کد خبر: 3629797
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
میرزاجانی تشریح کرد:

نقش کمیته اعزام در انتخاب قاریان حج 96/ ظرفیت چند برابری اعزام‌های ماه رمضان

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با تأکید بر اینکه کمیته اعزام و دعوت از قاریان هیچ نقشی در تعیین قاریان انتخاب شده برای اعزام به حج 96 نداشته است، گفت: ما حتی هیچ مشاوره‌ای نیز به بعثه در این زمینه نداشته‌ایم.

نقش کمیته اعزام در انتخاب قاریان حج 96/ ظرفیت چند برابری اعزام‌های ماه رمضان

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در حاشیه نشست خبری هفتمین دوره طرح آموزشی – تربیتی اسوه در جمع خبرنگاران در مورد حاشیه‌های به وجود آمده برای کاروان قرآنی اعزامی به سفر حج،‌ گفت: با توجه به شرایطی که از پیش برای حج 96 پیش‌بینی می‌شد و این احتمال می‌رفت که در بخش اجرای محافل و برنامه‌های قرآنی کار از حداقل‌هایی برخوردار باشد و کمیت برنامه‌های قرآنی در موسم تمتع کاهش پیدا کند، سیاست کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم که بالاترین رکن تصمیم‌گیری در خصوص اعزام‌های قرآنی به خارج است بر همین اساس بود. 

وی با اشاره به اینکه تصمیم بر این شد تا امسال کاروان قرآنی به حج اعزام نشود،‌ افزود: با وجود همه تمهیدات و مقدماتی که پیشتر انجام شده بود و اعضای کاروان نور هم معرفی شده بود، تصمیم بر این گرفته شد تا عملاً اعزام منتفی شود.

میرزاجانی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا قبل از فرایند انتخاب اعضای کاروان، بحث منتفی شدن اعزام اتفاق نیفتاد،‌ گفت: این اتفاق حتماً ادله محکمی داشته است که قبل از آزمون وجود نداشت.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن تصریح کرد: بعد از اینکه اعزام کاروان قرآنی رسمی جمهوری اسلامی ایران مطابق سنوات گذشته منتفی شد خود بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت با توجه به بعضی از برنامه‌ها که تدارک دیده بودند، رأساً نسبت به این موضوع اقدام کردند، این اقدام نه به عنوان اعزام مستقل قاری یا حافظ و یا گروه تواشیح بلکه به عنوان کارمند بعثه صورت گرفت. 

وی با تأکید بر اینکه افراد قرآنی اعزام شده به حج در کنار امور و فعالیت‌های اجرایی که انجام می‌دهند،‌ در تلاوت قرآن نیز از آنها استفاده خواهد شد،‌ اذعان کرد: کاروان قرآنی فرایندی برای انتخاب داشت، زمانی که ما می‌گوییم کاروان قرآنی جمهوری اسلامی ایران که رسماً اعلام می‌شود، فرایند خاص خود را دارد که بعد از این فرایند این فهرست مشخص می‌شود.

میرزاجانی اظهار کرد: از آنجایی که این روند برای افراد اعزام شده توسط بعثه صورت نگرفته است لذا تأکید می‌کنم امسال ما اعزام کاروان قرآنی از طریق جمهوری اسلامی ایران نداشته‌ایم.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن همچنین در پاسخ به این سوال که کمیته اعزام هیچ نقش و حتی مشاوره‌ای در زمینه انتخاب این افراد نداشته ‌است، گفت: به هیچ وجه ما نقش و مشاوره‌ای در این زمینه نداشته‌ایم. 

میرزاجانی همچنین در پاسخ به این سوال که قبلاً از سوی مسئولان شورا اعلام شده بود که اگر بعثه کاروانی را اعزام کند نظر کمیته اعزام را جویا خواهد شد، خاطرنشان کرد: جویا شدن آنها در حد همین اعلام منتفی شدن بوده است. سال‌های قبل قاری برای قرائت اعزام می‌شد و مأموریت تک تک اعضا این بود که در محافل و مجالس و ... تلاوت داشته باشند و تواشیح اجرا کنند. امسال اما به هیچ وجه هیچ کدام از اعضا با این مأموریت اعزام نشده‌اند، یعنی این افراد در فهرست اعزامی حج قرار نگرفته‌اند، بلکه ماموریت اولیه این افراد همان امور اجرایی مدنظر بعثه بوده است. در کنار کارهای اجرایی از توانمندی تلاوت قرآن این افراد استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: برای اینکه این نظام مجدد مستقر شود و همان قاعده و گردش کاری که در سنوات گذشته بوده است، صورت بگیرد، حتماً سال‌های آینده این کار در دستور کار کمیته اعزام قرار خواهد گرفت.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد اعزام قاریان در ماه مبارک رمضان به خارج از کشور نیز گفت: در ماه مبارک بالغ بر 120 نفر از قراء و حفاظ و گروه‌های تواشیح به بیش از 20 کشور جهان اعزام شدند. در تعامل و همکاری که با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخشی هم که آستان قدس ورود کرد این اتفاق رخ داد و این تعداد نفر به عنوان مبلغ قرآنی جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های مطلوبی را اجرا کردند.

