کد خبر: 3609537
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۱

درک واقعی لیالی قدر ضرورتی مهم در تقویت خودسازی فردی و اجتماعی انسان است

معارف: مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی همدان عنوان کرد: درک واقعی فضای روحانی و معنوی لیالی قدر از جمله مهمترین ضرورت‌ها در تقویت خودسازی فردی و اجتماعی به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین، حمیدرضا قربانی، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی همدان، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، اظهار کرد: «قدر» به معنای لغوی، سرنوشت و تقدیر است.

وی افزود: وجه تسمیه این واژه از دیدگاه علمای مختلف، متفاوت است، علامه طباطبایی فرموده‌اند، به دلیل اینکه سرنوشت انسان در این شب نوشته می‌شود، قدر نام گرفته است، آیت الله مکارم شیرازی نیز معتقدند چون این شب، قدر و منزلت والایی دارد این نام را گرفته است.

حجتالاسلام قربانی اضافه کرد: هر دو نظریه صحیح است چرا که در سوره مبارکه دخان «فِيها يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ؛ در آن (شب مبارك) هر امر مهمى بر طبق حكمت الهى تفصيل و تبيين مى‌شود»(دخان/آیه 4)، شب قدر، شبی است که تمام امور هستی بر اساس حکمت خداوند رقم می‌خورد، سوره مبارکه قدر نیز سراسر به برکت و فضیلت والای این شب اشاره دارد.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی عنوان کرد: بنا به روایات بسیار، شب‌های 19، 21 و 23 شب‌های قدر است که شب 19، شب تقدیر، شب 21، شب تثبیت و شب 23، شب امضاء از سوی خداوند برای امور جهانیان است، یکی دیگر از وقایع این شب‌ها که فضیلت آن را چندین برابر می‌کند، شهادت حضرت علی (ع)به عنوان انسان و الگوی کاملی که هیچ گاه مانند آن نخواهد آمد.

وی ابراز کرد: جهت بهره‌مندی بیشتر از این شب‌های پر برکت را می توان با مطالعه سیره و سنت حضرت علی (ع) در شب‌های قدر که به انابه، توبه، استغفار، افطاری، تلاوت قرآن، کمک به هم نوعان به ویژه مستمندان و ... می‌پرداخت استفاده‌ها کرد، به عبارتی تمامی خیرات و مبرات در این شب پاداش مضاعف خواهد داشت.

حجتالاسلام قربانی یادآور شد: توجه انسان به خطاهای گذشته خود و اصلاح عملی و جدی آن از دیگر امور ی است که باید در این شب به آن توجه جدی داشت، طبق فرمایش امیر المومنین حضرت علی(ع) که می‌فرمایند: « پیامبر اکرم(ص) جهت درک شب‌های قدر، دهه سوم این ماه مبارک، رختخواب خود را جمع می‌کرد» انسان نیز پس از عمری زندگی عادی و خوردن و خوابیدن باید به این شب‌ها توجه ویژه داشته باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: درک واقعی فضای روحانی و معنوی لیالی قدر از جمله مهمترین ضرورت‌ها در تقویت خودسازی فردی و اجتماعی به شمار می‌آید، لذا ورود عالمانه به فضای معنوی شب‌های قدر و دریافت حقایق موجود در این شب ارزشمند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی گفت: این شب‌های ویژه، اعمال ویژه ای نیز می‌طلبد، گاها شاهد خستگی و شب زنده داری برخی افراد در این شب‌ها هستیم که جهت رفع این موضوع می توان به روایتی از امام حسن مجتبی(ع) رجوع کرد که می‌فرمایند: مادرم فاطمه زهرا(س) از فرط علاقه و دلبستگی به خداوند، آن چنان در محراب به عبادت می‌پرداختند که از شدت ایستادن پاهایش ورم می‌کرد.

حجتالاسلام قربانی افزود: رمضان ماه ضیافت الهی است شب‌های قدر اوج این ماه است لذا دعا و نماز این شب‌ها باید متفاوت از شب‌های عادی باشد و انسان باید تلاش کند که ارتباط ویژه ای با معبود خود برقرار کند، بی شک پروردگار نیز به طور خاص به او دعا‌های او نظر خواهد کرد، قرائت دعای جوشن کبیر و برخی سوره‌های خاص این شب، غسل، قرآن به سر گرفتن، دعا برای دیگران از جمله اعمال ویژه این شب‌هاست.

 

captcha