کد خبر: 3607104
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰

آموزش شاخص ترویج قرآن در جامعه است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان کردستان با اشاره به اینکه یکی از رسالت‌های اصلی پیامبر اکرم(ص) آموزش و تعلیم و تبیین بوده است، گفت: در این راستا آموزش قرآن شاخص ترویج قرآن در جامعه است.

کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی – هنری مساجد استان کردستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، اظهار کرد: خداوند متعال در آیه 129 سوره بقره می‌فرماید: «رَبَّنا وَابعَث فيهِم رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَيُزَكّيهِم إِنَّكَ أَنتَ العَزيزُ الحَكيمُ؛ پروردگارا! در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیز، تا آیات تو را بر آنان بخواند، و آنها را کتاب و حکمت بیاموزد، و پاکیزه کند؛ زیرا تو توانا و حکیمی (و بر این کار، قادری)!» در این آیه ابتدا به موضوع خواندن کتاب یعنی آموزش اشاره شده است.

وی به تأثیر برنامه‌های نمادین مانند نمایشگاه های قرآن و ... اشاره کرد و افزود: اگر این برنامه‌های قرآنی با اخلاص،  به دور از هیاهو و عدم شرکت و دخالت ارگان‌های دولتی باشد، کار مطلوبی است، مشروط به اینکه به خود مردم واگذار شود و از حمایت بدونه دخالت برخوردار باشد.

مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان کردستان عنوان کرد: آشنایی با قرآن و انس و الفت جوانان و نوجوانان با این کتاب آسمانی خود زمینه‌ساز کاهش جرائم و معضلات اخلاقی است حال اگر ما خود با برگزاری مسابقات و نمایشگاه و ... این زمینه را فراهم کنیم، جوانان را در مقابل هجمه‌های فرهنگی بیمه کرده‌ایم.

وی اعلام کرد: زمینه نشر و ترویج معارف قرآنی در جامعه با آموزش همراه با معارف ایجاد می‌شود تا زمانی که معارف از شعار به شعور تبدیل نشود در این زمینه موفق نبوده‌ایم.

مشهور شدن با قرآن یکی از آسیب‌های این بخش است

گلباغی با اشاره به اینکه اهل قرآن با قرآن محشور می‌شوند،  بیان کرد: متأسفانه در زمان کنونی ما گروهی می‌خواهند با قرائت قرآن مشهور شوند نه محشور که همین امر خود تبدیل به یک آسیب در این عرصه شده است.

وی به جلسات خانگی قرآن به صورت مردمی اشاره کرد و افزود: از گذشته های دور مردم استان کردستان با برگزاری جلسات خانگی قرآن و به صورت سنتی سعی در انس و الفت بیشتر جامعه با قرآن و مفاهیم قرآنی داشته‌اند، که این امر کار مطلوبی است.

مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی – هنری مساجد استان کردستان ادامه داد: برای حفظ و توسعه هر چه بیشتر این جلسات سنتی قرآن باید کسانی که عمری را بدون هیچ توقعی در این راه گام گذاشته‌اند، مورد تجلیل قرار داد.

وی در پایان یادآور شد: ارتباط با قرآن در زندگی اجتماعی شهروند ایرانی یک پیام و برنامه برای فرد است چراکه قرآن مشعل فروزانی است که راه درست را از نادرست به ما می‌نمایاند و هر کس بدون قرآن حرکت کند در واقع نمی‌تواند بر نفس خویش مسلط شود و در دام خودپسندی گرفتار می‌شود.

captcha