کد خبر: 3603617
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹

ایجاد نهضت قرآنی بانوان طلبه با 60 هزار جلسه قرآنی/ برپایی بیش از 1500 جلسه تفسیر

گروه حوزه‌های علمیه: معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران از برپایی بیش از هزار و 500 جلسه تفسیری همچنین 60 هزار جلسه قرآنی توسط بانوان طلبه در سراسر کشور با هدف ایجاد نهضت قرآنی خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا اسکندری شیرازی، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: بانوان طلبه در حوزه‌های علمیه خواهران در مقاطع سطح دو، سه و چهار تحصیل می‌کنند و یا فارغ‌التحصیل شده‌اند و بخشی از آنان بعد از فراغت از تحصیل و حتی در حین تحصیل به کارهای فرهنگی و قرآنی رو می‌آورند.
اسکندری با بیان اینکه مجموعه بانوان شاغل به تحصیل و فارغ‌التحصیلان حوزه خواهران 160 هزار نفر هستند که ظرفیت عظیمی برای تحول فرهنگی محسوب می‌شوند، تصریح کرد: بنا داریم در ماه مبارک رمضان سال جاری از این ظرفیت بهره برده و نهضت قرآنی را در حوزه‌های علمیه خواهران در سراسر کشور و حتی در شهرها توسط این بانوان ایجاد کنیم.
معاون فرهنگی حوزه خواهران ادامه داد: این طرح برای همه بانوان و در تمامی سطوح و حتی جدیدالورودها طراحی شده است تا افراد توانمند بتوانند یک جلسه قرآنی را در ماه مبارک در منزل خود، برای همسایگان و محله و منطقه و یا شهر خود برگزار کنند.
اسکندری با بیان اینکه این جلسات از روخوانی و روان‌خوانی تا تجوید و تفسیر عمومی و تخصصی را شامل می‌شود عنوان کرد: طلاب سطح دو می‌توانند روخوانی و روان خوانی قرآن را در سطح خانواده و دوستان و اقوام و همسایگان خود دنبال کنند و سطوح بالاتر نیز حتی تا سطح بیان تفسیر پیش بروند.
اسکندری با بیان اینکه در سال قبل 40 هزار جلسه قرآنی با بهره‌مندی از ظرفیت طلاب حوزه‌های علمیه خواهران در سراسر کشور برپا شده است عنوان کرد: این جلسات شامل؛ روخوانی و روان‌خوانی، تفسیر، تدبر در قرآن و ترجمه و مفاهیم و ... بوده است و با برنامه‌ریزی دقیق تر در سال جاری بنا بر این است تا 60 هزار جلسه قرآنی را در سراسر کشور تشکیل دهیم و نهضت عظیم قرآنی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه این محافل و مجالس در منازل، بقاع متبرکه و امامزادگان، مساجد و حسینیه و ... ایجاد خواهد شد اظهار کرد: توصیه و بنای ما بر برپایی جلسات فراگیر توسط بانوان طلبه است تا به تدریج زمینه فعال کردن همه 160 هزار طلبه در اجرای این طرح در سال‌های آتی فراهم شود.
اسکندری تاکید کرد: اگر زنان و دختران جامعه با قرآن انس بگیرند به عنوان نسل‌های آتی می‌توانند فرزندان قرآنی تربیت کنند و این نهضت قرآنی به نسل‌های بعد نیز منتقل می‌شود.
وی در پاسخ به این سؤال که فعال شدن ظرفیت تمامی طلاب نیازمند آموزش‌های فراگیر و توانمندسازی آنان است و آیا برای این مسئله اقدامی صورت گرفته است عنوان کرد: در حوزه علمیه خواهران درس قرآن جزء دروس رسمی است و آموزش‌هایی در زمینه مفاهیم، تجوید، روخوانی و روان‌خوانی و تفسیر و ... ارایه می‌شود.
اسکندری عنوان کرد: مضافا بر اینکه برنامه‌های ویژه‌ای نیز در قالب جشنواره‌هایی مانند زمزم قرآنی، برپایی دوره‌های تخصصی تجوید، تفسیر و تربیت مربی و داور قرآن و ... نیز در طول سال‌های تحصیلی برگزار می‌شود و این طرح‌ها مرحله به مرحله نیز در حال اجرا و تکمیل یافتن است.
اسکندری با بیان اینکه برای اجرای طرح‌های قرآنی در ماه رمضان محتواهایی در ابعاد مختلف مانند درس‌هایی از قرآن، تجوید، روخوانی و روان خوانی و ... در سایت حوزه خواهران بارگذاری شده ادامه داد: حتی در طول سال ما بر این مسئله تاکید داریم که بانوان در جمع محدودی تدریس داشته باشند تا بستر لازم برای این کار فراهم شود.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما برای توانمندسازی افراد، برپایی جشنواره قرآنی به صورت سالانه در شاخه‌های مختلف هنری، آثار و بخش شفاهی است که با 800 نفر در سال نخست شروع کردیم.
اسکندری با بیان اینکه این جشنواره 11 سال است که در حال برگزاری است عنوان کرد: در سال 93 تقریبا 8 هزار بانوی طلبه در جشنواره قرآنی ما مشارکت کردند که این تعداد در سال 94 به 11 هزار نفر و در سال 95 به 13 هزار نفر رسیده است.
اسکندری اظهار کرد: این جشنواره از سطح مدارس آغاز می‌شود که 16 هزار نفر در سال قبل ثبت نام و 13 هزار نفر در  آن شرکت کردند و فرایند جشنواره نیز به این صورت است که نفرات برتر بعد از مرحله مدارس به مرحله استانی راه می‌یابند و برگزیدگان نیز به مرحله نهایی یعنی کشوری در قم راه یافته و در بخش شفاهی رقابت می‌کنند و در نهایت 35 نفر از نفرات برتر مورد تجلیل قرار می‌گیرند و مرحله نهایی نیز معمولا اسفندماه هر سال برگزار می‌شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بانوان طلبه برای بیان تفسیر توانمند شده‌اند؟ گفت: دوره‌های متعدد تفسیری برای افراد مستعد برپا شده است و تعدادی تفسیرگو تربیت کرده‌ایم ولی از واژه مفسر برای آنان استفاده نمی‌کنیم؛ زیرا مفسر واجد ویژگی‌های خاصی است ولی این افراد توانایی بیان تفسیر را دارند و عمدتا طلاب سطوح سه و چهار هستند.
اسکندری ادامه داد: تنها در سال 95 بالغ بر هزار و 500 جلسه تفسیری در سطوح مختلف عمومی تا تخصصی توسط بانوان طلبه در سراسر کشور برپا شد و بنا داریم امسال این تعداد را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: حفظ ترتیبی از دیگر دوره‌هایی است که در حوزه خواهران انجام می‌شود و حافظان کل، 20 و ده جزء و ... تربیت شده‌اند.
captcha