وی ادامه داد: به هر حال باید هم در هر دوره برگزاری از این جشنواره با تکیه بر یک مورد خاص که امسال در دهمین دوره منظومهخوانی مورد تأکید قرار گرفته است، توانایی فنی موجود در میان اقوام گوناگون ایرانی در زمینه موسیقی محک بخورد که در نزد هر یک از آنها تصور میشود منظومهخوانی شکل و شیوه خاص خود را داراست.
فیضیان تصریح کرد: منظومههای عاشقانه و منظومههای حماسی از جمله اشکال این قالبها هستند که هر دو برگرفته از ادبیات کهن و اشعار کلاسیک ایرانی اجرا میشوند که البته هر دوی آنها با توجه به حال و هوایی که دارند و بسیار نزدیک با مضامین ارزشی و باورهای دینی ایرانی دارند از اهمیت بالایی برخوردارند.
وی افزود: در استان لرستان نیز تاریخ نشان داده است که اغلب منظومهخوانی با توجه به مفاهیم و مضامین حماسی، حس سلحشوری، دفاع از کیان و ناموس عجین بوده است که اوج چنین پرداختی را در دوران معاصر میتوان در حماسه هشت سال دفاع مقدس جستجو کرد.
سرپرست گروه موسیقی «آساره لرستان» در پایان گفت: به هر حال همچنان در منظومهخوانی با موضوعات حماسی و ارزشی نیز اقوام ایرانی قائل به ادبیات کهن و اشعار مفاخر شعر ایران هستند که این جشنواره میتواند با تأکید بر استفاده از این منابع بر غنای هرچه بیشتر خود بیافزاید.
یادآور میشود، امروز یکشنبه 31 اردیبهشت آخرین مهلت ارسال آثار متقاضیان به دبیرخانه دهمین جشنواره سراسری «موسیقی نواحی» است و این دوره از جشنواره 6 تا 9 تیر به میزبانی کرمان برگزار خواهد شد.