به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به دنبال امضای تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه پیامنور و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، پیرامون برنامههای پیشروی این دانشگاه با معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور که در این نشست حضور یافت، گفتوگو کردیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی، دانشجویی و اجتماعی دانشگاه پیامنور در گفتوگو با
ایکنا پیرامون برنامههای قرآنی پیشروی این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه پیامنور، بزرگترین دانشگاه دولتی کشور، با 4 هزار عضو هیئت علمی و 700 هزار دانشجو است. با توجه به اینکه در 30 استان و 500 مرکز تحت پوشش در سراسر کشور داریم، علاوه بر کار علمی با مشارکت مجموعه اساتید و دانشجویان، در متن برنامههای دانشگاه، برنامههای فرهنگی برجستگی خاصی دارد.
وی ادامه داد: یکی از برنامهها در عرصه فرهنگی در دانشگاه پیام نور این است که هر ساله یک برنامه قرآنی در سطح کشور به همت دانشگاه پیامنور برگزار میشود و اخیرا بیست و یکمین جشنواره ملی قرآن در اصفهان، با حضور دانشجویان از رشتههای گوناگون و نیز با مشارکت دانشگاهیان از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه علمی و کاربردی، زیر نظر دانشگاه پیامنور برگزار شد. به زودی نیز جشنواره قرآنی کشوری دیگری در شهریورماه امسال، در استان یزد به همت این دانشگاه برگزار خواهد شد.
نجفی گفت: برگزاری این جشنوارهها بسیار اهمیت دارد، چرا که اندیشه قرآنی برای مصونیت کشور، تعلیم و تربیت دانشگاههاست که متولی تربیت علمی، اخلاقی و فرهنگی هستند، قرآن مهمترین رکن فعالیتهای فرهنگی ما در دانشگاههاست. دانشگاهی که به فرموده حضرت امام(ره) سرنوشت کشور را تعیین خواهد کرد، اما کدام دانشگاهها در این زمینه میتوانند نقش ایفا کنند و سرنوشت کشور را تعیین نمایند؟ دانشگاهی که اندیشههای استاد و دانشجوی آن مبتنی بر اندیشههای قرآنی و فرهنگ اسلامی باشد.
وی افزود: در این خصوص، در دانشگاه پیامنور، جشنواره سبک زندگی قرآنی را در استان خراسان برگزار کردیم، در کنار جشنوارههای متعدد علمی همچون جشنوارههای حوزه نانو و رباتیک، جشنواره حرکت که اختراعات دانشجویی را به منصه ظهور رساند، برنامهای که در دانشگاه، نه تنها برای رشتههای علوم انسانی، بلکه برای رشتههای علوم پایه و رشتههای میان رشتهای دانشگاه، بسیار اهمیت دارد، فعالیتهای قرآنی است و نیز با توجه به گستره دانشگاه و تعداد دانشجویان و اساتید این دانشگاه، درصدد برآمدیم که با مراکزی که در حوزه قرآنی فعال هستند، ارتباط برقرار کنیم، یکی از مراکز مهم در این عرصه، جهاد دانشگاهی است که از آغاز انقلاب اسلامی موفق بوده و در توسعه علوم انسانی و فرهنگ اسلامی و پیشبرد اهداف انقلاب موثر بوده است.
معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور عنوان کرد: در تفاهمنامهای که میان این دانشگاه و سازمان فعالیتهای قرآنی به امضا رسید، فعالیتهای قرآنی مبنایی برای توسعه این حوزه میان دو رکن اساسی دانشگاه؛ یعنی اساتید و دانشجویان است تا بتوانیم آموزههای قرآنی و فرهنگی دانشگاهیان را با همکاری یکدیگر تامین کنیم، در این صورت موفقیت ما در عرصه آموزههای فرهنگی و اسلامی در کشور بسیار زیاد خواهد شد و بستری فراهم خواهد شد که دانشگاهها بهویژه دانشگاه پیامنور، به قلههای علم و فناوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، دست یابند. با امضای این تفاهمنامه امیدواریم بتوانیم با همفکری و همافزایی این دو نهاد در جهت توسعه جامع برنامههای قرآنی عملکرد خوبی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه خاصی در دانشگاه پیامنور برای اختصاص به فعالیتهای قرآنی، در نظر گرفته میشود؟ خاطرنشان کرد: برای هر نوع فعالیت قرآنی بودجه خاصی در شورای فرهنگی دانشگاه تصویب میشود با این هدف که فعالیتهای قرآنی را توسعه دهیم، خوشبختانه مشکل بودجه در این حوزه در دانشگاه پیامنور وجود ندارد و هر سال متناوب یک جشنواره قرآنی دانشجویی در سطح کشور برگزار کردهایم که امسال نیز این جشنواره در استان یزد برگزار خواهد شد.
یادآور میشود، روز یکشنبه، 24 اردیبهشتماه 96، با حضور کریم نجفیبرزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور به همراه جمعی از اعضای معاونت فرهنگی دانشگاه پیامنور و حمید صابرفزرام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، تفاهمنامه همکاری جهت مشارکت در توسعه و ترویج مفاهیم قرآن کریم در جامعه دانشگاهیان دانشگاه پیامنور به امضا رسید.