به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، محمدرضا پورعابدی در گفتوگویی به تشریح اهداف تغییر در ساختارهای حوزه پژوهش و فناوری پرداخت و گفت: هدف اصلی تجمیع و همافزایی ساختارها، فرایندها و منابع حوزه پژوهش و فناوری برای ورود به کارها و ماموریتهای بزرگ است.
وی در ادامه تصریح کرد: «متناسبسازی و استفاده بهینه از ساختارهای موجود پژوهش و فناوری»، «اختصاص بهینه منابع (انسانی و مالی)»، «ارزیابی بهینه و موثر برنامهها و ساختارهای پژوهش و فناوری»، «ارتباط ساختارمند با مسایل و موضوعات جامعه» و «استمرار و تعمیق فعالیتها» از دیگر اهداف این بازآفرینی است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در رابطه با اولویتهای فعالیت این معاونت در سال جاری افزود: از مهمترین اولویتهای حوزه پژوهش و فناوری در سال 1396 استقرار ساختار جدید معاونت با تاکید بر ایجاد دفاتر تخصصی و دادن نقش و ماموریتهای تخصصی به آنها است. انتظار ما این است که مدیران کل دفاتر تخصصی حوزه پژوهش و فناوری با حضور موثرتر بتوانند نقش ویژهای در پروژهیابی و نظارت تخصصی بر طرحهای بزرگ و ملی ایفا نمایند.
ایجاد سازوکارهای تقویت ارتباطات و همکاریهای علمی و تخصصی بینالمللی در برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهیوی با تاکید بر این که فعالیتهای سال جاری این حوزه بر اساس برنامه ششم که پنج ساله تعریف شده انجام خواهد گرفت، گفت: سیاستهایی بر برنامه ششم جهاد دانشگاهی حاکم است که با مرور برخی از آنها روح برنامهها بهتر درک میشود که از جمله آنها میتوان به حمایت از کاربست نتایج تحقیقات، صدور محصولات و خدمات تخصصی و دانش فنی و فناوری، حمایت از ظرفیتسازی و توانمندسازی در واحدهای مستعد، زمینهسازی براي تقویت نوآوری (جذب، حفظ و تشویق نوآوران)، حمایت از تحقیقات کاربردی و توسعهای در حوزههای منتخب علوم انسانی و اجتماعی، توسعه همکاری با بخش خصوصی، ایجاد ساز و کارهای تقویت ارتباطات و همکاریهای علمی و تخصصی ملی، منطقهای و بینالمللی و ... اشاره کرد.
پورعابدی افزود: همچنین بر اساس این سیاستها اهدافی دنبال خواهد شد که بخشی از آنها عبارتند از «توسعه قطبهای علم و فناوری»، «سازمان پژوهشی برتر در چند حوزه از فناوریهای نوين»، «سازمان پژوهشی برتر در توليد و بهرهبرداری فناوریهای منطبق بر اولويتهای الف نقشه جامع علمی كشور»، «سازمان برتر در پژوهشهای كاربردی منتخب در حوزههای مسایل اجتماعی، اقتصادی، مطالعات شهری، گردشگری و مدیریت فناوری»، «ایجاد و توسعه روابط با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در سطح ملی و بینالمللی»، «صدور فناوریهای تولید شده توسط جهاد دانشگاهی به خارج از کشور» و سایر اهدافی که متضمن توسعه پایدار توانمندی و ارتقا جایگاه پژوهش و فناوری در جهاددانشگاهی است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بیان کرد: در این حوزه، فناوریهایی ایجاد شده که هنوز آنچنان که شایسته می باشد از آن ها بهرهبرداری نشده است و یا سطح بهرهبرداری چندان مطلوب نیست. باید اذعان کرد که لزوما حوزه پژوهشی بهرهبردار نیست و نتایج حاصل میبایست توسط سایر بخش ها در جوامع هدف مورد استفاده قرار گیرد. برخی از فناوری ها نیز تا سطح پایلوت میتواند پیش رود ولی فراتر از آن نیازمند سرمایهگذاریهای کلان است.
وی در ادامه گفت: در جهت تحقق امر توسعه بهرهبرداری از نتایج طرح ها نیز تمهیداتی در سیاستها، اهداف و برنامهها اندیشیده شده که اقدامات لازم با همکاری سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان (ستفا) انجام خواهد گرفت. همچنین به دنبال مشارکت بخش خصوصی نیز هستیم تا نتایج در صنعت به کار گرفته شود.
توجه به کوتاهتر کردن فرآیند امور پژوهش و فناوری در تغییر ساختار این حوزهپورعابدی تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف تغییر ساختار کوتاهتر کردن فرآیند انجام امور است. سرعت عمل در انجام امور پژوهش با توجه به رقابتهای تنگاتنگی که در جریان است از اهمیت خاص برخوردار می باشد و امیدواریم که ساختار جدید بتواند پاسخگوی نیاز حال و آینده باشد.
وی گفت: امیدوارم با رویکردهای جدید در حوزه پژوهش و فناوری و با تلاش پژوهشگران و سایر همکاران این حوزه بتوانیم افق های تازهای را در برنامه های پژوهش و فناوری کشور تعریف کنیم و سهم بیشتری از تحقق اهداف در اسناد بالادستی مانند سند چشم انداز 20 ساله و نقشه جامع علمی کشور داشته باشیم.
پورعابدی در پایان اظهار کرد: پژوهش و فناوری زمانی پویا خواهد شد که ایده های نو را هم جستجو کنیم و هم از آنها استقبال نماییم.