کد خبر: 3607557
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶

واشنگتن پست واکنش ترامپ به حملات تروریستی در ایران را ریاکارانه خواند

گروه بین‌الملل: درپی حوادث تروریستی تهران و انتشار پیامی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره آن، روزنامه «واشنگتن پست» این پیام را به دور از عواطف انسانی و بیانگر ریاکاری دولت آمریکا و هم‌پیمانانش توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت: روز چهارشنبه افراد مسلح وابسته به داعش حملات بی‌پروایانه‌ای را در تهران انجام دادند و به ساختمان مجلس و حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حمله کردند، حمله‌ای که تعدادی کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت.


واشنگتن پست واکنش ترامپ به حملات تروریستی در ایران را ریاکارانه خواند

این نخستین بار در یک دهه اخیر بود که تهران هدف حمله تروریستی قرار می‌گرفت.

ایران به عنوان پیشگام اسلام شیعی در دنیا محسوب می‌شود. از سوی دیگر نیروهای مورد حمایت ایران در عراق و سوریه در ابعاد گسترده و مختلفی به مبارزه با عناصر داعش و دیگر گروه‌های افراطی می‌پردازند. به همین دلیل است که گروه‌های جهادی افراطی مانند داعش کینه شدیدی نسبت به این کشور دارند و ایران را به عنوان یکی از اهداف اصلی خود در تبلیغاتشان در نظر می‌گیرند.

در پی حملات روز چهارشنبه در تهران، موج محکومیت‌ها و تسلیت‌ها از سراسر دنیا به سوی ایران روانه شد. از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گرفته تا امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و سران سایر کشورها.

و بالاخره زمان انتشار پیام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا فرا رسید. پیش از این کاخ سفید پس از وقوع حوادث تروریستی در لندن، پاریس، منچستر و حتی فیلیپین بلافاصله نسبت به اقدامات داعش واکنش نشان داده بود. اما درباره واقعه روز چهارشنبه در تهران، ترامپ به طور ابهام‌آمیزی ساکت ماند، اگرچه وزارت خارجه آمریکا به طور صوری این واقعه را محکوم کرد.

اما وقتی سرانجام پیام ترامپ منتشر شد، همه امید دیپلمات‌های آمریکایی برای انتقال حسن‌ نیت این کشور نسبت به واقعه مزبور در ایران به طور کامل از بین رفت.

ترامپ در پیام خود گفت: ما سوگوار قربانیان بی‌گناه حملات تروریستی در ایران و مردم ایران که با چنین شرایط چالش برانگیزی مواجهند، هستیم و برای آنان دعا می‌کنیم. تأکید داریم که حکومت‌های حامی تروریسم با این خطر مواجه می‌شوند و خود قربانی همان شرارتی شوند که ترویج می‌کنند.

اینکه افراد در پیام‌های خود تلاش کنند در زمان ابراز تأسف به دلیل کشته شدن افراد بی‌گناه از آن بهره‌برداری سیاسی کنند، اقدامی ناشایست و دور از عواطف انسانی است. حتی با وجود تنش‌های سیاسی میان تهران و واشنگتن که از زمان روی کار آمدن ترامپ بیش از پیش نمود یافته، به نظر می‌رسد بیانیه ترامپ از یک خط قرمز ناگفته در عرصه امور بین‌الملل گذر کرده است. این در شرایطی است که واکنش مقامات ایرانی نسبت به وقایع رخ‌داده مشابه در ایالات متحده محکومیت حملات تروریستی است، مانند آنچه سال گذشته در یک باشگاه شبانه در اورلاندو رخ داد. پس از حملات 11 سپتامبر نیز مردم ایران به احترام قربانیان حادثه شمع روشن کردند.

موضع شورای ملی ایران و آمریکا (سازمانی که به دنبال ایجاد روابط حسنه میان دو کشور است) نسبت به این بیانیه قابل توجه بود، موضعی خشمگینانه نسبت به پیام ترامپ: ما تأکید داریم دولت‌هایی که توان ابراز همدردی با مردم رنج دیده را ندارند، انسانیت خود را از دست داده‌اند و رؤسای جمهوری که قادر به رسمیت شناختن تروریسم واقعی و قربانیان آن نیستند، شایستگی رهبری و هدایت مبارزه علیه تروریسم را ندارند.

از سوی دیگر همانطور که پیش از این در مقالات متعددی در این روزنامه (واشنگتن پست) به آن اشاره شده، موضع خصمانه دولت ترامپ نسبت به ایران بخشی از رویکرد کلی وی در استقبال گسترده از اظهارات و مواضع تحریک‌آمیز رقبای اصلی ایران در منطقه یعنی اسرائیل و عربستان است که سران آنها ایران را یک تهدید ماهیتی، عاملی برای بی‌ثباتی و حامی گروه‌های خطرناک در منطقه قلمداد می‌کنند.

اظهار نظر ریاکارانه ترامپ در حالی است که ایران در واقعه دیروز مورد حمله حزب‌الله که یک سازمان لبنانی شیعی پرنفوذ مورد حمایت تهران در منطقه است، قرار نگرفته، بلکه گروه تروریستی عامل حمله دیروز، گروهی است که ایدئولوژی آن بسیار نزدیک به مقامات مذهبی عربستان است، نه روحانیون قم. این همان مسئله‌ای است که توسط مقامات کاخ سفید و شرکای آن‌ها نادیده گرفته می‌شود. برای اینکه در این‌باره اطمینان یابیم، بهتر است به این نکته اشاره شود که دولت‌های قبلی آمریکا چندین دهه است که یا چشمان خود را بر روی اقدامات بی‌ثبات‌کننده بنیادگرایان مورد حمایت عربستان در جهان اسلام بسته‌اند و یا در برابر آن تسلیم شده‌اند. با وجود اینکه دولت ترامپ خود را مخالف «اسلام افراطی» می‌نامد، اما گزینه جسورتر کردن مقامات عربستان را در پی گرفته است، آن هم به گونه‌ای که پیش از این هرگز سابقه نداشته است.

با در نظر گرفتن شرایط اخیر درباره بروز بحران در روابط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، به نظر می‌رسد که در ماه‌های اولیه ریاست جمهوری ترامپ اوضاع بحرانی منطقه بحرانی‌تر شده است.

البته خصومت واشنگتن علیه ایران به ترامپ و دولت او محدود نمی شود. تنها ساعاتی پس از حملات تروریستی در تهران سنای آمریکا رأی به بررسی تحریم‌های بیشتر علیه ایران داد و تلاش چند سناتور دموکرات برای به عقب انداختن این طرح موفقیتی در بر نداشت.

captcha