کد خبر: 3598078
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷

تأکید بر رحمانیت اسلام در کنفرانس بنگلادش

گروه بین‌الملل: كنفرانس ملی تصوف جهت معرفی افکار و اندیشه تصوف در شهر داکا، پایتخت بنگلادش برگزار و از اسلام به عنوان دین رحمت، همدلی و گفت‌وگو یاد شد.

برگزاری كنفرانس ملی تصوف در بنگلادش
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنفرانس ملی تصوف، 17 اردیبهشت‌ماه با حضور و سخنرانی سیدموسی حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و دیگر شخصیت‌های علمی، دینی و دانشگاهی از سوی آکادمی «میزبنداری» سنگال در تالار تحقیقات کشاورزی شهر داکا، برگزار شد.
سیدموسی حسینی، رایزن فرهنگی كشورمان در سخنان خود، اسلام را دین رحمت، مهربانی، همدلی و گفت‌وگو دانست و گفت: امروزه متأسفانه اغلب کشورهای اسلامی با افکار و اندیشه‌های افراطی به نام اسلام مواجه هستند. در این شرایط، سرسپردگان صهیونیسم درصدد تحمیل ایده‌های خشک و متعصب خود به نام اسلام و علیه اتحاد صفوف مسلمانان برآمده‌اند و با سلاح تکفیر و ترور، می‌خواهند ایده‌های غیراسلامی خود را بر مسلمانان تحمیل كنند.
وی افزود: در چنین شرایطی، نیاز مبرم به معرفی چهره رحمانی اسلام به جوامع اسلامی و غیراسلامی است و صوفیان واقعی که اهل تزکیه نفس و خودسازی هستند در ارائه چنین چهره‌ای از اسلام می‌توانند ایفای نقش کنند.
رایزن فرهنگی كشورمان با ستایش از نقش تاریخی بزرگان تصوف در شبه قاره در راستای تبلیغ و گسترش اسلام به درون دل‌های مردم این خطه، گفت: گسترش اسلام در شبه قاره از جمله بنگلادش، مرهون تلاش‌های بزرگان و اولیاء الله بوده که به معنای واقعی، خود ساخته و اهل تزکیه بودند، لذا توانستند در دل‌های مردم راه یابند.
عارفین صدیقی، رئیس دانشگاه داکا سخنرانی خود را با موضوع صوفی و تصوف آغاز كرد و با تأکید بر ضرورت گفت‌وگو و فهم و درك مشترك از یكدیگر گفت: در نقاط مختلف دنیای امروز که جنگ و خونریزی به نام دین جریان دارد، اگر با محبت و مهربانی با مردم گفت‌وگو نکنیم، مشکلات حل نخواهد شد.
کوثر مصطفی، استاد فلسفه دانشگاه داکا نیز اظهار كرد: تصوف، رابطه تنگاتنگی با تزکیه نفس انسان دارد. تصوف واقعی در اصل، خلاصه و بنیاد اسلام است. انسان بدون مرشد هدایت نمی‌شود. اگر بخواهد از غرور و تکبر پاک شود نیاز به مرشد و راهنما دارد و این مهم‌ترین مسئله‌ای است که در تصوف بدان باید توجه شود.
افتخار چودهری، رئیس دانشگاه چیتاکنگ و از مسئولین آکادمی میزبنداری گفت: پیش نیاز موفقیت ما در نیل به دموکراسی واقعی، خودسازی است و این راه را بزرگان تصوف و اولیاء الله به ما آموخته‌اند.
captcha