کد خبر: 3641607
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۸

بررسی ارتباط «اسلام و ادبیات» در 4 مقاله

گروه فرهنگی: کتاب «اسلام و ادبیات» اثر حامد صافی به‌‌زودی توسط نشر الیما چاپ و منتشر می‌شود.

حامد صافی شاعر مجموعه «مه باران» و پژوهشگر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، از انتشار آخرین اثر خود به نام «اسلام و ادبیات» در آینده نزدیک خبر داد و گفت: آخرین اصلاحات این کار انجام و مجوز آن دریافت شده و در حال حاضر زیر چاپ قرار دارد.

وی در معرفی این اثر اظهار کرد: این کتاب حاوی چهار مقاله است که طی آن‌ها از چهار منظر مختلف ارتباط اسلام و ادبیات را بررسی کرده است؛ در مقاله اول رویکرد ادبی اسلام بررسی شده است؛ یعنی اسلام به منزله یک مکتب فکری در نظر گرفته شد که درباره ادبیات دیدگاه و نظری دارد. در مقاله دوم متون اسلامی به منزله معیار و ترازویی برای سنجش آثار ادبی در نظر گرفته شد. در این مقاله بخشی از اشعار حافظ را براساس صحیفه سجادیه بررسی کردیم و چارچوب نظری حافظ را درباره زهد با نگاه امام سجاد(ع) سنجیدیم.

این پژوهشگر ادامه داد: در مقاله سوم متون اسلامی یعنی روایات ائمه(ع) را به منزله متن‌هایی برای پژوهش و بررسی در نظر گرفتیم و به عنوان نمونه خطبه حضرت زینب(س) در کوفه را از منظر متن شناسی بررسی کردیم و در مقاله چهارم شخصیت‌های اسلامی را در متون تاریخی از دیدگاه متن پژوهی مورد بررسی قرار دادیم که به عنوان نمونه حضور حضرت زینب(س) در حادثه کربلا را در متون تاریخی از دیدگاه متن شناسی بررسی کردیم.

صافی خاطرنشان کرد: ارتباط اسلام و ادبیات از این چهار منظر سنجیده شد و در مجموع نظریه اسلام و ادبیات را شکل داد. این اثر کتاب کم حجمی است که بخش‌هایی از آن تخصصی است و توسط انتشارات الیما به چاپ خواهد رسید.

شاعر مجموعه «مه باران» با بیان اینکه این چهار مقاله حاصل سه سال پژوهش وی در دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مشهد از سال 89 تا 92 است، گفت: در حقیقت این مقالات پیش مطالعه بنده برای تدوین اثری درباره اصول و مبانی ادبیات اسلامی بود. می‌توان گفت این اثر شروع یک کار است و ممکن است در سال‌های آینده کارهای علمی‌تر و محکم‌تری درباره آن ارائه شود.

وی در پایان گفت: همان طور که در مقدمه گفته شده است مطمئناً این کار خالی از عیب نیست و از منتقدان عاجزانه خواسته‌ام نظرات خود را در این موضوع ارائه دهند.

captcha