میرزاجانی با اشاره به اینکه گزارش‌های این سفرها تهیه و ارسال شده است،‌ افزود: اعتقاد داریم که اعزام قراء و عناصر قرآنی به خارج از کشور یکی از برنامه‌های تبلیغی بسیار موثر تلقی می‌شود و از دیرباز این دامنه وجود داشته است به طوری که دهه چهارم این فعالیت رو به پایان است.

وی تصریح کرد: همیشه زمانی که قاریان به خارج از کشور اعزام می‌شدند افتخارآفرینی می‌کردند و به نوعی در صدور دستاوردهای نظام اسلامی ایران و انقلاب اسلامی و ارزش‌های قرآنی موثر بودند.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با تأکید بر اینکه امسال نیز این اتفاق افتاد، گفت: اما احساس می‌کنم ظرفیتی که وجود دارد، قطعاً چند برابر ظرفیت فعلی است. قاریان، حافظان و گروه‌های تواشیح بسیار خوبی در کشور وجود دارند که بسیار ممتاز هستند و می‌توانند دستاوردهای مطلوبی به دنبال داشته باشند. این تعداد و درصدی که اعزام می‌شوند نسبت به ظرفیتی که وجود دارد بسیار ناچیز است و اگر این فضا توسط نهادهای دست اندرکار ایجاد شود و تعداد این اعزام‌ها افزایش پیدا کند قطعاً دستاوردها چندبرابر خواهد شد.

میرزاجانی همچنین در پاسخ به این سوال که چه نهادها و دستگاه‌هایی در این زمینه می‌توانند کمک کنند، گفت:‌ در حوزه‌ اعزام‌های خارج از کشور قطعاً باید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که مجری اعزام‌ها هست بیش از این اهتمام داشته باشد، هرچند اهتمام آنها قابل تقدیر است اما برای این کار باید یک عنایت ویژه صورت بگیرد و یک بودجه ویژه‌تری اختصاص پیدا کند. 

وی بیان کرد: نهادهایی که به نوعی مسئولیت جذب و توزیع بودجه قرآنی کشور را عهده‌دار هستند نیز باید مصوبات جدی‌تری را بگذرانند و حمایت‌های جدی‌تری انجام دهند. در کنار آن نظارت‌های جدی‌تری انجام دهند تا کار یک جهش جدی را دنبال کند.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در ادامه در مورد قاریانی که شناخته شده نیستند اما توان حضور در اعزام‌های خارج از کشور را دارند نیز گفت: از آنجایی که افراد اعزام شده یا در فهرست اعزام به عنوان قله‌ها و نخبگان قرآنی جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شوند، باید در بهترین و عالی‌ترین سطح فنی از حیث اجرا قرار داشته باشند. این لزوماً و صددرصد متوقف به کسب رتبه در مسابقات ملی و بین‌المللی نیست البته یکی از فاکتورهای قابل اعتنا هست اما صددرصدی موضوع بر این قرار نیست.

میرزاجانی افزود: همچنین از حیث مسائل مورد توقع شخصیتی هم توقعاتی از این افراد که به عنوان سفیر جمهوری اسلامی اعزام می‌شوند، وجود دارد. اگر این دو بخش در اعزام‌شوندگان تأمین شود و توسط دبیرخانه کمیته اعزام احراز شود در لیست اعزام قرار خواهند گرفت.

وی در پایان با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر فهرست افراد حاضر در اعزام‌ها توسعه پیدا کرده است، گفت: ‌قبلاً تعداد افراد حاضر در لیست محدود بود اما در حال حاضر از اغلب استان‌ها حضور دارند. ما به شکل خودکار این افراد را رصد و شناسایی می‌کنیم اما غیر از آن هم افرادی که فکر می‌کنند به هر دلیلی دیده نشدند، مشخصات خود و تلاوت خود را به دبیرخانه ارسال کنند تا توسط گروه کارشناسی ارزیابی شوند.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۵/۲۳ - ۱۵:۲۲
0
0
ضمن تشکر از جناب استاد میرزاجانی عزیز و با اخلاق انتقادی که به شورا وارد است اینکه هر کی بیشتر نزدیک باشه و رایزنی کنه اعزام میشه کسانی را می بینیم که صرفا با رابطه چندین سال اعزام میشم در حالی بنده به عنوان یک نخبه قرآنی با ۳۲ سال سن و کلی افتخار تا به حال هیچ جا اعزام نشده ام لطفا لیست اعزامی های امسال را برای شفافیت و دلیل اعزامشان را اعلام کنید
captcha