به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی طاییزاده، رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه علمیه خواهران امروز 21 شهریور در نشستی خبری با اشاره به برپایی دومین همایش فضای مجازی حوزه علمیه خواهران بیان اینکه این همایش دومین همایش در سطح ملی است گفت: بحث فضای مجازی امروز بحث روز است و مراجع معظم و بزرگان حوزه نیز بر لزوم ورود حوزه و نقش موثر این نهاد در این عرصه تاکید دارند.
وی افزود: جای این نکته خالی است که بدانیم به صورت عملیاتی و نقشه راه واضح برای ورود روحانیت در این فضا چه راهکاری وجود دارد؛ راهکاری که مبتنی بر ظرفیت بیش از صدهزار طلبه خواهر در سراسر کشور است.
طاییزاده بیان کرد: بیش از صد هزار طلبه در 480 حوزه در شهرهای کوچک و بزرگ حضور دارند و این ظرفیت عظیم میتواند در خدمت فضای مجازی قرار گیرد به خصوص اینکه گستردگی آنان در سراسر کشور و نه فقط در شهر خاصی است.
وی با بیان اینکه با ایجاد شبکههای اجتماعی، افراد فارغ از نقش خود در کنار هم دارای هویت هستند تصریح کرد: باید هویت طلاب در فضای مجازی با بستر مناسب فضای مجازی مورد تاکید قرار گیرد و وقتی این هویت طلبه در فضای مجازی به عنوان یک نهاد مرجع تعریف شد باید تخصصهای او نیز تعریف شده باشد تا ارتباط میان او و مردم برقرار شود.
طاییزاده با بیان اینکه در گذشته روحانیت براساس هنر خطابه و با استفاده از منبر به نیازهای مردم پاسخ میدادند عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که قرار است در این همایش مورد تاکید باشد بحث هویت حضور طلاب در فضای مجازی است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه خواهران تصریح کرد: بنای ما و اولویت ما ایجاد شبکه اجتماعی اختصاصی حوزه خواهران و کانال صوتی و تصویری برای طلاب و استادان است تا مردم بدانند یک صفحه اجتماعی، صفحه متعلق به یک استاد حوزه است.
وی افزود: چون هویت طلاب و استاد در این فضا دارای اتیکت و هویت است موجب جلب اعتماد اجتماعی برای مردم است تا بتوانند از این محتواها استفاده کنند.
طاییزاده عنوان کرد: امروز بیش از 60 هزار نفر در سامانه کوثرنت فعال هستند و بیش از شش هزار وبلاگ فعال داریم و بیش از 600 کتاب نیز برای مهارتآموزی توزیع شده است و در اجلاسیه در راستای تصحیح و بهبود مسیر تدبیر و چارهاندیشی خواهد شد.
رئیس مرکز فناوری حوزه علمیه خواهران با تاکید بر تشریح شاخصهای یک زن مسلمان به خصوص در فضای مجازی بیان کرد: این همایش یکی از اهدافی که دنبال میکند بحث تعیین این شاخصهاست و دنبال این هستیم که بگوییم یک زن مسلمان در فضای مجازی فارغ از طلبه بودن یا نبودن چه اولویتهایی باید داشته باشد و چه کارکردهایی دارد.
طاییزاده از افتتاح موتور جستجوگر امین در این همایش خبر داد و عنوان کرد: این موتور بزرگترین موتور جستوجوگر دینی است که به نیاز مخاطبان پاسخ میدهد و میتوانند از مقولات دینی بهرهمند شوند.
وی با تاکید بر اینکه این موتور، جامعترین موتور جستوجوی دینی به نشانی «امین سرچ» است تصریح کرد: محتوای رسالههای عملیه برخی از مراجع، هوشمندی موتور جستوجو و دیتای قابل اعتماد همچنین تشخیص اصطلاحات دینی و بروز شدن مستمر از ویژگیهای این موتور است.