به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سنت ترویج تلاوت قرآن در شب و روز عاشورا یکی از از آموزههای این روز است. حجتالاسلام والمسلمین قهرمانینژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران که این روزها در شهر سالزبورگ اتریش، جلسات وعظ و خطابه برگزار میکند، پیرامون این موضوع و لازمه ترویج این سنت اظهار کرد: «فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ»، خداوند متعال در این آیه میفرماید «به آن مقداری که میتوانید قرآن بخوانید». قرآن، این کتاب الهی اسامی مختلفی دارد و از آن به عنوان ذکر، فرقان، مصحف، کتاب یاد میشود، اما مهمترین نامش «قرآن» است و یکی از معانی آن خواندن است، خواندن همراه عمل باید باشد و لازمه عمل به قرآن انس با قرآن است، انس با قرآن که باشد عشق به قرآن پدید میآید، عشق به قرآن که باشد به معانی و مفاهیم قرآن توجه میشود و توجه به مفاهیم و مبانی، عمل به قرآن را به همراه دارد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) و یاران با وفایشان در شب عاشورا تا صبح مشغول عبادت و تلاوت قرآن بودند، حضرت این عمل را انجام دادند برای آنکه به جهانیان و به بشریت این مقصود را برسانند که دوای درد انسانیت بهرهگیری از شفا و داروی قرآن است، در واقع امام حسین(ع) خود قرآن ناطق است، مانند پدرش امیرالمومنین(ع) قرآن مجسم است. یکی از آموزههای والای عاشورایی این است که قرآن باید در میان انسانها حاکم شود تا دردهای انسان التیام پیدا کند و رنجهای او از بین برود، وقتی حاکمیت قرآن برقرار شد، در اثر این حاکمیت است که انسانها به آرامش نهایی و حقیقت انسانیت میرسند، این خیلی مهم است امام حسین(ع) به برادر گرامیشان حضرت قمر بنیهاشم(ع)، میفرمایند برو به این سپاهیان بگو جنگ را به مانند امروزی موکول کنند و میفرمایند خداوند میداند من چقدر انس با قرآن را دوست دارم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: عزادار واقعی امام حسین(ع) باید همواره به دنبال انس با قرآن باشد، انس با قرآن؛ به عنوان «اهدی الثقلین» و ثقل اکبر خدا که در کنار ثقل دیگر که اهل بیت(ع) است و به عنوان یک مکمل باهم هستند، درسی است که عاشورا برای ما دارد.
وی افزود: خوب است در مجالس امام حسین(ع) حداقل در آغاز آن یکی از عزاداران چند آیه قرآن را تلاوت کند تا نشان داده شود عزای امام حسین(ع) برای احیای قرآن است، در واقع برپایی عزاداریها برای احیای شعائر الهی و کلمات الهی است که اصل آن قرآن است و این کتاب مهیمن همه کتابهای آسمانی است.
قهرمانینژاد گفت: اکنون که برای تبیلغ در شهر سالزبورگ اتریش هستم، این شبها حدود ۵۰۰ نفر از ملیتهای مختلف جمع میشوند و مراسم عزاداری اباعبدالله(ع) برپا میکنند و در آغاز مراسم یک جوان چند آیه از قرآن را تلاوت میکند.