به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، روایات بسیاری در خصوص اهمیت نماز از معصومین(ع) روایت شده است. آیتالله حق شناس در باب اهمیت نماز میگفت: لقمان حکیم به پسرش فرمود: «پسر عزیزم! این نماز دَیْنِ پروردگار است که در عهده تو است، زود آن را انجام بده». فرمود: «پسر من، اگر نماز اول وقت با دنیا مزاحمت کرد، آن کسب شیطانی است، ولش کن و ببین پروردگار با تو چه معاملهای میکند».
از جمله روایاتی که در رابطه وجود دارد، روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در آن، نماز را رکن مومن معرفی کرده است: «لِكُلِّ شَيءٍ رُكنٌ ورُكنُ المُؤمِنِ الصَّلاةُ؛ هر چيز ركنى دارد و رکن مؤمن، نماز است». نماز نهتنها رکن مومن، بلکه عمود و تکیهگاه اسلام معرفی شده است. چنانکه در حدیث دیگری از پیامبر اکرم(ص) روایت شده است: «إنَّ عَمودَ الدّينِ الصَّلاةُ و هِيَ أوَّلُ ما يُنظَرُ فيهِ مِن عَمَلِ ابنِ آدَمَ، فَإِن صَحَّت نُظِرَ في عَمَلِهِ، وإن لَم تَصِحَّ لَم يُنظَر في بَقِيَّةِ عَمَلِهِ؛ نماز، ستون دین و نخستين عمل انسان است که در آن مینگرند. اگر صحيح بود، اعمالش را میبينند و اگر صحیح نبود، بقيّه كارهايش دیده نمیشوند.
خداوند متعال در سوره حج آیه 22 بیان فرموده است: «ذَلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ این است [فرايض خدا] و هر كس شعائر خدا را بزرگ دارد در حقیقت آن [حاكى] از پاكى دلهاست». در این آیه، احیای شعائر الهی از نشانههای تقوای قلب معرفی شده است. نماز هم یکی از شعائر الهی است. پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: «الصَّلاةُ مِن شَرائع الدّينِ، وفيها مَرضاةُ الرَّبِّ عزّ وجلّ، وهيَ مِنهاجُ الأَنبياءِ؛ نماز، از آيينهاى دین است و در آن، خشنودی پروردگار عزّوجلّ است. نماز، راه و روش پیامبران است».
موضوع بعدی که باید به آن توجه کرد آثار اقامه نماز است. پیامبر اکرم(ص) در خصوص آثار اقامه نماز برای فرد نمازگزار فرمودهاند: «لِلمُصَلّي حُبُّ المَلائِكَةِ، و هُدًى و إيمانٌ، و نورُ المَعرِفَةِ، و بَرَكَةٌ فِي الرِّزقِ، و راحَةٌ لِلبَدَنِ؛ نمازگزار، محبّت فرشتگان را نصیب خود میکند. نماز، هدایت و ایمان، نور معرفت، برکت در روزی و آسایش تن است».