شود و با عنایت به اینکه پیامبر(ص) این دو را با هم و در کنار هم بیان کرده‌اند، این نشانگر یکسان بودن اهمیت به هر دو  است.
موسی ابراهیمی
captcha