کد خبر: 3626556
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰

رفع معضل سربازی برای فعالان شرکتهای دانش بنیان

گروه اجتماعی: رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از رفع معضل سربازی برای فعالان شرکت‌های دانش بنیان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران به نقل ایسنا مازندران، سید محمد صاحبکار خراسانی در نشست هم اندیشی صنایع دانش بنیان فعال استان مازندران در سالن همایش های اتاق بازرگانی استان مازندران گفت: در حال حاضر  3120شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که 82 شرکت در استان مازندران در زمره این شرکت ها و تحت حمایت پارک های علم و فناوری قرار دارند. 
وی در مورد چگونگی تاسیس یک شرکت یا موسسه دانش‌بنیان یادآور شد: شرکت‌ها و موسسات باید به صورت عادی در اداره کل ثبت شرکت‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند. 
صاحبکار خراسانی یادآور شد: شرکت‌های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش‌بنیان یا ارایه نمونه آزمایشگاهی بر مبنای آیین نامه مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود می توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند. 
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: ثبت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان همانند دیگر شرکت‌ها و موسسات خواهد بود و شرکت متقاضی پس از ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکت‌ها، وارد فرآیند ارزیابی شرکت‌ها می شود. 
وی خاطرنشان کرد: شرکت هایی که در پارک های علم و فناوری مستقر هستند، بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۹ قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان از تسهیلات و معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۳ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی مصوب ۱۳۷۲ برخوردار هستند. 
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: تعیین مکان مناسب برای فعالیت، عاملی کلیدی و تاثیرگذار بر عملکرد شرکت ها و واحدهای تولیدی است که البته لازم است با توجه به ملاحظات و ضوابط زیست‌محیطی صورت پذیرد. 
وی در خصوص معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: باتوجه به دستورالعمل ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، و نیز بر اساس شیوه نامه معافیت های گمرکی مصوب کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان، در موارد کالای دانش بنیان برای مهندسی معکوس ،کالا و قطعات برای ساخت کالای دانش بنیان تا حد نمونه اولیه و پایلوت تجهیزات آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت و ماشین آلات خط تولید برای کالاهای دانش بنیان شامل معافیت مالیاتی خواهندشد. 
صاحبکارخراسانی افزود: بر اساس شیوه نامه معافیت های گمرکی مصوب کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان، کالاهای تجاری مشمول این معافیت ها نمی باشند به عبارتی مواد، قطعات و کالاهایی که با هدف استفاده در محصول نهایی وارد شده و به فروش می رسند، مشمول این معافیت ها نیست. 
وی درخصوص شرایط نظام وظیفه فعالان در شرکت‌های دانش بنیان گفت: تسهیلاتی با هدف حفظ ارتباط کاری دانش آموختگان برتر فناور مشمول خدمت نظام وظیفه شاغل در شرکت های دانش بنیان با شرکت دانش بنیان اعطا می شود. 
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  تصریح کرد: فرد متقاضی با اعطا این تسهیلات پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی شده و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمان های دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می کند. 
صاحبکارخراسانی یادآور شد: تمامی شرکت های دانش بنیان صرفا برای معرفی و تبلیغ کالاها و خدمات دانش بنیان خود که به تایید کارگروه ارزیابی و تایید صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان رسیده است می توانند از امتیاز اضافه پخش تشویقی آگهی های صدا و سیما استفاده کنند.
captcha