کد خبر: 3622161
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸

موفقیت پیاده‌روی اربعین در مردمی و فرهنگی بودن است

گروه اجتماعی: در نشست ستاد اربعین اراک که در فرمانداری برگزار شد بر مردمی و فرهنگی ماندن برنامه‌های پیاده روی اربعین حسینی تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، حسن بی‌غم، معاون عمرانی فرمانداری اراک، امروز، اول مرداد در نشست ستاد اربعین که در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد با اشاره به واگذاری ریاست ستاد بازسازی عتبات به حوزه معاون سیاسی امنیتی استانداری گفت: ساختار شهرستانی ستاد اربعین با حضور جمعی از مسئولان از جمله، فرماندار، ائمه جمعه، فرماندهان سپاه، جمعیت هلال احمر، شبکه بهداشت و درمان، صدا و سیما، شهرداری، اوقاف، تبلیغات اسلامی و ... شکل می‌گیرد. 
وی تصریح کرد: ستاد اربعین برای برنامه‌ریزی و انجام بهینه خدمات باید کمیته‌های امنیت و انتظامی، کمیته فنی، آموزش و اطلاع رسانی، کمیته حمل و نقل، کمیته اعزام، کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه و کمیته بهداشت، درمان و امداد را تشکیل و تفویض اختیار کند. 
بی‌غم اظهار کرد: آسیب شناسی اربعین سال گذشته و استفاده از تجربیات فعالان ستاد در سال‌های قبل کمک می‌کند مشکلات سال‌های قبل را شاهد نباشیم. مسائل امنیتی زائران اربعین برای ما بسیار حائز اهمیت است. 
وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی، ساماندهی و مدیریت بهینه سفرهای اربعین باید طبق شیوه نامه ساماندهی اربعین باشد زائران به صورت کاروانی اعزام شوند تا از نظم خاص برای جابجایی زوار برخوردار باشیم. 
بی‌غم افزود: یکی از مشکلات، نبود یا کم بودن امکانات رفاهی برای بازگشت زائران است، زائران در مسیر رفت با مشکلی مواجه نیستند چون با استقرار موکب‌ها خدمات خوبی ارائه می‌شود، باید تدابیری اندیشید تا مسافران در مسیر برگشت با مشکل خدمت رسانی مواجه نباشند. 
به گزارش ایکنا؛ مالکی، معاون اطلاعات اراک، نیز در این جلسه گفت: مشکلات زائران اربعین از سال‌ها قبل بررسی شده است، اعزام زائران اربعین جنبه فرهنگی و مردمی دارد و نباید از این حالت خارج شود، اگر قرار باشد اعزام زائران دولتی باشد امکانات دولتی پاسخگوی اعزام چند میلیون نفر نیست. 
وی تأکید کرد: با نگاه امنیتی اعزام زائران را تجزیه و تحلیل می‌کنیم، قسمتی از نجف تا کربلا برای خدمات شهرداری اراک در نظر گرفته می‌شود، مشخصات افراد اعزامی باید  استعلام شود. برای زائران عتبات باید از سوی حج و زیارت جلسات آموزشی و توجیهی برگزار شود، خیلی از مردم نمی‌دانند ورود غیرقانونی به عراق 10سال حبس دارد، امروز موضوع بیوتروریست جدی است افرادی که شیعیان را مسلمان نمی‌دانند از هر فرصتی از جمله  مسموم کردن غذای زائران استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: افردی که قرار است در عراق یا در موکب‌ها غذای نذری طبخ کنند باید شناخته شده باشند و در پخت و پز و توزیع، ملاحظات بهداشتی و بحث‌های امنیتی رعایت شود. 
به گزارش ایکنا؛ علی جعفر محصولی، عضو شورای شهر  اراک نیز  در این جلسه اظهار کرد: شاید رأفت اسلامی و انسانی باعث می‌شود که اجازه دهیم برخی از مردم بدون گذرنامه راهی مرزها شوند و عوامل اجرایی تسلیم حجم عظیم ورودی به مرزها می‌شوند، باید قانون را آموزش داد و اجرا کرد، اربعین اجلاس، تجمع سیاسی، اسلامی و انقلابی است. رسانه ملی مزایای اعزام قانونی و مشکلات اعزام غیرقاونی را برای مردم تشریح کند. 
محصولی ادامه داد: اعزام برای ارائه خدمات اربعین داوطلبانه انجام می‌شود، هیچ اجباری برای اعزام وجود ندارد، افراد متقاضی بعد از ثبت نام در گزینش نهایی جواز اعزام یا عدم اعزام را کسب می‌کنند. تدارکات اربعین هنوز دولتی نشده است.
به گزارش ایکنا؛ میثم طباطبایی، نماینده حج و زیارت اراک نیز در این نشست گفت: افراد متقاضی اعزام به کربلا می‌توانند در سامانه «سماح»  ثبت‌نام کنند. از 11شهریور ماه  4دفتر دائم کار ثبت‌نام را آغاز می‌کند و از دوم مهرماه نیز دفاتر موقت، ثبت‌نام زائران را انجام می‌دهند. 
طباطبایی افزود: با هماهنگی‌هایی که با بانک‌های عامل توزیع ارز زائران صورت گرفت، ارتباطی بین سامانه سماح و سامانه بانک‌ها ایجاد شد تا موضوع پرداخت هزینه بیمه و تأمین ارز از این طریق انجام شود. 
به گزارش ایکنا؛ امین زاده، نماینده شهرداری اراک نیز گفت: استان مرکزی در حوزه خدمات ساماندهی اربعین رتبه برتر را دارد یکی از مشکلات زائران اربعین بیمه است، بیمه زائران تنها از مرز مهران تا عراق را شامل می‌شود، سال گذشته 5فوتی ناشی از بی‌احتیاطی و خستگی در محورها داشتیم و چون خارج از محدوده اعلام شده بود بیمه به آنها تعلق نگرفت. 
یادآور می‌شود؛ تشکیل کمیته و مشخص شدن اعضای کمیته‌ها و وارد شدن به دستور کار ستاد اربعین برای جلسه بعدی از مصوبات جلسه امروز بود.
captcha