کد خبر: 3608534
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۲

«سرچشمه سرخ»؛ جشنواره نکوداشت شهدای هفتم تیر برگزار می‌شود

گروه جهاد و حماسه: مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران از برگزاری جشنواره نکوداشت شهدای هفتم تیر خبر داد و گفت: در این راستا 70 اثر شاخص در نمایشگاه مربوط به این جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین نشست خبری جشنواره ملی هنرهای تجسمی «سرچشمه سرخ» صبح امروز 21 خردادماه با حضور اسکندر یارنسب، مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران و رئیس جشنواره و حبیب‌الله صادقی دبیرکل جشنواره «سرچشمه سرخ» برگزار شد.
یارنسب در این نشست حادثه تروریستی عوامل داعش در مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام خمینی(ره) محکوم کرد و گفت: این حادثه نشان‌دهنده تقابل دو تفکر است، حادثه‌ای که از سوی گروه تروریستی داعش در 17 خردادماه در تهران رخ داد، ریشه در تفکر متحجرینی دارد که در دوران حضرت امیرالمومنین علی(ع) نیز رخ داده بود. آنجا که گروهی در مقابل اندیشه اسلامی و قرآنی کم آوردند و حرفی برای گفتن نداشتند، به دامن جهالت و ظلم افتادند.
وی افزود: اگر ابن‌ملجم در 19 رمضان دست به ترور امام علی(ع) زد، داعش نیز امروز با همان تفکر ابن‌ملجمی دست به اقدامات جنایتکارانه می‌زند. در هفتم تیرماه 1360 نیز همین تفکر بر تروریست‌ها حاکم بود و دشمنان در مقابل اندیشه‌ها و تفکر متعالی شهید بهشتی کم آوردند و تصمیم به حذف فیزیکی وی گرفتند.
یارنسب با بیان اینکه ملت ایران بر خلاف سایر ملل کارآزموده است، بیان کرد: کشورمان هم از لحاظ فکری و هم نظامی مجهز است و امروز به یمن همین دو امر در امنیت به سر می‌بریم.
وی در ادامه با اشاره به موضوع جشنواره گفت: موضوع اصلی این جشنواره هفتم تیرماه است و برای اینکه بتوانیم این دو اندیشه یادشده را در قامت هنر به تصویر بکشیم، این جشنواره را با محوریت هنرهای تجسمی برگزار خواهیم کرد که هنرمندان می‌توانند در چهار رشته پوستر، نقاشی، هنر جدید و عکاسی به خلق اثر و ارسال آن به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.
رئیس جشنواره «سرچشمه سرخ» با بیان اینکه موضوع شهدای هفتم تیر با محوریت هنر مورد غفلت واقع شده است، افزود: طی دو سال گذشته مقام معظم رهبری این موضوع را مورد تأکید قرار داده و نسبت به کم‌توجهی در این زمینه گلایه کردند؛ از این‌رو به جا این جشنواره برگزار شود.
یارنسب از ساخت فیلم سینمایی درباره شهید بهشتی از سوی معاونت اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد و بیان کرد: با توجه به اینکه این فیلم در حال ساخت است، به نظر می‌رسد گام بعدی این است که شهید بهشتی و یارانش با محوریت هنر مورد توجه قرار گیرند.
وی تصریح کرد: مهلت ارسال آثار تا یکم تیرماه بود که با توجه به ماه مبارک رمضان و ایام امتحانات و استقبال مخاطبان، شورای سیاست‌گذاری این زمان را تا یکم مردادماه تمدید کرده است و علاقه‌مندان می‌توانند در این فرصت باقی‌مانده آثار فاخر و هنری خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
یارنسب درباره جوایز این جشنواره گفت: جوایز آثار برگزیده به معنای ارزش‌گذاری آنها نیست، از سوی دیگر این آثار توسط هنرمند خلق می‌شود و زاییده خلاقیت و هنر وی است و نباید به آن مالیات تعلق بگیرد، در حالی که این اتفاق رخ می‌دهد و یکی از معضلات مهم است و زیبنده جامعه هنری نیست که آثار هنرمندان را در معادلات اقتصادی وارد کنیم، از این رو امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فکری اساسی برای این امر کند.
در ادامه نشست، حبیب‌الله صادقی، دبیرکل جشنواره «سرچشمه سرخ» نیز در سخنانی بیان کرد: تاکنون جشنواره‌های متعددی در حوزه‌های مختلف از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد و در این راستا آثاری به عنوان برگزیده انتخاب شده‌اند. این آثار برگزیده در اختیار موزه شهدا قرار گرفته است که در رابطه با جشنواره «سرچشمه سرخ» نیز به همین صورت خواهد بود که در این زمینه هماهنگی‌هایی را با فرهنگستان هنر انجام خواهیم داد تا در فضایی مناسب آثار شاخص هنری به نمایش گذاشته شود.
وی افزود: تاکنون آنچه رخ داده در حوزه ژورنالیسم و شعارگونه بوده و نیاز است نگاه هرمنوتیکی به شهدای هفتم تیرماه و شخصیت شهید بهشتی وجود داشته باشد. از این رو برگزاری این جشنواره کار هوشمندانه‌ای است که بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدام کرده است.
صادقی ادامه داد: آثار برگزیده در دو مرحله داوری و ارزیابی خواهد شد و خروجی آن به نمایشگاه راه خواهد یافت. همچنین آثار در دو بخش رقابتی و غیررقابتی بوده که در بخش غیررقابتی 72 اثر شاخص وجود داشته و تاکنون 200 اثر در حوزه عکس دریافت شده است. 
یادآور می‌شود، جشنواره ملی هنرهای تجسمی «سرچشمه سرخ» با موضوع واقعه هفتم تیر، «حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و حادثه هفتم تیر»، «معرفی شهدای هفتم تیر»، «تروریسم، منافقین، هفتم تیر» و «اندیشه‌های شهید بهشتی» برگزار می‌شود و جوایز نفر اول تا سوم در هر بخش به ترتیب 100، 70 و 50 میلیون ریال بوده و علاوه بر نفرات یادشده به 5 نفر برگزیده در هر بخش نیز یک عدد سکه بهار آزادی اهدا می‌شود.
captcha