کد خبر: 3657976
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۸
اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/ 60

ضرورت محوریت اخلاق در دیتاژورنالیسم

کانون خبرنگاران نبأ: یکی از مسائل مهم در بحث دیتا ژورنالیسم موضوع اخلاق و حقوق است که باید در این امر قانون آزادی اطلاعات، مالکیت فکری و معنوی رعایت شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، مریم سلیمی پژوهشگر ارتباطات، هفتم آبان‌ماه در سومین روز از نمایشگاه مطبوعات در کارگاه «دیتا ژورنالیسم»گفت: دیتا ژورنالسیم شکل ترکیبی و متکاملی از اینفوگراف‌ها و نیوزگراف‌ها است؛ دیتاژورنالیسم نقش مهمی را بر دموکراسی، اعتمادسازی، آینده‌نگری و قدرت پیش‌بینی دارد، به گونه‌ای که می‌تواند بر فرایند آگاه‌سازی مردم تأثیر بگذارد.
مدرس کارگاه دیتا ژورنالیسم عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در بحث دیتا ژورنالیسم موضوع اخلاق و حقوق است که باید در این امر قانون آزادی اطلاعات، مالکیت فکری و معنوی رعایت شود.
وی درباره چالش‌های حوزه دیتا ژورنالیسم، افزود: تفسیر نادرست در این حوزه سبب می‌شود مخاطب دچار انحراف شود. همچنین دست‌یابی به داده‌ها، فرمت داده، خطای انسانی و هزینه‌های جانبی از دیگر چالش‌های موجود در این حوزه است.
پژوهشگر ارتباطات با بیان اینکه رسانه‌های آنلاین تمایل بیشتری به دیتا ژورنالیسم دارند، گفت: دیتا ژورنالیسم با نگاه افشاگرایانه و انتقادی می‌تواند سبب تعامل بیشتر بین دولت و ملت شود و منافع مخاطبان خود را تأمین کند.
فاطمه بغدادی
captcha