به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، تفاهمنامه همکاری جهت مشارکت در توسعه و ترویج مفاهیم قرآن کریم در جامعه دانشگاهیان دانشگاه پیامنور با حضور کریم نجفیبرزگر، معاون فرهنگی این دانشگاه به همراه جمعی از اعضای معاونت فرهنگی و حمید صابرفزرام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، در محل این سازمان، به امضا رسید.

در این مراسم حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، فعالیتهای این سازمان در حوزه قرآنی، عنوان کرد: طرح دانشجو-معلم از جمله طرحهایی است که به همت سازمان فعالیتهای قرآنی دنبال میشود، این طرح با دورههای 4 تا 5 روزه و یک دوره حضوری یکماه برگزار میشود و در صورت قبولی در آزمون این طرح، به عنوان دانشجو- معلم به معاونان فرهنگی دانشگاهها معرفی میشوند، این دانشجو معلمان میتوانند در محیطهای دانشگاه، خوابگاه، نمازخانه و حتی محیط بیرون دانشگاه، افراد را به آموزش قرآن دعوت کنند و به آنها آموزش دهند، پس از دریافت گزارش عملکرد آنها، سالانه از برترین دانشجو معلمان قدردانی میشود.
صابر فرزام افزود: مرکز مطالعات میان رشتهای قرآن کریم در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان و در 3 گروه «قرآن و علوم تربیتی»، «قرآن و مسائل اجتماعی» و «قرآن و سلامت» فعالیت میکند و پژوهشهایی نیز از سوی این گروهها انجام شده، همچنین 2 هسته مطالعاتی در این مرکز وجود دارد؛ «روششناسی و مطالعات میان رشتهای» و « قرآن و اقتصاد». این گروهها پروژههای متعددی را دنبال میکنند و نتیجه یکسال فعالیت، بیش از 10 مقاله منتشر شده در مجلات علمی-پژوهشی معتبر است.
وی با اشاره به مرکز آموزش سازمان فعالیتهای قرآنی و دورههای آموزشی برگزار شده در این مرکز که منجر به اشتغال میشود و با تاکید بر اینکه دانشگاه پیامنور فرصت خوبی برای انجام کارهای مشترک با این مرکز را دارد، گفت: تفاوت عمده مرکز آموزشی سازمان فعالیتهای قرآنی با سایر مراکز آموزشی قرآنی این است که آموزشها صرفا قرآنی نیست، در واقع ارائه دورهها و آموزشهایی است که منجر به حرفه و شغل قرآنی میشود، برگزاری دورههای تربیت مربی مهد با رویکرد قرآنی، دورههای مشاوره قرآنی برای روانشناسان، آموزش قرآن برای مداحان، دورههای تربیت مبلغان دینی، برگزاری دورههای فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی قرآنی و ... از جمله این دورهها و آموزشهاست.
فرزام با تأکید بر اقدامات مختلف سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان در حوزه پژوهشهای میان رشتهای عنوان کرد: سال گذشته همایش ملی مطالعات میان رشتهای قرآن کریم در بجنورد و نخستین همایش بینالمللی مطالعات میان رشتهای قرآن کریم با مشارکت 12 کشور به مدت 3 روز در تهران برگزار شد. 300 مقاله علمی-پژوهشی به این همایش ارسال شد و مقالات برگزیده در 9 کارگاه و با حضور اساتید مطرح بینالمللی از کشورهای مختلف؛ از جمله خانم حنان داور، عبدالرزاق، جان لوآت ارائه شد.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان با اشاره به برگزاری دورههای طلوع برکت در دانشگاهها اظهار کرد: فضای استارتآپها در کشور، خیلی با فضای دینی و فرهنگی ما همخوانی ندارد، به همین منظور استارتآپ دینی و فرهنگی به همت این سازمان تحت عنوان «طلوع برکت» به ثبت رسید و تا کنون 10 طرح آن در دانشگاههای مختلف برگزار شده و آمادگی خود را برای برگزاری دورههای دیگر این طرح در سایر دانشگاهها اعلام میکنیم.
وی در پایان سخنان خود با ابراز خرسندی از انعقاد تفاهمنامه میان این سازمان و معاونت فرهنگی دانشگاه پیامنور اظهار کرد: در کلیه مراکز این مجموعه، آماده هستیم در زمینههای قرآنی و فرهنگی با دانشگاه پیامنور همکاری داشته باشیم و امید است این همکاری ثمره خوبی داشته باشد.
در ادامه این نشست کریم نجفیبرزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور، به تشریح فعالیتهای فرهنگی دانشگاه پیامنور پرداخت و تصریح کرد: دانشگاه پیامنور بزرگترین دانشگاه دولتی کشور است که در حال حاضر 4 هزار عضو هیئت علمی و 700 هزار دانشجو را در خود جای داده، همچنین این دانشگاه در عرصه بینالمللی نیز فعالیت داشته و در 60 کشور نمایندگی دارد و دانشجو میپذیرد که این امر میتواند به انتقال اندیشههای اسلامی و فرهنگی دینی در سطح بینالمللی منجر شود.
وی با تاکید بر استقبال خوب دانشجویان پیامنور از جشنواره قرآنی اصفهان، گفت: دانشگاه پیامنور مفتخر است که در برنامههای قرآنی فعالیت دارد، جشنواره قرآنی دانشجویان پیامنور که با حضور پرشور دانشجویان در اصفهان برگزار شد، بازتاب خوبی داشت و با استقبال مراجع عظام و نیز پیام آیتالله العظمی جوادی آملی همراه بود.
معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور با اشاره به سخن حضرت امام(ره) درباره دانشگاهیان، تصریح کرد: طبق فرمایش حضرت امام(ره) سرنوشت کشور در دانشگاه رقم میخورد، 2 رکن اصلی دانشگاه، استاد و دانشجو است. دانشگاهی که در آن اندیشه استاد و دانشجو با اندیشههای قرآنی پیوند بخورد، کشور را نجات خواهد داد.
وی با ابراز امیدواری از انعقاد تفاهمنامه میان سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و معاونت فرهنگی دانشگاه پیامنور، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی است که به صورت زیربنایی در حوزه نشر آثار علمی و فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و نیز توسعه علوم انسانی فعال بوده و موفق عمل کرده است. امیدوارم با تفاهمی که میان این دو نهاد برقرار میشود که البته مورد نیاز دانشگاهیان ما نیز هست، این ارتباط بیشتر شود و بتواند قرآن را در صحنه زندگی اساتید و دانشجویان وارد کند.