به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، طی روزهای اخیر موضوع تغییر الگوی نظام از ریاستی به پارلمانی به طور مکرر در رسانهها مطرح شده و کارشناسان و تحلیلگران از زوایای مختلف به بررسی ضرورت یا عدم ضرورت این تغییر و محاسن و معایب هر یک از این دو مدل پرداختهاند.
اما در کنار این مسائل عدهای نیز با توجه به شرایط داخلی و بینالمللی کشور، مطرح شدن چنین مباحثی را غیرضروری میدانند و آن را یک مسئله فرعی در مقابل مشکلات اصلی کشور تلقی میکنند. البته عدهای نیز مطرح شدن اینگونه مباحث را گرچه ضروری ندانسته اما بیضرر تلقی کرده و نشانه پویایی جامعه میدانند.
حجتالاسلام و المسلمین «سید رضا اکرمی» رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفتوگو با
ایکنا، درباره ضرورت یا عدم ضرورت طرح مبحث نظام پارلمانی یا ریاستی در فضای عمومی کشور با توجه به مسائل داخلی و خارجی پیش رو گفت: درباره این مسئله باید به چند نکته اشاره کرد. نکته اول اینکه مقام معظم رهبری امسال را «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نامگذاری کردند و بنابراین مطرح کردن چنین موضوعاتی و بال و پر دادن به آن قطعا خلاف اهداف رهبر معظم انقلاب از این نامگذاری است.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه افرادی که این موضوعات را مطرح میکنند اگر در میان مردم بروند متوجه خواهند شد که دغدغه و مشکل اصلی جامعه مسائل اقتصادی و معیشتی از جمله بیکاری، گرانی، مسکن، ازدواج و ... است و اساسا موضوعی مانند تغییر مدل نظام از ریاستی به پارلمانی دغدغه آنان نیست و بر همین اساس این مسئله به هیچوجه مسئله روز کشور نیست.
اکرمی اظهار کرد: البته جامعه ما جامعه آزادی است و هر موضوعی به راحتی در فضای سیاسی مطرح میشود بدون اینکه توجهی به الزامات آن داشته باشند.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: از آنجا که متاسفانه احزاب و تشکلهای قوی و کارآمد در کشور وجود ندارد، در این فضا عدهای برای خود و بدون توجه به مشکلات و نیازهای اصلی مردم مباحثی را مطرح میکنند و به فضای رسانهای میکشانند و بعد هم نتایج چنین بحثهایی مشخص نمیشود.