کد خبر: 3646906
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۸
سعید پورعلی اظهار کرد:

«تندیس ملی فداکاری دانشجویان» در صدد ترویج گفتمانی با محوریت کرامت انسان

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشست «هم‌اندیشی تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران»، عنوان کرد: آئین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان درصدد شکل‌گیری گفتمانی در جامعه است که در آن محور؛ انسان و کرامت انسان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست «هم‌اندیشی تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران» امروز سه‌شنبه، 4 مهرماه سال جاری با حضور سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و جمعی از برگزیدگان این آئین در دوره قبل در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این نشست با اشاره به این مسئله که زندگی احساسی جامعه ما لطمه دیده، برای اثبات این موضوع اظهار کرد: کافی است به پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌ها نگاهی بیاندازید، نتایج  نشان می‌دهد میان واقعیت‌های جامعه و احساس جامعه ما چالش‌هایی ایجاد شده، مخصوصا در بحث‌های نوع‌دوستی و اهتمام به کارگشایی بی‌منت نسبت به دیگران، همچنین احساس حمایت از طرف خانواده، دانشگاه و  قانون، مواردی است که به این موضوعات اشراف دارند و تبدیل به یک دغدغه و چالش شده است.

وی ادامه داد: اتفاقات فضاهای اقتصادی، سیاسی و حتی دینی کشور این موضوع را تشدید می‌کند و آوار آن در حوزه‌های فرهنگی و باور مردم می‌نشیند. حرکت‌هایی مانند آئین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران، به مثابه یک لنگرگاه، احیای سرمایه و هم‌افزایی برای ترمیم احساس افراد آسیب‌دیده جامعه است و موجب تقویت حس کارگشایی، نوع‌دوستی است و حامل این پیام است که همچنان اینها در جامعه ما زنده است و می‌توانیم مصادیق بارز و پرفروغ آن را در جامعه ببینیم، با این رویداد می‌توانیم بگوییم در فضای دانشگاهی و دانشجویی کشور همچنان این روحیه زنده است، اگر چه در مواردی حرکت گسترده نیست.

پورعلی افزود: به آئین تندیس ملی فداکاری، احساس علقه ویژه‌ای دارم، در سال 94 که مسئولیت معاونت فرهنگی جهاد را داشتم، سوالم این بود که چه بلایی بر سر این تندیس آمده؟ در حالی که این آئین لازمه فضای دانشجویی و عمومی کشور است و از همان سال این رویداد زنده و احیا شد.

وی با اشاره به طرح «مهر باران» و هم‌پوشانی آن با این رویداد گفت: این طرح ویژه مباحث محرومیت‌زدایی در دانشگاه‌ها بود، باید هم‌پوشانی بین این 2 رویداد را به بحث بگذاریم و اهداف آنها را بررسی کنیم.

حمایت رسانه‌ها در معرفی رویداد تندیس ملی فداکاری دانشجویان
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با انتقاد از رسانه‌ها جهت کم‌کاری در معرفی این رویداد و نیز گفت‌وگو با هر یک از برگزیدگان، تصریح کرد: ما می‌بایست پوستر اسامی و فعالیت‌های این فداکاران را به سراسر دانشگاه‌ها ارسال کنیم، همچنین در رادیو و تلویزیون برگزیدگان معرفی شوند، رسانه‌ها باید با این برگزیدگان گفت‌وگو کنند، نه برای آنکه اینها خوشحال شوند، برای آنکه بگوییم یک فرهنگی زنده است و نفس می‌کشد، در دوره پیش‌رو این مسئله در برنامه خواهد بود.

وی با بیان اینکه این افراد توانایی نهادسازی دارند، عنوان کرد: این برگزیدگان می‌توانند نهادسازی کنند و باید حمایت تعریف شده‌ای از این‌ها شود. خود این افراد علاقه‌مند هستند تسهیلات ویژه‌ای متوجه مصادیق فعالیت‌هایشان و نه شخص خودشان شود.

پورعلی افزود: باید با اتکا به برگزیدگان، کتابی جهت ترویج این فرهنگ تهیه شود و در مراسم اختتامیه در اختیار مخاطبان قرار گیرد، بعضی مواقع درج داستان زندگی این افراد در قالب‌های مختلف و نشر آن در فضای مجازی می‌تواند موثر باشد و بتوانیم نفوذ این رویداد در سطح ملی را تقویت کنیم.

گفتمانی با محوریت کرامت انسانی
وی با اشاره به گفتمان شرق‌شناسی «ادوارد سعید»، گفت: در گفتمان شرق‌شناسی مسیر استعمار مطرح شد و از شئونات آن این بود که انسان شرقی توانایی ساخت ندارد، انسان شرقی انسان درجه دومی است و حتی توانمندی‌های ذهنی و مهارتی‌اش قابل مقایسه با انسان غربی نیست. این موارد از نکاتی است که در گفتمان شرقی‌شناسی ادوارد سعید آمده، اما حرکت‌های ملموس و مشابه «آئین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان» درصدد آن است یک گفتمانی در جامعه شکل گیرد که در آن محور؛ انسان و کرامت انسان است، همان‌طور که قرآن کریم تعبیر می‌کتد: «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَني آدَمَ».

پورعلی افزود: در مقابل موضوعی به نام «فداکاری» و «نوع‌دوستی»، خیلی چیزها مانند مذهب، نژاد، جنسیت و ... خلع می‌شود. کسی که نوع‌دوست است نمی‌پرسد نژاد تو چیست بعد کمک کند، به تعبیر ابوسعید ابی‌الخیر: «هر که از این در درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید» در امر خیر و نوع‌دوستی کسی از این‌ها نمی‌پرسد.

وی با بیان اینکه در ایام سوگ اباعبدالله(ع) هستیم و حرکت عاشورا پیام‌هایی دارد، اظهار کرد: از پیام‌های مهم محرم  و حرکت عاشورا، این است که انسان حاضر است برای حفظ کرامت، از خود و خانواده‌اش بگذرد، این درس بزرگ عاشوراست و ویژگی آنها که احساس رسالت می‌کنند، این است که در مورد اطراف خود و انسان‌ها و هم‌نوعان، تفاوتی قائل نیستند و برای گشایش‌ها و حل مشکلات فریاد می‌زنند. امیدواریم این حرکت به تاسی از آموزه‌های ائمه(ع) و حرکت عاشورا، به اهداف خود برسد.
captcha