محمدمهدی عظیمزاده؛ مسئول ویدئوآرت «من هم شبیه تو» در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: بخش ویدئوآرت «من هم شبیه تو» در واقع ویژهترین بخش نمایشگاه قرآن امسال است که سعی میکند نسبت به شعار امسال نمایشگاه یعنی «قرآن، اخلاق، زندگی» با شیوه ابتکاری هنری، بیشتر از سایر بخشها بپردازد.
وی ادامه داد: از آنجا که قرآن در بعد مسائل اخلاقی غالباً پیامبر اسلام را مثال میزند و ایشان را در این زمینه به مسلمانان به عنوان اسوه معرفی میکند لذا با طراحی این بخش از نمایشگاه و روایت چهارده داستان از مقاطع زندگی حضرت محمد(ص) در قالب انیمیشن سعی کردیم در زمینه ترویج شعار امسال نمایشگاه قدم برداریم.
عظیمزاده با اشاره به اینکه طراحی و اجرای این بخش در کمیسیون تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و پس از تصویب اجرایی شد تصریح کرد: همانطور که قطعاً مراجعین و بازدیدکنندگان نمایشگاه ملاحظه خواهند کرد، این بخش در فضایی شبیه به مضجع شریف پیامبر اسلام در مدینه منوره اجرا شده است که در آن به شیوه ویدئوآرت، انیمیشنها که حاصل یک کار گروهی به سرپرستی آقای یاقوتی است در بخشهای مختلف بر روی صفحهای سفید پروجکشن شده و مخاطبان با استفاده از هدفون میتوانند در جریان نقل راوی متناسب با تصاویر پخش شده قرار گیرند.
مسئول ویدئوآرت «من هم شبیه تو» در ادامه با اشاره به اینکه راوی روایات این بخش استاد طاهری از پیشکسوتان هنر صداپیشگی است، گفت: در چهارده روایت نمایش داده شده در این بخش که به طور مرتب از آغاز تا پایان زمان نمایشگاه هر روز در حال پخش است، مخاطبان با روایاتی حاوی مضامینی چون محبت به کودکان، محبت به برادر دینی، کنترل خشم، راستگویی، غیبت نکردن، انصاف در معامله،مدارا با همسایه و... مواجه میشوند.
وی در مورد وجه تسمیه این بخش از نمایشگاه قرآن به ایکنا گفت: «من هم شبیه تو» ناظر بر این آیه شریفه قرآن است که نقل قول از پیامبر(ص) میشود که من نیز انسانی هستم شبیه به همه انسانها با این تفاوت که به من وحی میشود و ما به این واسطه در نظر داشتیم به مخاطب این مسئله را تفهیم کنیم که با یک موجود فضایی و غیرزمینی مواجه نیستیم و لذا برای شبیهشدن به پیامبر(ص) به عنوان اسوه حسنه باید عزم و اراده جدی داشت.
عظیمزاده در پایان گفت: با استفاده از ابزار هنر و ترتیب دادن بخشی که در آن خلاقیت هنری مشهود است، خواستیم این موضوع را به اثبات برسانیم که اگر متوقع هستیم که باید یک پدیده و یا یک جریان را ماندگار سازیم نیاز به این داریم که آن را به زیور هنر آراسته و با استفاده از زبان هنری آن را پایدار کنیم.
یادآور میشود، بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم 8 تا 26 خرداد در مصلی تهران از ساعت 17 تا 24 دایر است.
امیرسجاد دبیریان