به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی، دبیر کمیسیون فلسفه فقه نوزدهمین اجلاسیه استادان حوزه که امروز 14 اردیبهشت ماه در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد گفت: این عنوان نوپدید است لذا جلسات متعددی در این زمینه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار شد تا موضوعات پیرامونی آن به درستی و با دقت تبیین شود. وی افزود: وجود سؤالات متعدد پیرامون کارآمدی فقه در زمینههای مختلف خانواده، امور بینالملل و مسایل سیاسی و اجتماعی و ... نیاز به تجمیع مباحث فلسفه فقه که در کتب گذشته پراکنده را دوچندان کرده است لذا تاسیس رشته فلسفه فقه جزء ضرورت در حوزه است.
واعظ موسوی ادامه داد: تحقیق عقلانی در مورد علم فقه را فلسفه فقه گویند تا قلمرو و گستره و مبانی و روش ها و مسایل فقه را مورد توصیه و توصیف قرار دهیم.
واعظ موسوی بیان کرد: به عنوان مثال برخی معتقدند منابع فقهی همان ادله اربعه است، برخی میگویند اجماع جزء این منابع نیست و برخی نیز معتقدند باید سیره عقلا را نیز به این منابع بیفزاییم همچنین نحوه حجیت و اعتبار این منابع نیز از موارد اختلافی است و زمینه پرداخت به این مسایل همین رشته فلسفه فقه است.