کد خبر: 3609781
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱
بحرالعلوم:

مجموعه‌ای جامع از فعالیت‌های قرآنی برای نمایشگاه قرآن تعریف شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: بحث مسابقات و نمایشگاه‌های قرآن بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد که باید بر روی تعمیق و تأثیرگذاری فعالیت‌ها کار کنیم. هیچ کدام از فعالیت‌ها به تنهایی پاسخگو نیست بلکه باید در کنار آن آموزش، پژوهش و ... نیز وجود داشته باشد.

مهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که برپایی چنین برنامه‌های نمادین چون نمایشگاه قرآن و ... چه میزان در کاهش معضلات اخلاقی در سطح جامعه و ظهور و بروز فرهنگ قرآنی در جامعه مؤثر است؟ گفت: هرچه به سمت قرآن برویم مشکلاتمان کمتر می‌شود و این قطعی است.
وی ادامه داد: اما بحث مسابقات و نمایشگاه‌های قرآن بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد که باید بر روی تعمیق و تأثیرگذاری فعالیت‌ها کار کنیم. هیچ کدام از فعالیت‌ها به تنهایی پاسخگو نیست بلکه باید در کنار آن آموزش، پژوهش و ... باشد بلکه باید مجموعه‌ای جامع از فعالیت‌های قرآنی تعریف کنیم که هر کدام از اینها در جای خودش کارآمد هستند.
بحرالعلوم با تأکید بر اینکه باید دید رسالت نمایشگاه چیست، اظهار کرد: به نظر می‌رسد بیشتر رسالت نمایشگاه تبلیغ و جلب توجه است بعد از اینکه توجهات جلب شد باید خط داد و به این موضوع تعمیق داد و بر روی تأثیرگذاری‌اش کار کنیم و از آن نیز نباید غافل شویم.
وی بیان کرد: اگر نمایشگاه قرآن را به تنهایی ببینیم کافی نیست اما اگر در مجموعه‌ای از فعالیت‌های قرآنی ببینیم آن هنگام می‌توان به آن بیشتر توجه کنیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درخصوص شعار نمایشگاه بیست و پنجم با عنوان «قرآن، اخلاق،زندگی» اضافه کرد: اگر شعار نمایشگاه این است باید تمام اجزاء نمایشگاه این شعار را پشتیبانی کنند البته این شعار در خیلی از بخش‌ها عملیاتی شده است اما لازم است بر روی این موضوع عمیق‌تر فکر کنیم و از قبل برنامه‌ریزی کنیم و برای آن شاخص‌هایی برای سنجش داشته باشیم در آن هنگام می‌توانیم در راستای این شعار گام برداریم.
وی در بخش دیگر از سخنانش در خصوص برنامه‌های این مرکز گفت: در این مرکز برنامه‌های پنج ساله داریم که از سال 95 آغاز شده و تا سال 99 ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت ادامه داد: این برنامه‌ها اصول و چارچوب کلی‌اش در سه حوزه تبلیغ و ترویج، آموزش و پژوهش تنظیم و تعریف شده است که از جمله این برنامه‌های تبلیغی حضور بخش قرآن و سلامت در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن است و الحمدلله در طول سال‌های اخیر نیز روبه رشد بوده است هم از لحاظ فضایی که در اختیار وزارت بهداشت گذاشته‌ شده و هم برنامه‌های ارائه شده است.
بحرالعلوم اضافه کرد: در غرفه مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن سعی بر این شده بیشتر نیازهای مردم در حوزه سلامت را مورد توجه قرار دهیم و با توجه به ماه مبارک رمضان و بحث روزه‌داری به بحث روزه‌داری و تغذیه و دیابت و روزه‌داری را بیشتر مطرح کنیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اظهار کرد: همچنین بحث تبلیغ و ترویج بحث جشنواره و جزء‌خوانی قرآن در دانشگاه‌های علوم پزشکی و محافل قرآنی را داریم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش نیز آموزش‌های عمومی را برعهده دانشگاه‌ها قرار داده‌ایم، اظهار کرد: بحث آموزش‌های تخصصی را در مرکز با برپایی دوره‌های تربیت معلم و سایر دوره‌ها دنبال می‌کنیم.
بحرالعلوم عنوان کرد: همچنین در حوزه پژوهش نیز از پژوهش‌های قرآنی و همایش‌های پژوهشی حمایت می‌کنیم و در این زمینه کارگاه‌های روش تحقیق نیز برپا می‌کنیم.
وی در خصوص فعالیت غرفه این مرکز در نمایشگاه قرآن، بیان کرد: در این غرفه سعی کرده‌ایم که چهره‌های قرآنی وزارت بهداشت و جامعه پزشکی را معرفی کنیم و بحث بهداشت حنجره را برای قاریان قرآن مطرح کردیم و شبی نیز میهمان سفیران سلامت با تبلیغ اولویت‌های پزشکی و سلامت بودیم.
یادآور می‌شود، بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از هشتم خردادماه با شعار «قرآن؛ اخلاق،زندگی» در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح شد و تا روز ۲۶ خردادماه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ پذیرای بازدید عموم علاقه‌مندان است.
captcha