مسعود پیرمرادیان، مدیرمسئول دفتر نشر معارف در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اولویتهای فرهنگی دولت گفت: در دولت یازدهم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد حرکتهای فرهنگی خوبی مانند طرحهای پاییزه، عیدانه و ... را پایهگذاری کرد که امیدوارم در دوره جدید نیز چنین برنامههایی وجود داشته و با قوت بیشتری ادامه یابد.
وی افزود: توجه دولت به مقوله کتاب نسبت به سایر حوزههای فرهنگی مانند مطبوعات، سینما و هنر باید بیشتر باشد و به نظر میرسد این موضوع نیازمند سیاستگذاری جدیدی در دولت است، اما همین رویکرد جدید توفیقات فرهنگی بسیاری را به ارمغان خواهد آورد.
پیرمرادیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جای چه برنامههایی در حوزه فرهنگ و نشر خالی است، بیان کرد: در این حوزه اقدامات خوبی انجام شده، اما یکی از اقدامات مهم در دولت جدید ساماندهی ناشران است، در حال حاضر بیش از 11 هزار ناشر در کشورمان هستند که همه آنها فعال نیستند و برخی فعالیتهای غیرحرفهای انجام میدهند و یا به دلیل رفتارهای غیرحرفهای و انتحاری جهت حفظ بقای خود باعث میشوند، کلیت صنعت نشر دچار آسیب شود.
این ناشر در ادامه عنوان کرد: بسیاری از کتابهای خوب و ارزشمند به دلیل وجود کتابهای ضعیف در حاشیه میمانند و تخفیفهای برخی ناشران برای کتابهای ضعیفشان باعث میشود که کتابهای خوب و ارزشمندی که قابلیت تخفیف بالا را ندارند، به حاشیه رانده شوند. از این رو یکی از وظایف مهم وزارت ارشاد در مورد ناشران، ساماندهی وضعیت فعلی ناشران است.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که متأسفانه از سوی دولت مورد توجه قرار نگرفته، اقتصاد نشر است، به این معنی که تجارت کتاب باید تقویت شود و این امر زیرساختهایی دارد که یکی از آنها بحث توزیع و فروش کتاب است که اگر این بخش و شبکه فروشگاهی کتاب ترمیم شود، امید است که وضعیت تجارت و اقتصاد نشر کتاب رونق مناسبی پیدا کند.