به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران امروز سوم آبان ماه در سومین نشست مدیران استانی حوزههای علمیه خواهران گفت: در دعای شب مبعث درباره پیامبر تعبیر به سیادت شده است؛ سیادتی که توام با واژه لطیف است یعنی پیامبر(ص) در عین بزرگی و سیادت نسبت به دیگران لطیف بود.
وی با بیان اینکه سیادت عمدتا با امر و نهی و درشتی همراه است و حتی خوبان عالم جز معصومان(ع) نیز این ویژگی را دارند بیان کرد: اقتضاء مدیریت، امر و نهی دارد ولی مدیریت باید توام با لطف به زیردستان باشد.
وی با بیان اینکه پیامبر فرمودند من تا زنده باشم چند خصلت را از دست نمیدهم و اولین آن، سلام کردن به بچههاست عنوان کرد: گاهی برخی از کارمندان و زیردستان در مجموعه حوزه خواهران از اظهار سخن خود در نزد مدیران واهمه دارند که به هیچ وجهی پسندیده و شایسته نیست.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با تاکید بر مدیریت اقناعی در مدیریتهای استانی اظهار کرد: دیگر ویژگیهای پیامبر این بود که خاکی و ساده زیست بود؛ پیامبر(ص) عنصری و از جنس خاک بود اما این انسان عنصری، عفیف و پاک و ناب بود و هیچ وقت هیچ بدی به خودش نگرفت که این درس بزرگی برای ما دارد؛ ما از جنس مردم هستیم و چون الگوی ما ایشان است حداقل باید خود را شبیه رسول الله(ص) کنیم وگرنه پوشیدن این لباس وجاهتی ندارد.
جمشیدی تصریح کرد: امام علی(ع) در توصیه به شیعیان فرمودند شما قادر نیستید مانند من باشید ولی با ورع و تقوا و اجتهاد به من یاری دهید؛ یکی از مهمترین موانع بر سر راه تقوا در فضای حوزه خواهران کنترل نگاه است لذا باید زمینه برخورد با نامحرم تا حد ممکن باید کاهش یابد.
وی با اشاره به واژه اجتهاد افزود: اجتهاد در این تعبیر یعنی، کاری را که به ما سپردهاند باید جدی بگیریم ولو اینکه کسی از ما حساب و کتاب هم نخواسته باشد.
جمشیدی ادامه داد: اگر ما میخواهیم برای حوزه کار کنیم این آیه باید نصب العین قرار گیرد «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ«(عنکبوت/69) این آیه موکدا و با چندین تاکید فرموده است اگر کسی این ویژگی را داشته باشد ما راههای خودمان را پیش پای این افراد میگذاریم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: تدبیر، مدیریت و پیگیری از اصول کارهای مدیریتی در حوزه علمیه است چیزی که همواره مورد سفارش امام علی(ع) بوده است که ایشان بر کار در حد نهایت تاکید داشتند و خودشان هم الگو بودند.
جمشیدی عنوان کرد: حوزههای علمیه همواره نسبت به آسیبهای اجتماعی مسئولیتپذیر و عامل بودند و چه بسیار از علمای سلف حتی در تاریخ معاصر، در این عرصه گامهای زیادی برداشتهاند و در همین قم کمتر بنای عامالمنفعهای نیست که ساخت آن منسوب به یکی از علما نباشد.
وی افزود: علما اگر در جایی لازم میدیدند که با منکری برخورد کنند انجام دادهاند و اگر اعزام مبلغ لازم بوده است در این عرصه نیز تلاش کردهاند که سازمانیافتهتر از همه آیتالله العظمی بروجردی در این عرصه گام برداشتند و از ویژگیهای کار آیتالله بروجردی این بود که بزرگانی که برخی آنها را تالی تلو معصوم میدانند به نقاط دیگر اعزام میکردند تا به تبلیغ بپردازند و اثرگذار باشند.
وی با تاکید بر توجه به شرایط و اقتضائات افزود: در حوزه خواهران نیز دو طرح رضوان و رحمت اجرا و بیش از هفت هزار طلبه درگیر این طرحها بودند و با مشارکت برخی نهادها، این تعداد طلاب در مباحث خانواده ورود کرده و مشاوره میدهند.
جمشیدی با اشاره به ایجاد کانونهای فرهنگی و قرآنی و مشاوره در حوزه خواهران با هدف تبدیل حوزه به ملجایی برای رفع مشکلات مردم بیان کرد: ما رسالت ویژهای را برای حوزه خواهران در نظر گرفته به شکل تخصصی وارد این مسئله شدهایم که از جمله آنها، پرداختن به الگوی سبک زندگی اسلامی و ایجاد کمیتههای علمی و تخصصی در این زمینه است که ایجاد کمیتههای اقتصاد مقاومتی، زن و خانواده و ... از جمله این دستاوردهاست.
وی با تاکید بر اولویتسنجی در اجرای برنامهها ادامه داد: بدحجابی، طلاق، آرایشهای نامتعارف، اسراف و تبذیر در خانواده و اجتماع از مهمترین آسیبهایی است که با فعالیت حوزه خواهران مرتبط است و هم اکنون بیش از 42 هزار مبلغ سازمانیافته را ثبتنام کردهایم.
جمشیدی ادامه داد: توانمندسازی یکی از اولویتهای حوزه خواهران است و در این راستا 17 هزار و 200 مبلغ تربیت شدهاند که از جمله هزار مربی برای ترویج نماز، 380 مبلغ عفاف و حجاب، تعداد زیادی نیز برای فضای مجازی و رسانه و 15 هزار نفر نیز برای سیره فاطمی در این عرصه فعالیت دارند.
وی با اشاره به طرح خادمان رضوی با حضور 5 هزار نفر افزود: قریب به 170 مدرسه علمیه خواهران دارای کانون قرآن شدهاند و بنا داریم که در تمامی مدارس این کانونها راهاندازی شوند، زیرا ظرفیت بزرگی برای میدانداری بانوان طلبه است.
وی افزود: در ماه رمضان سال جاری بیش از 55 هزار نشت و جلسه قرآنی از سوی خواهران طلبه در سراسر کشور تشکیل شد.
جمشیدی تاکید کرد: در هر کجای کشور که حوزه خواهران تاسیس شده است ضریب امنیتی و سیاسی منطقه مذکور بالاتر رفته است یعنی به میزانی که سطح فرهنگی اجتماعی و دینی بالاتر برود امنیت اجتماعی نیز بیشتر شده است.