کد خبر: 3656857
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۲
وحید جلیلی:

جشنواره عمار امر به معروف فرهنگی است

گروه هنر: مسئول شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره فیلم مردمی عمار گفت: بهترین عنوانی که برای این رویداد فرهنگی، هنری، اجتماعی می‌توانم انتخاب کنم این است که عمار را باید امر به معروف حوزه فرهنگ دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالب‌زاده، دبیر، وحید جلیلی مسئول شورای سیاستگذاری و سیدرسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره عصر امروز چهارشنبه 3 آبان ماه، در حسینیه هنر برگزار شد.

در ابتدای این جلسه جلیلی در سخنانی اظهار کرد: در جهان اسلام نزدیک به 80 درصد مردم گرایش شدید دینی دارند و تنها 20 درصد تفکرات لیبرالیستی بر آنها حاکم است اما متاسفم که بگویم این وضعیت در عالم هنر و رسانه برعکس است. برای رهای از این معضل بهترین کار نیز این است که مجددا سبک زندگی اسلامی در جامعه رواج داده شود.

وی افزود: ما برای اکران مردمی آثار جشنواره عمار هر تلاشی که از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم ولیکن کمبودهای موجب دلیل نخواهد شد تا نا امید شویم و اکران‌های مردمی خود را متوقف کنیم. نکته جالب در این میان به رفتار مردم پیرامون این رویداد برمی‌گردد خوشبختانه استقبالی که ما در این رویداد دیدیم بسیار چشمگیر بود به نحوی که هر کس هر آنچه که داشت به جشنواره عرضه می‌کرد.

جلیلی با بیان اینکه این جشنواره یک اقدام صرفا هنری نیست گفت: هدف ما از برگزاری جشنواره تنها اجرای یک رویداد نیست بلکه می‌خواهیم جریان سازی فرهنگی نیز به واسطه این رویداد داشته باشیم. برای مثال تجلیلی که از خانواده شهدا در جشنواره عمار صورت می‌گیرد با اکثر فسیتوال‌های سینمایی متفاوت است. برای مثال در افتتاحیه و اختتامیه عمار همیشه دو ردیف جلوی سالن به خانواده شهدا اختصاص دارد و از ردیف سوم به بعد مسئولان و مردم هستند.

جلیلی تاکید کرد: من جشنواره عمار را امر به معروف می‌دانم چون از مردم و هنرمندان دعوت می‌کند تا در این رویداد ارزشمند حضور داشته باشند. نکته دیگر اینکه در جشنواره عمار گاهی اوقات فیلمسازان کنار مردم آثار را تماشا می‌کنند این اقدام سبب می‌شود تا آنها ایده‌های جدیدی از مردم برای خلق کارهای آینده خود بگیرند.

در بخش دیگری از این مراسم نادر طالب‌زاده، دبیر جشنواره تصریح کرد: برای جشنواره عمار بسیار خشنودم چون موجی نو را در سینمای ما به راه انداخته است در این موج نو فیلمسازان جوانی که شاید کمتر فرصت نمایش کارهایشان را داشته باشند این امکان را پیدا می‌کنند تا آثار خود را روی پرده بفرستند. مطلب دیگر اینکه تفکرات حاکم بر جشنواره عمار خوشبختانه در دانشگاه‌ها به نوعی رواج پیدا کرده است چون اکران‌های که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود عموما با استقبال چشمگیر دانشجویان روبرو می‌شود.

وی ادامه داد: سیاست‌های جشنواره عمار تنها نباید به ساخت فیلم مستند خلاصه شود بلکه باید آن را تعمیم داد تا به حوزه برنامه‌سازی تلویزیون نیز تعمیم پیدا کند. البته این خواسته از سوی مسئولان عمار با استقبال مواجه شده است اما نیم دیگر راه را باید صدا و سیما باید طی کند و این امکان را در اختیار سینماگران عماری قرار دهد تا با تولید آثار ارزشمند فضای انقلابی را بیشتر در تلویزیون جاری کنند.

بخش دیگر این مراسم به سخنان سیدرسول منفرد اختصاص داشت وی به عنوان دبیر اجرای جشنواره عمار درباره فعالیت‌های یک‌سال گذشته این فستیوال اظهار کرد: یکی از اقدامات جشنواره عمار برپای برنامه‌های تحت عنوان «سینما سنگر» بوده و هست در این برنامه که طی یک‌سال گذشته در هویزه برگزار می‌شد فیلم‌های جشنواره عمار برای مسافران راهیان نور به نمایش درآمده است.

وی اضافه کرد: جالب است بدانید که بیشترین میزان استقبال را از جشنواره عمار در شهر کرمانشاه شاهد بوده‌ایم البته شهرهای دیگر خوشبختانه از این رویداد استقبال خوبی کردند این اقدام نشان می‌دهد که عموم مردم دلبسته آثار ارزشی هستند. تنها کافی است فرصتی برای آنها فراهم شود تا کارهای مورد نظرشان را تماشا کنند.

وی با تاکید بر اینکه در ایام محرم نیز اکران آثار جشنواره عمار متوقف نشده تاکید کرد: این جشنواره به واسطه پیامی که در خود دارد هیچگاه متوقف نخواهد شد حتی در مناسبت‌های مذهبی شاهد نمایش آثار منتخب جشنواره هستیم. در این میان در یکی از شهرهای کرمان در ایام محرم بیش از 10 هزار نفر مخاطب اکران‌های مردمی این جشنواره بودند.

وی درباره بخش بین‌المللی جشنواره نیز تاکید کرد: همانند سال‌های گذشته ما از کوچکترین فرصت‌های پیش روی استفاده می‌کنیم تا کارهای جشنواره را به نمایش درآوریم برای مثال نمایش فیلم‌های عمار در غزه و آرژانتین بخشی از اکران‌های بین‌المللی ما را در برمی‌گیرد.

وی درباره بخش‌های جشنواره گفت: این رویداد در چهار بخش برگزار خواهد شد و همانند دوره‌های پیش شش حوزه به لحاظ معنای در برمی‌گیرد اما بخش ویژه‌ای تحت عنوان «ملت قهرمان» به این جشنواره اضافه شده است.

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: اکران‌های هشتمین دوره نیز از چند روز دیگر آغاز خواهد شد و این بار نیز آحاد مردم مهمترین نقش را در اکران‌ها ایفا خواهند کرد البته حمایت رسانه‌ها از این رویداد می‌تواند کمکی باشد تا در سال‌های بعد ما به آرمان‌های که برای خود به لحاظ اجرا تعیین کرده‌ایم نزدیکتر شویم. در انتهای کلام باید تاکید کنم که از هم اکنون هدایای بخش مردمی برای اهدای آن به فیلمسازان از طرف علاقه‌مندان این جشنواره آغاز شده است.

captcha