کد خبر: 3633783
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۲

درخواست آموزش و پرورش از حوزه برای رفع نیازهای دینی/ تمجید از طرح سرباز طلبه

گروه حوزه‌های علمیه: مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش ضمن تمجید از طرح سرباز طلبه و با اشاره به مشکلات متعدد دینی در مجموعه آموزش و پرورش تاکید کرد: از حوزه درخواست و انتظار داریم تا در رفع این نیازها از جمله در تامین ائمه جماعات مدارس به کمک این نهاد بیاید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمدرضا مسیب‌زاده، امروز اول شهریور ماه در گردهمایی رابطین کمیته‌های استانی همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش گفت: سیاست ما این است که سراغ مشارکت خارج از آموزش و پرورش مانند اوقاف و ... برویم و فعالیت‌ها در این نهاد به صورت صرف متمرکز نشود.
وی با تاکید بر نقش حوزه و علما در تربیت دینی افزود: دبیرخانه حمایت از فعالیت‌های ارزشی با حضور علما و حمایت مراجع که بر گردن ما حق دارند تشکیل شده است زیرا اگر مراجع و علما نبودند ما به جایی نمی‌رسیدیم.
مسیب‌زاده افزود: توسعه مشارکتی در فعالیت‌های دینی و قرآنی برای ما حرف نخست را می‌زند تا از ظرفیت دیگر نهادها در این زمینه استفاده شود زیرا به صلاح نیست و تمایلی هم به تمرکز همه کارها در مجموعه آموزش و پرورش نداریم. 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش ادامه داد: اداره کل قرآن و نماز و عترت در آموزش و پرورش قبلا متهم به برگزاری مسابقات به عنوان تنها برنامه کاری آن بود ولی امروز فعالیت آن توسعه یافته است زیرا ما خود را مدیون قرآن می‌دانیم و نباید فعالیت ها در این حد محدود بماند.
مسیب زاده صریح کرد: ارزیابی فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز در چند سال اخیر با تشکیل کارگروهی صورت گرفته است، از جمله ارزیابی فعالیت مدارس قرآن چون ده هزار تابلوی آن بالا رفته بود و باید آبرومندانه آن را حل و فصل می کردیم همچنین مستندسازی فعالیت ها از دیگر کارهای صورت گرفته است.
وی با اشاره به تولید محتوا افزود: تاکنون 63 عنوان کتاب آموزشی در حوزه دین تولید و نزدیک به چهار میلیون آن بدون ریالی هزینه‌کرد از منابع دولتی، توزیع شده است. 
وی با بیان اینکه باید این تولیدات تثبیت شود ادامه داد: موسساتی در قم هستند که افراد فاضل و ارزشمندی به همراه تولیدات بسیار خوبی دارند ولی زمینه استفاده آن کمتر فراهم شده است از این رو در کنار تولید باید تثبیت نیز مد نظر باشد.
مسیب‌زاده ادامه داد: در حوزه پرورشی، بخشنامه‌های زیادی داشتیم که امسال همه این مجموعه دستورالعمل‌ها در قالب کتابچه ای با عنوان «ندای رحمت» در 250 صفحه منقح و مستندسازی و منسجم شده است و به صورت شفاف برنامه 5 ساله آینده را در اختیار همه قرار داده است.
وی گفت: دو سالی است که مسابقات قرآن، عترت و نماز در حوزه فرهنگیان نیز در رشته های روش تدریس احکام، نهج البلاغه و قرائت و حفظ قرآن برگزار شده است.
وی با تاکید مجدد بر توسعه مشارکت با بیان اینکه مسابقات شکوفه‌ها 37 سال توسط اوقاف برگزار شد عنوان کرد: به علت مردمی شدن مسابقات و توانمندی این نهاد، چندسالی است که مسابقات شکوفه‌ها توسط آموزش و پرورش برگزار می‌شود.
مسیب‌زاده با بیان اینکه 750 دارالقرآن فعال در سراسر کشور داریم بیان کرد: قرار است در هر استان یک دارالقرآن مرکزی و محوری ایجاد شود.
وی با بیان اینکه از آرزوهای مقام معظم رهبری این است که قرآن را وارد زبان محاوره‌ای مردم کنیم تصریح کرد: برای تحقق این مسئله حفظ موضوعی قرآن متناسب با سنین مختلف در دستور کار قرار گرفت و 11 عنوان کتاب نیز در یک میلیون و 200 هزار نسخه تولید و توزیع شد.
مسیب‌زاده با اشاره به طرح مصباح الهدی بیان کرد: این طرح با هدف شناساندن بیشتر زندگی ائمه به دانش‌آموزان اجرایی شده است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح مبین؛ یاوران نماز با هدف اقامه نماز توسط معلمان اجرا شده است ادامه داد: در سال اول این طرح، 13 استان به اجرای برنامه آموزشی در این زمینه پرداختند.
مسیب‌زاده با اشاره به  فعالیت 4500 موسسه قرآنی در کشور به برخی کمبودها اشاره و عنوان کرد: ما 65 هزار نماز جماعت در مدارس داریم ولی کمتر از 15 هزار روحانی داریم ضمن اینکه در آموزش روحانیون ائمه جماعات دانش آموزش نیز مشکلاتی داریم به خصوص در آموزش بانوان روحانی طلبه مشکلات بیشتری داریم که از حوزه علمیه خواستار حمایت و همکاری بیشتری برای رفع این معضلات هستیم.
مسیب زاده ادامه داد: در تولید محتوا برای ائمه جماعات، برگزاری دوره های تخصصی انجمن مربیان و اولیاء در حوزه قرآن، عترت و نماز، برگزاری دوره‌های تخصصی آموزش احکام، اعزام مبلغ در ایام ویژه مثل محرم و فاطمیه و ...، در برگزاری اردوی راهیان نور و ... مشکلات زیادی داریم که حوزه علمیه می‌تواند در رفع این مشکلات کمک‌های شایانی به ما داشته باشد.
وی اظهار کرد: هیچ نوع اختلاف و جدایی در بحث همکاری های حوزه و آموزش و پرورش نداریم ولی در تامین نیروی انسانی مشکلات زیادی داریم که امیدواریم برطرف شود.
وی با اشاره به طرح سرباز طلبه که هم اکنون با حضور 500 سرباز طلبه در اختیار آموزش و پرورش در حال اجراست تصریح کرد: این طرح باید با سرعت بیشتری اجرا و از ظرفیت این طلاب به خوبی بهره ببریم و معتقدم اتفاق مبارکی در همکاری های حوزه و آموزش و پرورش رقم خواهد خورد.
captcha