کد خبر: 3625426
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱
حجت‌الاسلام بهمنی بیان کرد:

نوآوری در آسیب‌شناسی توسعه فرهنگ قرآنی/ فعالیت شورا بیش از کمیسیون‌ها

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس هیئت پایش از کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه فعالیت و تشکیل جلسات شورا بیشتر از کمیسیون‌های زیرمجموعه آن است، اظهار کرد: مدل جدیدی از پایش و مسئله‌یابی را تجربه می‌کنیم که استحصال راه‌حل‌ها با بهر‌ه‌وری بیشتری تامین می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین سعید بهمنی، رئیس هیئت پایش از کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که روند برگزاری همایش تخصصی بررسی مسائل اساسی فراروی منشور توسعه فرهنگ قرآنی چگونه شکل گرفت؟ گفت: از دی‌ماه سال 94 تا تیرماه 96، هیئت پایش 26 جلسه برگزار کرد. در جلسات آخر این هیئت و بعد از دریافت و تحلیل گزارش‌ها به وسیله هیئت پایش و شناخت مسائل اساسی اجرای منشور کمیسیون‌ها، پیشنهاد شد که از چرخه کمیسیون‌ها و شورا فراتر برویم و مسائل اساسی اجرای منشور را با کارشناسان در افق وسیع‌تری در میان بگذاریم و به همین منظور پیشنهاد شد که ما این همایش تخصصی را برگزار کنیم.

وی افزود: هیئت پایش با این پیشنهاد موافقت کرد و آن را با دبیرخانه کانون در میان گذاشت که هیئت پایش چنین مطلبی را پیشنهاد داده است و چون امور اجرایی را باید آنها پیش ببرند، برگزاری این همایش به تصویب دبیرخانه رسید و اهتمام لازم نسبت به برگزاری این همایش به عمل آمد. 

بهمنی تصریح کرد: به نظر من این همایش فرصت کم‌نظیری را در اختیار ما قرار داد که ما از آن حیطه‌های تکراری جلسات کمیسیون و شورا بیرون بیابیم و در گستره به مراتب وسیع‌تر، از کارشناسان برای هم‌اندیشی استفاده کنیم. در نهایت این همایش برگزار شد.

وی ادامه داد: شرکت‌کنندگان در این همایش جمع ستادی ممتاز و قابل‌توجهی بودند و نظرات مطرح شده نیز پخته بود. در هیئت پایش دو گام بعد از تحلیل گزارش‌ها در نظر گرفتیم، یکی برگزاری این همایش بود که در چهار پنل اجرا شد. پنل‌های این همایش عبارت بودند از پژوهش و آموزش عالی، تبلیغ و ترویج و پنل آموزش عمومی و پنل دبیرخانه که عام‌تر و ستادی‌تر از بقیه بود. 

وی افزود: گام بعد از این همایش که در خصوص استحصال نظرات کارشناسان و متخصصان به هیئت پایش اختصاص دارد تا نتایج این همایش را به خدمت وزرا ببرد که روسای کمیسیون‌ها هستند. 

وی تصریح کرد: نباید به گونه‌ای شود که ما نتایج را مستقیم به صحن شورای توسعه فرهنگ قرآنی ببریم و ابتدا باید آقایان وزرا که روسای کمیسیون‌ها هستند، این نتایج را ملاحظه کنند و آگاه شوند که در مجموعه‌ای که مدیریت می‌کردند چه مسائلی وجود دارد. معتقدیم با در میان گذاشتن گزارشات این همایش با وزیران خواهیم توانست به یافته‌های جدید‌تری دست پیدا کنیم. همچنین امیدواریم که نتایج این همایش برای بهبود کار روسای کمیسیون مفید باشد و هم مطالبی که آنها احیانا ارائه خواهند کرد، در مجموع به صحن شورا برود. 

وی با بیان اینکه ما هم مسائل و هم راه‌حل‌ها را به صحن شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌بریم اظهار کرد: راه‌حل‌ها در چند لایه استحصال خواهند شد؛ بخشی از راه‌حل‌ها را خود اعضای هیئت پایش دادند که آنها ثبت شده است، بعضی از راه‌حل‌ها نتیجه این همایش است که ما به آن رسیدیم، برخی را هم در دیدار با آقایون رؤسای کمیسیون‌‌ها خواهیم داشت، احساسم این است که یک مدل جدید از پایش و مسئله‌یابی و راه‌حل‌ها را ما داریم تجربه می‌کنیم که کمتر جایی این طور است، معمولا جاهای دیگر یک پایش و یک گزارش وجود دارد و ما مراحل را به گونه‌ای در نظر گرفته‌ایم که این استحصال راه‌حل‌ها با بهر‌ه‌وری بیشتری تامین شود.

وی در خصوص عدم حضور پژوهشگران در این همایش گفت: این مسئله نقیصه‌ای به حساب نمی‌آید؛ زیرا حاضران در این همایش کاملا عملیاتی هستند؛ پژوهشگران سطح خرد عملیات هرچند دانشمند هستند و فضل فراوانی دارند و حتی می‌توانند در خصوص پایش مفید هم باشند اما ما ترکیبی داشتیم که همه برنامه‌ریز، متخصص و مدیر بودند و هم دستی در پژوهش داشتند. این مطلب را از این جهت می‌گویم که جلسه از جهت ستادی و مدیریتی بودن ممتاز بود و نقیصه‌ای نداشت؛ یکی از ایرادهایی که به شورای توسعه می‌گیرند، تشکیل نشدن جلسات آنها است، این شورا خیلی دیر به دیر تشکیل می‌‌شود و به حد نصاب نمی‌رسد؛ بارها خبر آن را دیدیم که اعلام کرده بودند که این شورا تشکیل نشده است.

بهمنی ادامه داد: البته اینجا یک خبر خوب و یک خبر نه‌چندان مطلوب برای شما دارم. خبر نامطلوب این است که با عدم حضور وزرای محترم گاهی جلسه به اکثریت نمی‌رسد و البته سازوکارهای در نظر گرفته شد که این آسیب کاهش پیدا کند. در این رابطه در به حد نصاب رسیدن جلسات تجدیدنظر‌هایی شده است و آئین نامه‌های جدیدی در صحن شورا تصویب شد که این آسیب به حداقل برسد. عمده اینها به لحاظ حاضر نشدن وزرای محترم که طبعا بخشی از آنها قابل درک است و بخشی هم نه و شاید جای گلایه دارد. خبر خوب من این است که بدانید با همین وضعیت، شمار جلسات شورا از کمیسیون‌ها بیشتر است؛ کمیسیونی باید هر یک ماه تشکیل می‌شد و اصل شورای توسعه هر دو ماه است که بالاترین سطوح ستادی آنجا است و فکر ‌می‌کنم از هیئت دولت حدود شش الی هفت نفر آنجا هستند.

وی در پایان گفت: برخی از وزرا و معاونین رئیس جمهور عضو هستند و با این وضع شمار جلسات شورا از جلسات کمیسیون‌ها بیشتر بوده است که نشان می‌دهد دبیرخانه شورا در این خصوص فعال‌تر عمل کرده است. 

حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ - ۱۱:۴۹
0
1
از قدیم گفتند: از آدمهای قرآنی(نَما) بترسید! زیرا آنان به درجه رسیده اند که مطمئن هستند هر کاری بکنند اشکالی ندارد
چون فکر میکنند با عبادت کردن جبرانش میکنند.
captcha