محمد انجمشعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مجموعهای انقلابی و بهدور از ساختارهای اداری موجود، از آغاز انقلاب، وظیفه خود را در قبال جمهوری اسلامی خوب شناخته و هم توانسته در عرصه فعالیتهای علمی بهویژه در موضوعات فرهنگی و قرآنی ظهور و بروز خوبی داشته باشد.
ورود به عرصههای بینالمللیوی ادامه داد: برداشت ما که در مجموعههای قرآنی در خدمت جامعه قرآنی هستیم، این است که جهاد دانشگاهی در این عرصه با چند ویژگی، به خصوص در چند سال اخیر حضور جدی داشته است؛ نخست آنکه حضور خود را اختصاص به یک مجموعه داخلی ندانسته و با تدابیر خوبی که در مجموعه جهاد صورت گرفته، ورود خوبی به عرصههای بینالمللی نیز داشته است، خصوصا در سال 96 که توانستند در مجموعههای مختلف، توانمندیهای جمهوری اسلامی در عرصه فعالیتهای قرآنی را در معرض دید مخاطبان بینالملل قرار دهند.
ساختارشکنی در عرصه فعالیتهای سنتیانجمشعاع با اشاره به ویژگی برجسته جهاد دانشگاهی و خروج این نهاد از فعالیتهای سنتی صرف، گفت: نکته مهم و ویژگی برجسته جهاد دانشگاهی، تلاش دوستان این مجموعه برای خروج از فعالیتهای سنتی است و به دنبال آن توجه به مباحث و عرصههای جدیدی است که بتوان فراتر از وضعیت موجود گام برداشت و در زمینه فعالیتهای سنتی که تصور همگان این است که صرفا باید در حوزههای مشخصی گام برداشت، این نهاد ساختارشکن بود.
وجه تمایز جهاد با سایر مجموعهها؛ توجه به مؤکدات رهبریوی افزود: در زمینه توجه به نیازهای جامعه قرآنی، مرکز رشد نمونه بارزی از دو ویژگی جهاد دانشگاهی، یعنی تلاش برای برونرفت از سیستم سنتی و دیگری توجه به نیازهای روز جامعه است و اقدامات در راستای نیازهای روز جامعه به طور معمول، منطبق با تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری است، همچنان که امسال ایشان تاکید بر تولید و اشتغال داشتند، مجموعههای اخیری که در جهاد دانشگاهی شکل گرفت، اقدامات جدی این نهاد در این عرصه بوده و وجه تمایز جهاد دانشگاهی با سایر مجموعههای قرآنی، همین گامهایی است که برداشتهاند.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه خبرگزاری ایکنا پل ارتباطی میان جامعه قرآنی و جهان اسلام است، گفت: در خصوص خبرگزاری ایکنا هم که مرجعیت جهاد دانشگاهی در حوزه اطلاعرسانی مغفول باقیمانده بود که با پیگیریهای این نهاد، مرجعیت جهاد در حوزه اطلاعرسانی حفظ شد.
بهروز و تخصصی بودن ایکنا در عین توجه به مخاطب عاموی ادامه داد: اطلاعات منعکس شده در خبرگزاری ایکنا، از چند ویژگی برجسته برخوردار است؛ نخست بهروز بودن اطلاعات است، ویژگی دیگر آن تخصصی بودن اطلاعات و سومین خصیصه آن است که برای تمامی مخاطبین، مطالب ارزنده و اخباری مرتبط با آن قشر وجود دارد و اختصاص به مخاطب خاصی ندارد. ویژگی دیگر که این خلأ را به همت خبرگزاری ایکنا پوشش داده، آن است که توانسته پل ارتباطی جامعه قرآنی با جهان اسلام باشد و فرامرزی عمل کردن این مجموعه از ویژگیهای بارز آن بوده است و آنکه متقابلا توانسته لسان گویایی برای آخرین دستاوردهای قرآنی جهان اسلام باشد.
انجمشعاع خاطرنشان کرد: در داخل کشور به صورت کلی میتوان گفت جهاد دانشگاهی مجموعهای توانمند، در به تصویر کشیدن وضعیت موجود جامعه قرآنی به جهان اسلام، جهت تنویر افکار عمومی جهان اسلام بوده است و متقابلا همین عملکرد را در انعکاس وضعیت جهان اسلام به داخل داشته، اینگونه اقدامات، مورد نیاز جامعه قرآنی است.
وی با بیان آنکه در این مجموعه باید عرصههای جدیدتری طرح و اجرا شود، اظهار کرد: امیدوار هستم که فعالیت حوزه اطلاعرسانی جهاد در کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآنی، مورد بررسی قرار بگیرد و با اجماع اصحاب قرآن این کمیسیون و مجمع مشورتی، عرصههای جدیدتری فراروی مجموعه جهاد دانشگاهی که همواره از بحثها و نوآوریهای جدید استقبال میکرده، قرار بگیرد و با طرح در این مجموعه، درهای جدیدی به روی این نهاد انقلابی گشوده شود و گامهای جدیتری در این عرصه بردارند.
واگذاری ماموریتها در عرصه پژوهش و آموزش عالیمعاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پاسخ به این پرسش که با توجه پتانسیلهای جهاد دانشگاهی، واگذاری چه ماموریتهایی از سوی نظام به این نهاد میتواند پیشرفت کشور را شتاب ببخشد؟ یادآور شد: به عقیده بنده، در حوزه پژوهش و آموزش عالی، بیشترین ماموریتها را میتوان به جهاد دانشگاهی واگذار کرد، چرا که اساسا جهاد دانشگاهی با قید دانشگاهی بودن، میتواند کارهای بزرگی را در این عرصه انجام دهد.
وی افزود: در همین راستا این نهاد، از سال گذشته تاکنون، فعالیتهایی را آغاز کردهاند که طرح تربیت دانشجومعلم قرآن کریم یکی از این طرحهاست، با این هدف که بتوان نسل فرهیخته دانشگاهی را در حوزهها و موضوعات قرآنی هدایت کرد و در مسیر تربیت نسل آینده، بتوان آموزشها، مهارتها و تخصصهای قرآنی را به نسلهای بعد منتقل کرد.
انجمشعاع با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی در عرصه مباحث میانرشتهای قرآن کریم، گفت: در خصوص مباحث میان رشتهای که جهاد دانشگاهی نیز فعالیتهای خوبی داشته و لازمه توسعه مباحث میانرشتهای، این است که جهاد دانشگاهی با دستگاههایی که مرجعیت این کار را قانونگذار به عهده آنها واگذار کرده است، همچون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، ستاد عالی مسابقات و مجمع مشورتی شورای توسعه قرآنی هماهنگ باشند و با ساختارهای مصوب، با روحیه جهادی موفقتر از گذشته پیش بروند.