کد خبر: 3648125
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵
مدیرکل قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) العالمیه:

اجازه قرائات در جامعة المصطفی(ص) العالمیة احیاء می‌شود/ ایجاد تحول در تشکل‌های قرآنی

گروه حوزه‌های علمیه: مدیرکل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة با اشاره به طرح‌های پیش رو در این اداره گفت: احیای فرایند اجازه قرائات به قاریان و ایجاد تحول در تشکل‌های قرآنی و حدیثی از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار اداره‌کل قرآن و حدیث این نهاد قرار دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین رفیعی، مدیرکل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح فعالیت‌های در حال انجام و فعالیت‌های آینده این اداره پرداخت و گفت: چند کار جدی و مهم در اداره‌کل قرآن و حدیث پیگیری شده و با جدیت بیشتری نیز پیگیری خواهیم کرد.

مدیرکل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة با بیان اینکه اصل، بر حفظ و توسعه دستاوردهای قبلی و تحول و ارتقای این فعالیت‌ها است تصریح کرد: یکی از برنامه‌های مهم و در عین حال جدی ما، ارتقای وضعیت حافظان و قاریان قرآن در المصطفی(ص) و حمایت لازم از ایشان و تربیت آنان به عنوان مربی، مدیر و داور در فعالیت‌های قرآنی و مسابقات است.

وی توسعه کمی برنامه‌های حفظ و قرائت و افزایش تعداد حافظان و قاریان المصطفی(ص) را از دیگر برنامه‌های خود برشمرد و بیان کرد: همچنین توسعه کیفی در بخش حفظ و قرائت از دیگر فعالیت‌های جدی ما در دوره پیش رو خواهد بود.

رفیعی بیان کرد: احیای اجازات مربوط به قرائات قرآن کریم از دیگر کارهایی است که در دستور کار قرار دارد و با جدیت آن را دنبال خواهیم کرد.

وی در توضیحی در مورد احیای اجازات قرائات عنوان کرد: در گذشته، مرسوم بود که استادان بزرگ قرآنی دارای اجازه قرائت از شیوخ خود بودند و یک قاری برای تلاوت این اجازه را از شیخ قرائت خود دریافت می‌کرد و خود او نیز به شاگردانش اجازه قرائت می‌داد؛ لذا یک قاری باید شایستگی لازم برای تلاوت را کسب کرده باشد تا بتواند این اجازه را دریافت کند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این اجازات با تعابیری مانند «شهادة التعلیم و شهادة الاقراء» بیان می‌شد، تاکید کرد: ما نیز در صدد احیای این مقوله در میان طلاب المصطفی(ص) به عنوان یک سنت حوزوی به خصوص در میان طلاب اهل سنت که بعد از تحصیل وارد کشورهایشان می‌شوند هستیم؛ زیرا این کار سبب رشد و ارتقای توانمندی یک طلبه قاری قرآن می‌شود و جایگاه و شأن استاد قرائت نیز رعایت خواهد شد.

این مدرس حوزه و دانشگاه و مدیرکل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های موثر و جذاب در دستور کار، ضبط دوره‌های ترتیل مرتلان و حافظان قرآن کریم خوش صوت براساس استانداردهای لازم برحسب تنوع ملیتی است.

مدیر کل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة افزود: تلاش ما بر این است تا با برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه، و ارتقای سطح این تلاوت‌ها، فضای مجازی آکنده از تلاوت‌های ترتیل قراء ملیتی از نقاط مختلف جهان شود.

رفیعی عنوان کرد: هم اکنون نیز حدود 5 طلبه مرتل داریم که توانمندی لازم برای این کار در آنان وجود دارد  و هماهنگی‌هایی نیز با رادیو قرآن در خصوص ضبط این تلاوت‌ها انجام شده است.

مدیرکل قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) العالمیه اظهار کرد: یکی دیگر از برنامه‌های در دست اقدام در این اداره کل، تسری دادن فضای قرآنی حدیثی و ادعیه و زیارات در میان کارکنان المصطفی(ص) است تا بتوانیم کارکنان در بدو ورود به جامعه المصطفی(ص)، در ارتقاء جایگاه سازمانی و اعزام‌ها آشنایی بیشتری با معارف قرآنی و حدیثی داشته باشند و با اجرای این طرح در فاصله نه چندان دور کارکنانی با قابلیت‌های قرآنی و حدیثی خواهیم داشت که تاثیر لازم را در ارتقاء فعالیت های آنان ایجاد خواهد کرد.

رفیعی تاکید کرد: همین طرح با ضریب استاندارد بالاتر برای استادان جامعه المصطفی(ص) العالمیه نیز اجرا خواهد شد و باید حداقل‌ها را در مهارت‌ها و معارف قرآنی کسب کنند تا رویکرد قرآنی حدیثی در فعالیت‌های علمی آنان ارتقاء داشته باشد.

وی، اعطای مدرک به حافظان و قاریان قرآن را از دیگر فعالیت‌ها برشمرد و با بیان اینکه بخش معظمی از آن در گذشته نیز صورت گرفته است عنوان کرد: طلاب حافظ و قاری در صورتی که بتوانند قرائت و حفظ خود را در مستوای بالا اثبات کنند و در آزمون نیز موفق شوند به آنان مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد اعطا خواهد شد.

مدیرکل قرآن و حدیث جامعة المصطفی(ص) العالمیة ادامه داد: از دیگر طرح‌های ما اعزام طلاب حافظ و قاری به خارج از کشور و تربیت آنان به عنوان استادان دوره‌های کوتاه مدت است تا بتوانند مدیریت و تدریس را در فضایی خارج از کشور تجربه کنند و شاهد ارتقاء کارهای آنان در این عرصه‌ها باشیم.

رفیعی ایجاد تحول در تشکل‌های قرآنی حدیثی جامعة المصطفی(ص) العالمیة را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام برشمرد و تصریح کرد: تشکیل مجمع حافظان و قاریان قرآن و ارتقاء سطوح کمی و کیفی تشکل‌های قرآنی از دیگر اقداماتی است که درصدد انجام آن هستیم.

captcha