به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مهدی هادوی تهرانی، شب گذشته 24 خردادماه در ادامه تفسیر سوره اسراء با بیان اینکه در روایات وارد شده است که روز شبهای قدر نیز با برکت است به آیه 31 سوره اسراء اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه به رسم نادرستی اشاره کرده است که در میان اعراب جاهلی به علت فقر رواج داشت و آیه تاکید دارد که فرزندانتان را از ترس فقر نکشید زیرا ما به آنان و شما روزی میدهیم.
وی افزود: هر موجودی همان طور که در عالم خلق میشود خداوند روزی او را هم قرار می دهد و هر موجودی فرصتی برای زندگی دارد و موقعیتی است که به آخرت دست یابند البته ما گاهی در قضاوت های ظاهری به عقل خودمان میخواهیم کارهایی را انجام بدهیم.
هادوی تهرانی با بیان اینکه در گذشته از روی ترس فقر، فرزندانشان می کشتند به بحث «آتانازی» یعنی کشتن از روی ترحم اشاره و اظهار کرد: برخی توجیه می کنند که چون فرد زجر می کشد و در شرایط سختی زندگی می کند لذا از روی ترحم باید او را کشت در حالی که قتل محسوب می شود؛ ما باید از این دید نگاه کنیم که سختی دنیا هرقدر هم باشد اولا می گذرد ثانیا سختی های دنیا در مقابل سختی های آخرت چیزی نیست و روزهای آخرت نیز با روزهای دنیا قابل قیاس نیست.
استاد حوزه علمیه گفت: اگر کسی به این افراد بتواند کمک کند که واجب است ولی همین سختی که می کشد و بر آن صبر می کند در آن عالم به مقامات برسد لذا ما حق نداریم فرصت را از این افراد سلب کنیم از این رو ما چون از دید دنیوی نگاه میکنیم این تصور را داریم.
وی افزود: برخی می گویند فلانی خیلی خوب مرد؛ ایست قلبی کرد و مرد که گاهی اوقات این خوب ولی گاهی اوقات هم بد است زیرا ممکن است فردی راحت بمیرد ولی در آن طرف گرفتار باشد.
هادوی تهرانی تصریح کرد: ما نمیتوانیم از منظر محدود و دنیایی خودمان در این مسئله قضاوت کنیم و برهی این طرف راحت می میرند و آن طرف نیز راحت هستند و برخی نیز برعکس شرایط دشواری دارند.
این استاد حوزه بیان کرد: انسان باید تلاش خود را برای فرزندان و زندگیش انجام دهد و رزق حلال به دست آورد ولی روزی را خداوند میدهد.
وی افزود: یکی از چیزهایی که در شبهای قدر تاکید شده استغفار و طلب بخشش و آمرزش است و خدای نکند که حقی از مردم بر گردن ما باشد و ما الهی العفو بگوییم زیرا حق الناس با استغفار تنها رفع نمیشود.
هادوی تهرانی با بیان اینکه دین به تعبیر امام حسین(ع) برای برخی افراد، لعق علی السنتهم است تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم نسبت به حق الناس خیلی بی تفاوت شدهاند؛ گاهی مشاهده می کنیم که اتومبیلی پارک شده و کسی با او تصادف می کند که اگر ادای دین نکند ضامن و مدیون است و این که طرف تصادف، پولدار است توجیه مناسبی برای نپرداختن دین مالی نیست.
وی افزود: در آیات بعد، قرآن نه تنها بر پرهیز شدید از زنا بلکه از نزدیک شدن به آن با نگاه ریبه و حرام نیز منع فرموده است زیرا ممکن است کسی با همین نگاه گرفتار زنا شود به همین دلیل در روایات داریم که نگاه حرام تیری از تیرهای شیطان است.