به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری «کنگره ملی بزرگداشت آیتالله مهدوی کنی» پیش از ظهر امروز دوشنبه، 16 مردادماه، در تالار آیتالله مهدوی کنی برگزار شد.
در این نشست خبری که به منظور تشریح موضوع این کنگره برگزار شد، نادر جعفری، مسئول دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله مهدوی کنی با تبریک روز خبرنگار، ابراز امیدواری کرد که این نشست شروع خوبی جهت اطلاعرسانی این کنگره از سوی خبرنگاران و رسانهها باشد. این همایش با مسئولیت علمی موسسه مطالعات تاریخ معاصر برگزار میشود.
وی در ادامه گفت: کانال تلگرامی سیاستمدار صادق به منظور خبررسانی و آشنایی مخاطبان با شخصیت ایشان راهاندازی شده و مطالبی را ارائه خواهد کرد.
در ادامه این نشست خبری، موسی حقانی، رئیس مرکز موسسه مطالعات تاریخ معاصر و رئیس این کنگره با اشاره به زمان برگزاری این کنگره، اظهار کرد: در مهرماه سال جاری این کنگره در سطح ملی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه روحانیت همواره در تاریخ معاصر ایران تاثیرگذار بوده است، گفت: نقش تاثیرگذار روحانیت را هم موافقین و هم مخالفین به آن اذعان دارند، اما تاکنون واکاوی دقیقی در مورد این نقش تاثیرگذار صورت نگرفته است.
رئیس مرکز مطالعات تاریخ معاصر با اشاره به ایستادگی روحانیت در مقابل انواع تهاجمها، گفت: فقط در عرصه فرهنگی شاهد انواع و اقسام تحرکات ضددینی و بدعتها بودیم که روحانیت شیعه به این دلیل که وظیفه اصلی خود را حفاظت و حراست از اسلام و تشیع میدانسته، در مقابل آن ایستادگی کرده است.
حقانی مقابله روحانیت با استکبار را از ابتدا عنوان کرد و افزود: از نهضت تنباکو، مشروطه و امثال این موارد در طول تاریخ کم نبوده است که روحانیت مبارز مقابل زیادهخواهی مستکبرین میایستادند، و مهمترین مقطعی که در تاریخ معاصر میتوان به آن اشاره کرد انقلاب اسلامی بوده، چراکه با عبور از شیوههای رایج روش مبارزه را عوض کرد.
وی گفت: امام احتیاج به یارانی داشت که شاخصترین آنها آیتالله مهدوی کنی بود که به ایشان اعتماد کامل داشت و در خیلی از امور مقلدین خود را به او ارجاع میداد و میگفتند مرحوم آیتالله مهدوی کنی با بنده قریبالفتواست؛ بنابراین در این دوره 15 ساله یعنی از سال 42 تا 57 امام با کمک یارانش این مفهوم را جا انداخت که با زبان ساده صحبت کردن فایدهای ندارد و باید با حکومت مبارزه کرد.
حقانی خاطرنشان کرد: آیتالله مهدوی کنی، به تربیت نیرو اقدام کرد و بهتنهایی نقشآفرینی گستردهای در این زمینه داشت، چرا که ابعاد فعالیت مبارزاتی ایشان گسترده بود و با حضور در مسجد جلیلی ارتباطات مردمی گستردهای از طیفهای مختلف داشتند و از قدرتی که در بسیج کردن مردم داشتند، استفاده کردند و مسجد جلیلی به یکی از کانونهای مبارزاتی انقلاب اسلامی تبدیل شد.
وی در مورد فعالیتهای آیتالله مهدویکنی در دوران مبارزه، یادآور شد: ایشان رابطه خود را با گروههای مختلف مانند فدائیان اسلام و هیئت مؤتلفه و هر جریانی که در کشور فعال بود را به بهترین شکل برای پیشبرد نهضت حفظ میکردند.
حقانی خاطرنشان کرد: ایشان در 3 محور از ابتدای مبارزات انقلاب فعال بودند؛ اداره حوزه، اداره مسجد و اداره دانشگاه که در هر سه مورد سعی کردند اسلام ناب را پیاده کنند و از جریاناتی که باعث انحراف میشد به شدت این سه مورد را به دور بدارند.
وی در پایان با اعلام فراخوان کنگره، محورهای آن را برشمرد و از همه صاحبنظران و علاقهمندان دعوت کرد تا در این کنگره شرکت کنند.
بنابر این گزارش، از جمله محورهای این کنگره میتوان به موضوعاتی چون: شخصیت آیتالله مهدوی کنی، جلوههای علمی و سیره عملی ایشان، سوابق مبارزات و فعالیتهای ایشان در دوران معاصر اشاره کرد. این کنگره اواخر مهرماه سال جاری برگزار میشود.