به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی، میزگرد «نقش طوس در شكوفایی تمدن جهان اسلام» در رایزنی فرهنگی كشورمان در كویت، برگزار شد.
سید عبدالفتاح، استاد تاریخ اسلامی دانشگاه كویت طی سخنانی، در پژوهش خود به دستاوردهای علمی شیخ نصیرالدین طوسی در زمینههای فلسفی، نجوم، فیزیك و شیمی پرداخت و این اندیشمند ایرانی را یك دایرةالمعارف منحصر به فرد عنوان كرد.
وی در ادامه گفت: خواجه نصیرالدین طوسی جان تازهای به نهضت علمی جهان اسلام بخشید كه طی سالهای متمادی دچار ركود و سستی شده بود و توانست 400 هزار جلد از كتابهای نفیس كتابخانه بغداد را كه توسط مغول به آتش كشیده شده بود، نجات دهد.
عبدالفتاح تأكید كرد: علما و متفكران ایران بنیانگذار دوران طلایی تمدن اسلامی بودند و همواره فضای پُرتنش و آشوب را به فضای دانشاندوزی و صلح خواهی تبدیل كردهاند.
حجتالاسلام امین النصار، پژوهشگر تاریخ اسلامی در خصوص شیخ ابوجعفر محمد بن الحسن طوسی معروف به شیخ طوسی سخن گفت و این اندیشمند فقیه را از بنیانگذاران حوزه علمیه نجف اشرف توصیف كرد.
وی افزود: شیخ طوسی مؤلف دو كتاب از كتب اربعه مذهب تشیع است و در علوم تفسیر و حدیث زبانزد همه فقها و علما بوده، به گونهای كه بعد از قرنهای متمادی هنوز آثار ایشان در حوزههای علمیه و دانشگاههای معتبر تدریس میشود.
سمیر ارشدی، عضو رایزنی فرهنگی كشورمان نیز، ضمن تأكید بر بزرگداشت شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و اهمیت گرامیداشت این شهر و برگزاری مراسم ویژهای در همه كشورهای اسلامی گفت: نصیرالدین طوسی با احداث بزرگترین رصد خانه جهان اسلام و فراخواندن علما از شهرهای حلب، موصل و دمشق اولین مركز علمی و آكادمیك جهان اسلام را تأسیس كرد.
وی شیخ طوسی را سرآمد مفسران و متكلمان جهان اسلام دانست كه با دو كتاب ارزشمند (تهذیب) و (استبصار) پناهگاه و مقصود علما و فقها شد.
پس از آن، فیصل طه، ایرانشناس معروف مصری گفت: طوس در دوران خلفای راشدین فتح شد و دانشمندان بی شماری به جهان اسلام تقدیم كرد؛ ابوحامد غزالی و نظام الملك طوسی از جمله این دانشمندان است.