کد خبر: 3641437
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۸

جای نمایشگاه‌های لوازم‌التحریر اسلامی خالی است

گروه فرهنگی: در نمایشگاه‌های عرضه لوازم‌‌التحریر، محصولات متنوع و رنگارنگ، با طرح‌ها و تصاویر غربی ارائه می‌شود و علی‌رغم تلاش‌ها و گام‌های خوبی که اخیراً در زمینه ارائه محصولات برگرفته از فرهنگ ایرانی ـ اسلامی برداشته شده، هنوز جای خالی لوازم‌التحریر اسلامی احساس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، در روزهای پایانی شهریورماه که جامعه به استقبال ماه مهر می‌رود، بازار نوشت‌افزار داغ می‌شود؛ خانواده‌ها مشغول خرید کیف و قلم و دفتر می‌شوند.
در اکثر شهرها، برای دسترسی آسان مردم به نوشت‌افزار و ملزومات مدرسه، نمایشگاه‌های پاییزه و یا نمایشگاه‌های اختصاصی عرضه مستقیم لوازم التحریر، نوشت‌افزار، کیف و کفش و پوشاک مدارس گشایش می‌یابد.
نکته قابل تأمل اینجاست که معمولا در این نمایشگاه‌ها، محصولات متنوع و رنگارنگ، با طرح‌ها و تصاویر غربی ارائه می‌شود و علی‌رغم تلاش‌ها و گام‌های خوبی که اخیراً در زمینه ارائه محصولات برگرفته از فرهنگ ایرانی- اسلامی برداشته شده، هنوز جای خالی لوازم‌التحریر اسلامی احساس می‌شود.
سرمایه‌گذاری برای کودکان؛ سرمایه‌گذاری برای آینده یک جامعه

حجت‌الاسلام محمد طباطبایی در این خصوص به خبرنگار ایکنا، گفت: کودکان از مهمترین اقشاری هستند که همیشه مد نظر کارشناسان فرهنگی هستند؛ چون در حقیقت، سرمایه‌گذاری برای قشر کودک، سرمایه‌گذاری برای آینده یک جامعه است.
وی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم، کشورهای غربی سرمایه‌گذاری کلانی برای این قشر می‌کنند؛ ساخت فیلم‌های متنوع و جذاب که در قالب یک ماجرای شاد و هیجان‌انگیز، فرهنگ غربی را به کودکان تحمیل می‌کنند، تنها نمونه‌ای از این سرمایه‌گذاری است.
این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: علاقه‌ای که کودکان برای خرید کیف و دفتر با تصاویر شخصیت‌های کارتونی غربی از خود نشان می‌دهند، بیانگر این مسأله است که متأسفانه عملکرد غربی‌ها برای الگوسازی و قهرمان‌سازی موفق بوده است.
جای نمایشگاه‌های لوازم‌التحریر اسلامی خالی است
وی افزود: بحمدالله در سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی صورت گرفته و شخصیت‌های کارتونی ایرانی از جمله کلاه قرمزی، دارا و سارا و غیره جای خوبی در دل کودکان باز کرده‌اند، اما هنوز کافی نیست و در زمینه باید بیشتر کار شود.
طباطبایی اظهار کرد: طراحی کیف و پوشاک و لوازم‌التحریر ما باید به گونه‌ای باشد که کودکان را با اسلام و قرآن و نیز شهدا و قهرمانان دینی آشنا کند؛ همچنین نباید عوامل جذابیت، مرغوبیت و قیمت مناسب فراموش شود.
این کارشناس مذهبی و فرهنگی سیستان‌وبلوچستان بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند «الْعِلْمُ مِنَ الصِّغَرِ کَالنَّقْشِ فِی الْحَجَرِ»، یادگیری در کودکی مانند نقاشی و اثر گذاشتن بر روی سنگ است؛ اگر بتوانیم تصویری برگرفته از اسلام و فرهنگ دینی بر ذهن کودکان خود نقش کنیم، آینده فرزندان ما تضمین شده است.
جای نمایشگاه‌های لوازم‌التحریر اسلامی خالی است
در پایان، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که تنها با ارائه محصولات رنگارنگ با تصاویر شهدا نمی‌توان کودکان را به خرید محصولات ارزشی راغب کرد، بلکه نیاز به الگوسازی دارد و باید رسانه ملی در این زمینه ورود جدی‌تری داشته باشد.
هادی محمدی
captcha