نقی دشتی، رئیس اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بر ایجاد انگیزه در دانشجویان علوم پزشکی و حمایت از آنان در راستای رشد پژوهشهای میان رشتهای قرآن و سلامت تأکید کرد.
وی تصریح کرد: رشد پژوهش و مطالعات میان رشتهای قرآن و سلامت نیازمند ایجاد دغدغه در دانشجویان و نشان دادن راه به آنان است؛ اگرچه بسیاری از دانشجویان علوم پزشکی به مفاهیم قرآنی و معارف علاقه دارند اما همزمان بسیاری از آنان نیز از وجود این پژوهشها یا نحوه انجام آنها بی اطلاع هستند.
دشتی عنوان کرد: وقتی این دانشجویان را نسبت به وجود این پژوهشها و کاربردی بودن و نحوه انجام آنها آگاه کرد قطعا این دانشجویان از هر نوع مطالعه میان رشتهای قرآن و طب استقبال میکنند.
وی با تأکید بر نزدیکی مفاهیم طب اسلامی و مفاهیم برگرفته از قرآن و عترت در سلامت اظهار کرد: اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، کانونی را برای استخراج مفاهیم قرآنی و عترت اهل بیت در حوزه سلامت با عنوان طب اسلامی راهاندازی کرده است.
رئیس اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: در این کانون که تا کنون بیش از 100 دانشجو و عضو هیئت علمی دانشگاه در آن عضو هستند مباحث سلامت و طب اسلامی از منظر قرآن از مفاهیم اهل بیت استخراج میشوند ضمن اینکه کلاسهایی را برای آموزش انجام پژوهشهای قرآن و طب برگزار میکند.
وی تأکید کرد: تا زمانی که راه را به دانشجویان علوم پزشکی نشان ندهید، دغدغه خاصی برای دانشجویان علوم پزشکی در حوزه قرآن و طب وجود ندارد، زمانی که راه نشان داده شد این دانشجویان نیز پای کار میآیند.
دشتی با اشاره به اهمیت آموزش بنیانهای اخلاق پزشکی به ویژه در میان دانشجویان فعال قرآنی یادآور شد: در اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی با توجه به اهمیت مباحث اخلاقی در حوزه طب و پزشکی کانون اخلاق پزشکی با حضور اساتید خوشنام این دانشگاه ایجاد شده است.
وی افزود: در این کانون هر هفته جلساتی با حمایت کمیته اخلاق دانشگاه برگزار و بسیاری از چالشهای و مباحث اخلاقی جدید با توجه به پیشرفت علم پزشکی مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.