حجتالاسلام والمسلمین جواد محمدزمانی، دبیر هماهنگی دیدار شعرای آئینی با رهبر معظم انقلاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره آسیبهایی که امروزه بر شعر آئینی وارد میشود و راهکارهای رفع آنها عنوان کرد: متاسفانه آسیبهایی وجود دارد، ولی نکته مهم آن است که چطور بتوانیم آنها را برطرف کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: بحث نقد، به ویژه نقدهای پیش از انتشار اثر باعث میشود که شعر آئینی از حوزه آسیب خارج شود. هیچ یک از ما معصوم نیستیم و در کارهای همه ما اشکالاتی وجود دارد، ولی اینکه چطور بتوانیم این خطاها را کم کنیم و آنها را به حداقل برسانیم، حائز اهمیت است؛ از طریق نقد اثر پیش از انتشار میتوان این آسیبها را کاهش داد.
حجتالاسلام محمدزمانی در ادامه گفت: شعر ضعیف در کارنامه همه شعرا دیده میشود. درست نیست که هر شعر ضعیفی را منتشر کنیم. باید شعر را به اهل فن عرضه کنیم تا آنان نیز شعر ما را مورد نقد قرار دهند و بعد از اصلاح به انتشار شعر خود اقدام کنیم.
مدیر موسسه هنری و ادبی مشعر ادامه داد: خود من هم شعرهایی دارم که هنوز منتشر نکردهام و تاکنون فقط یک مجموعه شعر را به چاپ رساندهام. اشعار بسیاری دارم که هنوز به چاپ نرسیدهاند و احساس میکنم که لازم است ویرایش، اصلاح و نقد شوند تا به کمال خود برسند و بعد آنها را به چاپ برسانم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز است به منظور تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب نهضتی در این عرصه راهاندازی و سیاستگذاری شود تا در پنج سال آینده بتوانیم به منویات معظمله جامه عمل بپوشانیم، گفت: قطعاً مطالبات رهبر معظم انقلاب باید پیگیری شود و ما به دنبال این هستیم که محفلی را به این منظور برپا کنیم.
حجتالاسلام محمدزمانی توضیح داد: در این راستا نیازمند مساعدت نهادهای فرهنگی هستیم؛ به ویژه نهادهای دولتی و فرهنگی. بر این اساس نهادهای مربوطه باید در تحقق چشماندازی که در عرصه شعر آئینی و نقشه راهی که ترسیم شده است کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه تا امروز کارهای خوبی صورت گرفته است، ادامه داد: طی چهار، پنج سال گذشته به خوبی به شعر آئینی پرداخته شده است، ولی هنوز کافی نیست. به عقیده من، نهادهای فرهنگی موظفند که در عرصه شعر آئینی سرمایهگذاری کنند. این اقدام به رشد اخلاق عمومی و کم شدن بزهکاری کمک خواهد کرد.
حجتالاسلام محمدزمانی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تعبیری درباره شعر آئینی دارند که بهترین شکرانه نعمت، شعر است؛ چرا که برای بهترین انسانهای خلقت شعر میگوییم و رفتار آنها را برای مردم تصویر میکنیم.
وی با اشاره به اینکه شعر آئینی بر همین اساس تاثیرگذار است، گفت: محافل عزاداری زمینه خودسازی را فراهم میآورد. از این رو اگر بتوان خوراک مناسبی را برای این محافل عرضه کنیم، هم مداحی ما رشد میکند و هم آسیب مجالس عزاداری کاهش مییابد و در کنار آن، اخلاق عمومی نیز رشد میکند.