عبدالعظیم بهفر، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به برخی اظهار نظرها که از غیر شرعی بودن برخی رنگهای خوراکی بدست آمده از حشرات مانند رنگدانه کارمین با کد E120 حکایت دارد اظهار کرد: در مباحث شرعی موضوع استفاده از محصولات حشره با حشره خواری دو مقوله کاملا متفاوت است.
وی با اشاره به عسل بعنوان محصولی از یک حشره که مصرف فراوان دارد تاکید کرد: مراجع دینی نیز در باب استفاده از محصولات حشرات، فتاوا و نظرات مشخص دارند.
بهفر افزود: فراوردههایی که با مجوز سازمان غذا و دارو، تولید و وارد سطح عرضه میشوند عموما بصورت بسته بندی بوده و شامل تاریخ انقضاء، تولید، شماره بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو است؛ دقت در اصالت موارد فوق نه تنها فراورده خریداری شده را از نظر بهداشتی و سلامت مورد تائید قرار میدهد بلکه از منظر حلیت هم بر آن صحه میگذارد.
وی عنوان کرد: رنگهای طبيعی به لحاظ خواص تعذيهای و درمانی مطلوبترين گزينه مصرفی در صنعت هستند؛ ولی متأسفانه در مقايسه با رنگهای مصنوعی، به دليل قدرت رنگ كنندگی كمتر بايد به مقدار بيشتری مصرف شوند. در ضمن به دليل پايداری كمتر اين نوع رنگها، در مقابل تغييرات pH، درجه حرارت و غيره به سرعت تجزيهپذير هستند. پس براي استفاده تجارتی از اين رنگها نياز به فرآوری و اصلاحات در فرمولاسيون وجود دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو یادآور شد: اعضای هیئت علمی و محققان برجستهای با مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران همکاری میکنند که نتیجه تلاشهای آنان و تاثیری که بر ارتقای جایگاه علمی ایران در حوزه حلال کشورهای منطقه و جهان خواهد داشت در آینده بیش از پیش مشخص میشود.