محمدحسين فرجو، دبیر شورای نظارت بر اسباببازی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تولید اسباببازی و جهتدهی آنها را با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری ناکافی دانست و اظهار کرد: شورای نظارت بر اسباببازی باید بودجهای را داشته باشد که بتواند صندوق حمایت از تولید داخلی را در حوزه اسباببازی ایجاد کند.
وی با اشاره به صندوق حمایتی معاونت فناوری ریاست جمهوری از مخترعین و دانشمندان، افزود: این حوزه نیز نیازمند چنین صندوقی است؛ چراکه وقتی میبینیم یک تولید کننده داخلی موفق وجود دارد باید از آن حمایت کنیم نه اینکه آن را به حال خودش رها و یا حمایتی انجام ندهیم. یک تولید کننده داخلی موفق و تولید مناسب همان چیزی است که مقام معظم رهبری بارها به آن تاکید داشتهاند.
دبیر شورای نظارت بر اسباببازی ادامه داد: آنچه که ما از نزدیک میبینیم و میشناسیم، این است که میدانیم چه کسانی در حال کار کردن در این زمینه هستند؛ لذا باید بتوانیم از این صندوق حمایتی کمکهایی را در اختیار تولیدکنندگان بگذاریم؛ اما شاید باور نکنید، در این زمینه با 11 مدیر عامل از بانکهای مختلف کشور نامهنگاری کردم که تسهیلاتی را در اختیار تولیدکنندگان اسباببازی قرار دهند و دستورالعملی را برای اینکار تهیه کنند که هیچکدام از آنها زیر بار این قضیه نرفتند؛ با وجود اینکه بانک مرکزی بیانهای را صادر کرد که اگر بانکی این موضوع را بپذیرد او را حمایت خواهیم کرد اما حتی یکی از این بانکها حمایت و سرمایهگذاری خودش را در حوزه فرهنگ برای ارائه تسهیلات ارائه نکرد.
وی گفت: حتی بعضی از مدیرعاملها از من سوال میکردند که ما میتوانیم در این جریان سودی هم به دستآوریم یا خیر؟ درحالی که بانک میتواند مانور خیلی خوبی در این جهت دهد؛ چراکه ما به فکر کودکان این سرزمین و آینده این مملکت هستیم و در حوزه فرهنگ آمدهایم که تلاش کنیم؛ این موضوع برای همه بانکها سودآوری دارد چراکه تبلیغ کافی از بچههای مملکت و حمایت آنها در آینده کشور سرونشتساز است و اگر مردم این حمایت را ببینند قطعا سرمایهگذاری میکنند.
انتظار داریم همچون کودکی که در حال رشد است پیگیر وضعیت این حوزه باشندفرجو در پاسخ به این سوال که ورود شورای فرهنگ عمومی به این قضیه چگونه بوده و آیا حمایتی از سوی آنها شده، گفت: شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی مباحث اولیه را داشته است که این شورا ایجاد شد، اما پشتیبانی آنچنانی که باید از این حوزه نکرده و ما انتظارات بیشتری از این شوراها داریم؛ انتظار داریم همچون کودکی که در حال رشد است پیگیر وضعیت این جریان باشند.
دبیر شورای نظارت بر اسباببازی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ادامه کارها و رها نکردن مصوبات با اساسنامه، گفت: ایشان میگویند نمیشود مصوبهای انجام و اساسنامهای هم نوشته شود اما ما آن را ها کنیم، کنترل نکنیم و نظارت نکنیم؛ انتظار ما در حمایت از این حوزه فراتر از این است؛ متاسفانه در این رابطه کاری را که میخواستیم یکساله انجام شود نزدیک به چهار سال طول کشید.
وی با بیان اینکه عدم حمایت از صنعت اسباببازی ملی یک آفت برای آینده ملت است، اظهار کرد: اینکه کارهایی را با این حساسیت که به آینده کشور بستگی دارد مدتدار میکنیم و پشت گوش میاندازیم و در نهایت با عدم حمایت بینتیجه میماند اصلا به صلاح کشور نیست؛ باتوجه به اینکه این موضوع یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان است، که فرمودند دستگاههای مختلف باید از این عرصه حمایت کنند؛ تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی در این موضوع نیز اثر گذار است.
فرجو بیان کرد: امیدواریم در این زمینه همه دستگاهها در هر جایگاهی که دارند مسئولیت خودشان را در قبال فرزندان این کشور انجام دهند، از کمرگ، شورای اصناف، نظارت، سازمان استاندارد و هرکدام به درستی وظایف خودشان را انجام دهند تا بتوانیم انتظار خروجی مطلوب را در حوزه تولیدات اسباببازی با ذائغه و سبک اسلامی-ایرانی در کشور داشته باشیم.
این تعارض باعث میشود کار به درستی جلو نروددبیر شورای نظارت بر اسباببازی با اظهار نارضایتی از اقدامات برخی دستگاهها در زمینه واردات اسباببازی، گفت: متاسفانه ما گاهی برخی چیزها را ممنوع میکنیم اما میبینیم همان مورد توسط یک دستگاه دیگر در حال فروش است و این تعارض باعث میشود که کار به درستی جلو نرود و همه این فعالیتها بیمعنی شود.
فرجو درباره استفاده مصرفکنندگان ایرانی از کالاهای خارجی گفت: یکی از دلایل عمده این است که قوانین و مقررات متعددی را برای ساماندهی وضع بازار تولید و عرضه اسباببازی داخلی بر روی کاغذ داریم، اما به طور جدی از هیچ یک از تولیدکنندگان داخلی حمایت واقعی انجام نشده است.
وی ادامه داد: دستگاههایی که تا به امروز در این زمینه اقداماتی انجام دادهاند، تنها رفع تکلیف بوده است و به طور جدی این موضوع را دنبال نکردهاند. در این زمینه اگر هم خواستیم کاری انجام دهیم آن را درون چرخه بروکراسی انداختند و به نوعی علاقمندان این حوزه را منصرف کردند و حرفهایمان تنها در حد شعار و حرف مطرح شده و اجرایی نشد.